Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla smrt manželky vysokého místního funkcionáře obyčejná nehoda, nebo vražda? A jakou roli v případu hraje Filipův úhlavní nepřítel Klement Kratěna? Odhalení poměrů mezi normalizační společenskou smetánkou je překvapivé i komické zároveň. (Česká televize)

Recenze (50)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsilnější moment seriálu, tedy díly 6 a 7, spojuje jak částečná změna žánru (špionážní detektivka, která se opírá o stranické pojetí spravedlnosti a oligarchické struktury uvnitř socialistického zřízení), tak větší vypravěčská ukázněnost a úsečnost dialogů. Jsou tu sice logické kopance, ale atmosféra a rytmus příjemně vrní. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znovu vyšetřujeme vysokého soudruha, tentokrát už je to ale o něco větší šlamastyka. Filip spoléhá na to, že tam vlastně ve skutečnosti není, a tak jde do rizika. Může si to dovolit? Motivace Michala zůstává záhadou. Motiv OPBH jakožto zásobárny obecních prostitutů byl výborný. Znovu (ano, opakuji se) se pozastavím nad castingem. Jak to, že týpkům s rozmlácenou hubou rozumím (i když na postsynchronech mluvili s bramborem v hubě), zatímco jednomu z hlavních hrdinů vůbec? Když Ivan Trojan neumí mluvit (čehož si všimly i spolužačky, když probíraly dabing seriálu Melrose Place), tak proč ho režiséři nenechají předabovat někým, kdo mluvit umí? A ukňouraný Jan Cina v roli všemocného veksláckého mladíka, to už je vrchol castingového diletantství. Chápu, že herec zosobňující hned dvě "diskriminované menšiny" je pro ČT pokladem, kterým může šermovat před ideologickými porotami hodnotícími jejich pořady, ale opravdu musí hrát roli, ke které nemá sebemenší předpoklad? To už za chvíli může Pavel Nečas hrát prince a Norbert Lichý vězně z Osvětimi. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není havárie jako havárie...a když komín u paní Magdičky vymetá lakýrník, instalatér a elektrikář je i nestraníkovi hned jasné, že vrahem zahradník prostě být nemůže...Díl, který místo grádů má koule a obstál by i jako samostatný film díky hláškám suchým jako martini...Tenhle díl je holt správně namíchaný a protřepaný!!! ()

tein 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný dil. Až je z toho člověku úzko u srdce a řekne si, je dobře, že tato doba a podobná zvěrstva jsou už pryč. Pak si ale člověk uvědomí nač celý seriál vlastně naraží a to teprve člověka zamrazí. Ona ta doba (pouze z pohledu na čas jako fyzikální veličinu) sice už je pryč ale vlastně se toho tolik stejně nezměnilo - viz. úvod a vsuvky co se dejě v přítomnosti. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou špatných dílech zase jeden excelentní. Herci i produkce jsou stále obdivuhodní, úroveň textů, nápadů i dějové linky ale díl od dílu značně kolísá. Při svižném rozplétání zápletky jsem se mnohokrát od srdce zasmála, pěknými fórky scénář jen srší. Jedinou vadou na realističnosti příběhu je inteligence, která kouká z očí hercům ztvárňujícím primitivní vekslácké gaunery – takový ten typický, nepřítomný výraz nechápajícího buvola nejspíš ale žádné kontaktní čočky na světě nesvedou ;) Takže soudruhu synu, co bude příště? Už chybí jen soudruh duch svatý... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Marvan (Václav Neužil) používá zapalovač slangově pojmenovaný „rakušák“. Historie značky Zippo, vyrábějící tento zapalovač, začíná ve 30. letech v Pennsylvánii. Ale jelikož se pro Evropu vyráběly zapalovače v Rakousku, tak si ho lidé pojmenovali takto. (sator)
  • Slávek Brousek (Tomáš Jeřábek) si vybírá z katalogu pračku Tatramat řady 245, ta byla vyrobena v roce, kdy se odehrává příběh. Pračka si vysloužila přezdívky Šemík, Klokan, Skokan či Rodeo. Při odstřeďování totiž skákala. (sator)
  • V tomto díle zazní latinský termín „Rigor mortiz“. Tento termín vyjadřuje tzv. mrtvolné změny nebo-li posmrtnou ztuhlost. (Winster)

Reklama

Reklama