Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou hranice světa, v němž Filip žije, totožné se zadrátovanými hranicemi normalizačního Československa? Ale co je za nimi? Jakou cenu musí Filip Marvan zaplatit za svou zradu? (Česká televize)

Recenze (58)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Střela naprázdno. Morální vyrovnání s minulostí jako fantasmagorický kopanec – kéž by to vyznělo spíš podvratně, než nedotaženě. Ale nevyzní. Ten převzatý koncept je koule na noze. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já jsem ocel zakalená jako Honza Zeman. Já to vydržím." Bděle a ostražitě jsem sledoval i poslední díl Světa pod hlavou a musím konstatovat, že s demokratickým probuzením začalo větší sci-fi než celé to předchozí cestování v čase. Navíc bylo strašně málo času vyřešit všechny resty a dokonce ani těm Slokám to na bobech nesvištělo tak parádně, jako v roce 1982. Přes všechny výtky jsem však ze zakončením výletu do socialismu relativně spokojen a je skoro až dojemné, jak mi soudruh náčelníka Špalek, soudruh Kratěna, soudruzi Šejbové, nečestný soudruh Plachý i soudruh analytik Slávek budou chybět. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice důstojné, elegantní a ve všech rozběhnutých liniích precizně dotažené zakončení s mnoha překvapeními. Vrchol může být v každém seriálu jen jeden, a jsem z té dramatické linky tady nadšená, že totiž byl přesně v bodě, kde to má největší účinek - na konci devátého dílu. Poslední díl byl uzavírací a hojivý, katarzní přesně tak, jak by měl být, a přitom potřebné rozuzlení a smíření proběhlo bez patosu, a dokonce i s grácií. *~ ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šejbiči, kamaráde, seru na tebe! Tak a jsme ve finále! Scéna loučení mezi dráty je velice silná, bohužel návratem do současnosti to ztrácí koule. Řešení je ale docela zajímavé (autoři se nejspíš vůbec rádi koukají na francouzské krimi), i když za každou zodpovězenou otázkou se objevuje nová nezodpovězená. Ale i tak je to dobré. 75%. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Finále bylo napínavé a vlastně se to celé hezky uzavřelo, o tom žádná. Jen jsem trochu zklamaný na poli množství nezodpovězených otázek, hlavně tedy, čeho jsme byli svědci celou tu dobu, kdy byl Filip v kómatu. Celkově seriál hodnotím velmi kladně, ale finále nebylo plně dle mého gusta. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Konec za tři, čtvrtá za Trojana, jehož příběh mě asi jako jediný na tom konci opravdu zaujal. Znám britskou i americkou verzi a byla jsem docela zvědavá s jakou pointou se vytasí ta česká. Nemá cenu řešit, co všechno dávalo nebo nedávalo smysl. Trochu mě mrzí, že si tvůrci vybrali asi to nejjednodušší zakončení, doufala jsem v něco odvážnějšího.Ještě ale přidám plusový bodík za Miroslava Hanuše. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z posledního dílu seriálu jsem měl velké obavy, ale první polovina byla výborná díky brysknímu plánu Martina Plachého na přechod státní hranice, druhá část už byla zcela na Filipu Marvanovi a kupodivu mě také nezklamala. Vysvětluji si to tím, že se hlavní postava konečně dostala z kómatu, což ději jedině prospělo. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, když už udělali starýho Špalka z Kopty, proč starýho Kratěnu hraje do prdele Vlasák a nenalíčili Budaře??! Co to je tvl? Klíče od baráku haluz. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i když to v současnosti už hodně dřelo, jsem vlastně moc, tuze moc spokojený, protože už teď považuji tento seriál za moderní klasiku České televize. A za tu Kratochvílku a její V stínu kapradiny nemůžu na závěr jinak než za pět... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní jízda Marvana s Plachým, přerušená skokem do současnosti. Kruh se uzavřel. Postavení sviní z minulosti mě nepotěšilo, bohužel bylo na seriálu to nejmenší scifi. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec se od reality odchýlil natolik, že jsem si vzpomněla, že je to vlastně scifi. Taky budu po kómatu hnedle skákat přes kaluže, vlastně z okna.... Uspěchaný, uspěchaný mi to přišlo. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po neskutečném stupňování napětí až do devátého dílu jsem byl zvědav, jak to v desátém díle vše skončí. Očekávání bylo veliké a taky bylo jasné, že za jednu hodinu se toho moc stihnout nedá. A taky to tak dopadlo. Rok 1982 zůstává brzy za námi a vracíme se do současnosti, kde už celková atmosféra filmu není taková, jako byla v éře komunismu. Ale i tak se celkem dost projasní a vysvětlí a veškerý pobyt v časoprostoru dostává smysl. Slušný závěr, který sice nevyšperkoval výtečný seriál, ale slušně jej uzavřel. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokud se děj seriálu odehrává v roce 1983, jde o vynikající podívanou, přičemž na rozdíl od minulého dílu nechybí ani humor. Jakmile se ale Filip Marvan probere z kómatu a my sledujeme jeho snahu změnit důsledky svého činu z úvodu seriálu, vše najednou běží až neuvěřitelně hladce a ne zcela uvěřitelně. Na Marvanovi nejsou vidět žádné následky úrazu, probere se z kómatu a hned hurá do akce... Samozřejmě i zde jsou silné momenty (zvláště tem, kdy se Marvan dozvídá, jak to vlastně bylo s jeho parťákem Plachým). Ale celkově je to vyústění prostě až moc idylické. Včetně závěrečné scény s lékařkou z nemocnice. No škoda, čekal jsem možná na závěr trošku větší pecku....ale i tak určitě povedený seriál. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to sen? Je to skutečný?" - Nevím, protože když nedodržujete časovou smyčku, nikdo se v tom pak nevyzná. :) Marvan byl v minulosti a minulost velmi ovlivňoval, ale vlastně v ní nebyl, protože byl v kómatu. Postavy mluvily samy se sebou, Plachý pátral sám a převáděl přes hranice sám sebe, Marvanova matka pojmenovala syna po nikom. A tak můžu pokračovat, ale nebudu, protože jinak byl seriál kvalitní s výbornými hereckými výkony. Škoda, že už nebude dál pokračovat. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomsta je sladká, a ani nemusí byť za studena. Do finále ale musí zahrať jedine ten najväčší hit, každý vie, ktorý. Za plný počet hviezd to tentokrát nebude, pretože prechod z kómy bol trochu chabý. –––– Škrábeš, tyvole! –––– Jaký to tam máš, v tom čase, který přijde? – Složitý. –––– Viděl jsem ho umírat. No, byl jsem se podívat na toho hada, kterýho jsem si tak dlouho hřál na prsou. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl rozhodně nepatří k nejlepším momentům seriálu a trpí podobnými neduhy jako první díl. Současnost tomuto počinu rozhodně nesluší a poslední díl vyznívá hodně uspěchaně, nesourodě a přitaženě. Přesto je to krásná tečka za jedním z nejlepších seriálů posledních let. Navíc Trojan zahrál jednu ze svých nejlepších rolí a i příběh jeho postavy Plachého patří k tomu nejsilnějšímu, co Svět pod hlavou nabídl. Vlastně je škoda, že je konec a druhá série nepřichází v úvahu. ()

Reklama

Reklama