Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Simona Kartousová, dcera ředitele místního kulturáku a Filipova matka, se ztratila. Její otec úkoluje policisty ze Špalkova oddělení, aby ji co nejdříve našli. Jen Filip ví, že tady jde o život. O jeho život. (Česká televize)

Recenze (42)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trocha normalizační veselohry ze staveniště do toho umírání. Ten záběr seriálu je obdivuhodný. Škoda, že je to všechno poskládané tak dovedně jako dlaždičky v koupelně soudruha majora. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Filip je dobrej policajt. Jenom tady na okrese ještě není úplně zorientovanej." Mně se tedy "dobrovolný" subotnik u náčelníka dost líbil, řešení problému s masovým hrobem mě rozesmálo, sledování rozházených chlapíků mě hodně pobavilo a ani Klementovo machrování s jeřábem nemělo chybu. Ať žije Klement a náčelníkovy takřka rovně nalepené dlaždičky. A příště bych už prosil, aby se dopadl nějaký ten živel rozkrádající majetek v socialistickém vlastnictví podle § 132 zákona č. 140/1961 Sb. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na zahradě jsem našel masovej hrob a ty obkladačky jsou z prdele nakřivo! Díky subotniku tu máme zase nějakou srandu (excelující Václav Kopta), i když jde o epizodu spíše vážnou a napínavou. Při závěrečné záchraně mladé Simony jsem byl skutečně napjatý jak kšandy. Výborný Roman Skamene a závěr se sklápěčkou je stylovou tečkou za humorem v seriálu. 100%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida! Humor se vrátil z pauzy a s ním se vrátily i hvězdičky. Tentokrát si vzal vše na zodpovědnost Klement Kratěna, podpořil ho i Alois Špalek se svými "subotnikami" a hned se nám vedle toho všechna vážná témata lépe vyjímají. Čím dál víc mi ale vadí Filipovo komatózní blouznění a výpadky, úplně zbytečně se narušuje plynulost děje, což je škoda. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Základní suroviny pro kvalitní seriálový kvásek jsou víceméně stále přítomny, pořád to ale z nějakýho důvodu ne a ne vykynout v adekvátně nadýchaný a hlavně chutný finální produkt. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Několik světlých vtipných momentů, pohříchu málo Trojana a až příliš mysteriózna, kterému stále nerozumím. Včetně toho, že Filipovi jde o život, přestože víme, že se dožil dospělosti. Stále ale obdivuji výpravu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice opět podařený a velmi zajímavý díl, ale velká škoda, že absence detektivní zápletky je čím dál výraznější. I tak je ovšem čemu věnovat pozornost. Filip se musí popasovat s Klementem, který má za úkol budoucí mladé mámě Marvanové rozmluvit mladého Marvana. Velitel Špalek pořádá sobotniky neboli dobrovolně povinné pracovní soboty u něj na novém domě. A paní Špalková je velmi vybíravá žena a nenechá na Špalkovi ani na jeho podřízených niť suchou. Filip musí najít mladou Kartousovou, která se před rozčíleným tatou ukryje, ale shodou okolností skončí u všehoschopných dělníků. A nebude lehké se od nich dostat, obzvláště, když jí hrozí, že potratí. Určitě podařený, ale zase v jiném směru než bych čekal vedený díl. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovej průměrnej díl, kde se toho moc nestalo. Samozřejmě herecký výkony dobrý, ale chtělo by to více dějovosti a méně předvídatelných momentů (scéna s kachličkami na konci). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychologický rozbor Klementa z minulého dielu pokračuje. Ale pribudne aj reinkarnácia legendárneho subótnika v trochu inom chápaní s obkladačkovým a ešte jedným nečakaným problémom. Konečne došlo aj na skutočne drsnú partiu, a mafia to nie je. –––– Ta ženská fakt divně mluví. – Protože je Francouzka. Všichni Francouzi takhle mluví. –––– Historie našeho okresu je složitá, a zůstali tady po ní všelijaký stopy. Je to slavná historie, ale my po ní pátrat nebudeme, protože nám jde o pokrok. Vo naši lidi. –––– Možná bychom měli spíš říkat sovětská ruleta. ()

Reklama

Reklama