Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Simona Kartousová, dcera ředitele místního kulturáku a Filipova matka, se ztratila. Její otec úkoluje policisty ze Špalkova oddělení, aby ji co nejdříve našli. Jen Filip ví, že tady jde o život. O jeho život. (Česká televize)

Recenze (42)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psychologický rozbor Klementa z minulého dielu pokračuje. Ale pribudne aj reinkarnácia legendárneho subótnika v trochu inom chápaní s obkladačkovým a ešte jedným nečakaným problémom. Konečne došlo aj na skutočne drsnú partiu, a mafia to nie je. –––– Ta ženská fakt divně mluví. – Protože je Francouzka. Všichni Francouzi takhle mluví. –––– Historie našeho okresu je složitá, a zůstali tady po ní všelijaký stopy. Je to slavná historie, ale my po ní pátrat nebudeme, protože nám jde o pokrok. Vo naši lidi. –––– Možná bychom měli spíš říkat sovětská ruleta. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na zahradě jsem našel masovej hrob a ty obkladačky jsou z prdele nakřivo! Díky subotniku tu máme zase nějakou srandu (excelující Václav Kopta), i když jde o epizodu spíše vážnou a napínavou. Při závěrečné záchraně mladé Simony jsem byl skutečně napjatý jak kšandy. Výborný Roman Skamene a závěr se sklápěčkou je stylovou tečkou za humorem v seriálu. 100%. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

60% — Řečeno sportovní terminologií, začal druhý poločas. Filipova mise se trochu změnila, ještě stále je ve hře Šejbič, který ho vlastně do této situace dostal. Asi se bude muset nějak vypořádat i s ním. Seriál už si našel své koleje, ve kterých se celkem spolehlivě pohybuje. „Past na Klementa“ byla půvabná. Ruská ruleta a odskoky na pokec s tátou na dně hrobu byly opravdu zajímavé. Tak jedeme dál. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipné lanaření na sobotní brigádu. Ale motiv "kamarádit a pak podtrhnout žebřík" mi přišel dost jednoduchý a předvídatelný. A ten závěr byl skutečně wtf, udělat ze záporáka totálního blbce, který skončí na nejjednodušší trik, celkový dojem dost kazí. Úplně nejabsurdnější je ale role Jana Ciny. Ten má ztvárňovat budoucího mafiána, který má už teď dlouhé prsty, ale působí jako ustrašený chlapeček, který by se styděl koupit si v trafice cigarety. To už bych víc věřil Mariánu Labudovi roli Zátopka. Ale ruská ruleta byla dobrá. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida! Humor se vrátil z pauzy a s ním se vrátily i hvězdičky. Tentokrát si vzal vše na zodpovědnost Klement Kratěna, podpořil ho i Alois Špalek se svými "subotnikami" a hned se nám vedle toho všechna vážná témata lépe vyjímají. Čím dál víc mi ale vadí Filipovo komatózní blouznění a výpadky, úplně zbytečně se narušuje plynulost děje, což je škoda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Vůz, na kterém přivezou dlaždičky, je Praga S5T – nákladní třístranný sklápeč s hydraulickou rukou. (sator)
  • Mikrobus, kterým příslušníci SNB cestující na „sobotník“ u velitele Špalka (Václav Kopta), je Chavdar C-51, vyráběný od roku 1980 v bulharském Botevgradu nedaleko Sofie. Podvozek, převodovka a motor jsou shodné s nákladním automobilem Avia A31 a potřebné komponenty dodával do Bulharska n. p. Avia Letňany. V záběru odjezdu od budovy okresní správy SNB je ale použit postsynchron se zvukem autobusu Karosa ŠL 11 včetně typického hučení maďarské zadní nápravy Rába. (Martin_L)

Reklama

Reklama