Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla smrt manželky vysokého místního funkcionáře obyčejná nehoda, nebo vražda? A jakou roli v případu hraje Filipův úhlavní nepřítel Klement Kratěna? Odhalení poměrů mezi normalizační společenskou smetánkou je překvapivé i komické zároveň. (Česká televize)

Recenze (50)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsilnější moment seriálu, tedy díly 6 a 7, spojuje jak částečná změna žánru (špionážní detektivka, která se opírá o stranické pojetí spravedlnosti a oligarchické struktury uvnitř socialistického zřízení), tak větší vypravěčská ukázněnost a úsečnost dialogů. Jsou tu sice logické kopance, ale atmosféra a rytmus příjemně vrní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyšetřete to tak, jak to Strana a Šejbové potřebujou." Takže zadání zní srozumitelně a je naprosto jasné, že by ho dokázal splnit jedině soudruh npor. Klement Kratěna. Jenže Marvan s Plachým to plní po svém a je to ohromná zábava. Zejména Plachý se rozsoudruhoval do vysokých obrátek, jeho buzerace vrátných nemá chybu a zjišťování pobytu soudruha syna mě dostalo do kolen. Marvan je tradičně o dost slabší, drzý a stranickému úkolu evidentně nerozumí. Taky dobře, protože tady na fakturu válí soudruzi z OPBH a když má lakýrník vysvětlovat, jakou to musel řešit havárii, tak je to hodně k popukání. Stejně jako nestranní straníci, vrahové zahradníci a bohatí funkcionáři, kteří pracují na tom, abychom se všichni měli stejně. A komu ten nářez nestačí, tak tomu k tanci a poslechu zahraje Peter Nagy, Miro Žbirka a samozřejmě geniální Sloky Luboše Nováčka. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá, protentokrát ti to, inkouste, prominu, ale styď se! Depresivní detektivka jak řemen s náznaky černého humoru a mrazivým závěrem. Vynikající Trojan, Neužil, Budař a především Jan Cina, který si svého protekčního spratka náležitě vychutnal. 90%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto s odstupom mi to až také fasa nepríde. Niežeby som sa pri sledovaní nudil, len teraz po nejakom čase celý príbeh tak akosi vybledol do komunálnej detektívky, kde stranícky a podnikový kápo bol chránený pätolízačským fízlom, zatiaľčo iní sa snažia dostať sa k pravde aj napriek výrazným boľševickým blokom. Takže len lepší priemer. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se mi jeví stále kvalitnější. Osmá epizoda mě potěšila, bylo v ní krajně přesoudruhováno, soudruh náměstek Šejba i jeho soudruh syn byli výborní, soudruh major Špalek s nimi soudružsky držel krok a Klementovi definitivně spadla maska uvědomělého budovatele socialistických zítřků. Každý soudruh musí za vším hledat OPBH. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není havárie jako havárie...a když komín u paní Magdičky vymetá lakýrník, instalatér a elektrikář je i nestraníkovi hned jasné, že vrahem zahradník prostě být nemůže...Díl, který místo grádů má koule a obstál by i jako samostatný film díky hláškám suchým jako martini...Tenhle díl je holt správně namíchaný a protřepaný!!! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejlepší díl seriálu, který (spolu s následujícím dílem - uvidíme) by mohl být samostatným filmem z prostředí socialistických funkcionářů a veksláků. Hláškující Trojan dodává ději vtip a člověk má až pocit, že bojuje proti nepravostem ve zřízení a je to tak dobře. S postupujícím vyšetřováním se ale zvrhne příběh v drsný zpolitizovaný průšvih a nezbývá než se těšit, co se bude dít dál. Zároveň doufám, že byť ne úplně čistí esenbáci ze šlamastyky vyváznou živí a spravedlnosti bude učiněno za dost. Dnes jsem při sledování měl pocit, že jsem rád za to, že v té době jsem byl pouze dítě. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jiný typ dílu než předchozí temnější. Je tu sice mrtvá žena vysokého okresního politika Šejby, ale Marvanovi s Plachým je hned něco podezřelé, zatímco Klement úspěšně kazí jejich vyšetřování. Odlehčenost příběhu dodává tentokrát neskutečně hláškující Plachý. Pointa tohoto úmrtí navodí spojení s prvním dílem a celkově se s mladým Marvanem trochu posuneme blíže k jeho poznání pravdy, proč je v minulosti a co má poznat. Další skvělý díl, který má hlavu a patu, je dostatečně nápaditý, vtipný, tragikomický i detektivní. PS: vítě, co je prduch? = pracující důchodce ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Soudruhu sem a soudruhu tam. Soudruhy se to tu jen hemží. A navíc tenhle soudruh může být bohatej, je to velký zvíře a jde příkladem. A chce, aby se tak měli i ostatní soudruzi a soudružky. Tu dobu tady teda vystihli super, už jsem zapomněla, jaký to bylo. A paní Magdička to měla pěkně zmáklý, vobdělávalo ju celý OPBH. Trojan a Neužil dobrá dvojka a ty vohozy? Paráda!! ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výbornej díl, co dodat? Dobře napsaný, dobře natočený, výborně zahraný, zábavný, napínavý. Nejlepší seriál ČT od dob Četnických humoresek. Je škoda, že dílů je tak málo a další série asi nebude, protože předpokládám, že se Marvan v posledním díle probere z kómatu a už nebude jak navázat. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soudruh náměstek je späť a súdruhovania je toľko, až sa hlava zatočí. Znovu paródia na kriminálku, ako sa patrí, pretože vrahom môže byť aj záhradník, teda pracovnik OPBH, ale v rámci čistotnosti určite nie kominár. Heslo je havárie a ide to na faktúru. Trojan je už v maximálnej forme, takže perlí ostošesť a pre veľký úspech sa zopakuje megahit Ne bombu ne. –––– Já jsem tady Klementovi zavolal jako soudruh soudruhovi. Chápeš, soudruhu majore? –––– Mám jednu otázku: Kde najdem soudruha syna? –––– Takže voni se tady nalijou a pak jsou jako koťata, jo? – Kdo si hraje, nezlobí. –––– Soudruh otec je funkcionář. Ten je bohatej, protože pracuje na tom, aby jsme se všichni měli stejně. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá pecka, prozatimní vrchol seriálu. Právě k něčemu takovému tohle mělo dospět. Dobrý napínavý případ, který je poutavý a zamotaný. Navíc s překvapivým rozuzlením i věrnou atmosférou tehdejška. Trojan s Neužilem v tomto díle přímo září a Budař skvěle sekunduje. Hodně dobrý! ()

Reklama

Reklama