Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele IvcaSammet k tomuto seriálu (11)

Svět pod hlavou (2017) 

Na Svět pod hlavou jsem se těšila jako malé dítě na Vánoce. Kryštof Hádek a Ivan Trojan v jednom seriálu, to je opravdu víc než splněný sen. Už od první epizody mě seriál pevně chytil a nepustil až do konce. V průběhu jsem těchto deseti týdnů jsem se opravdu vyloženě těšila na to, až bude pondělí :) S každým novým dílem jsem si říkala, že přece není možné, aby byl ještě lepší než ten předchozí. A přece jenom to možné bylo. Moje obavy z toho, že se ke konci přece jenom něco pokazí a bude z toho výborný seriál s podprůměrným koncem nakonec ale s poslední epizodou zmizely. Závěr seriálu sice byl v něčem trochu předvídatelný, ale taky v něčem překvapil a ve finále byl ještě lepší, než jsem čekala, že bude ... Kromě stupňující temné a vypjaté atmosféry mě dokonale potěšil i scénář, který byl jak dostatečně napínavý, tak i vtipný ... Ivan Trojan zde předvedl opravdu vynikající herecký výkon. Jemu ty postavy všelijakých strážců zákona prostě padnou jako ulité ... I Kryštof Hádek mě svým hereckým výkonem absolutně nadchl. Role máničky se k němu překvapivě hodila naprosto úžasně a i toho alkoholika zahrál naprosto bezchybně. Díky roli Filipa Marvana jsem si taky docela dost oblíbila pro mě předtím celkem neznámého Václava Neužila, naopak Jan Budař, kterého mám jako herce opravdu ráda, dokázal vytvořit z Klementa Kratěny tak nepříjemnou postavu, že mi už jenom při pohledu na jeho obličej vyskočila husí kůže ... Netvrdím, že bylo všechno úplně stoprocentní, ale ve finále v seriálu nedokážu najít jedinou zásadní věc, která by mi v něm vadila nebo neseděla. Naprosto čistých pět hvězdiček! Svět pod hlavou je jeden z nejlepších Českých seriálů vůbec a velmi ráda se na něj podívám znovu. ()

Stín kapradiny (2017) (E01) 

Zatím úžasný rozjezd, tak doufám, že v to v podobném stylu bude pokračovat! ()

Anděl odplaty (2017) (E02) 

Sice malinko slabší díl než první, ale pořád výborný. Příběh se stále krásně rozjíždí a dokonale mě dokáže přilepit k obrazovce, protože se neustále něco děje. Opravdu se ze seriálu klube velmi podařený počin České televize. ()

Mrtvý lidi (2017) (E03) 

Zatím nejlepší díl, příběh se krásně rozjíždí a taky jsem se konečně dočkala více scén s Kryštofem :) Paráda! ()

Orchidej na smetišti (2017) (E04) 

Za mě zase o trošku slabší epizoda, ale ve finále mi názor na celý seriál nezměnila. ()

Závadová mládež (2017) (E05) 

Po slabší epizodě se kvalita zase vyšplhala na nejvyšší příčky. Parádní epizoda, zase jsem po celou dobu ani nedutala. Opravdu jsem s každým dílem víc a víc nadšená! Hlavně Kryštof hraje parádně, dokonce i srdce zabolelo při té nakládačce :) ()

Dvojboj (2017) (E06) 

Vím, že se u komentářů u epizod docela opakuju, ale ... Co psát ke každé epizodě zvlášť? Svět pod hlavou je absolutně parádní seriál a za mě si i v tak "brzké době" rozhodně vysloužil titul "Nejlepší seriál roku 2017" ... Takže proč se nezopakovat, Dvojboj byl pro mě zatím nejlepší epizodou celého seriálu. Už se opravdu nemůžu dočkat na další díl! ()

Smrt špiona (2017) (E07) 

Při sledování seriálu Svět pod hlavou zase začínám litovat, že nelze udělit šest hvězdiček ... S každou epizodou seriálu propadám víc a víc ... Opravdu výborná epizoda! ()

Rodinná záležitost (2017) (E08) 

S každým novým dílem si říkám, že přece není možné, aby byl ještě lepší než ten předchozí ... A nakonec se zase vždycky spletu. Jde vidět, že se blížíme do finále, atmosféra stále houstne a houstne. Pokud to tak pujde dál až do finále, myslím, že mám další seriál do TOP 10 ... Snad jenom Kryštof Hádek mi tam nějak chybí ... ()

Mrtvý muž (2017) (E09) 

Nechci tvrdit, že by se jednalo o nejslabší epizodu, ale přece jenom poprvé snížím hodnocení na čtyři hvězdičky. Po sérii vynikajících epizod se Mrtvý muž zdá jako krok zpět. Zábava i napětí sice přetrvává, příběhově ale epizoda docela pokulhává ... Doufám, že se finále vrátí do své původní linky, byla by velká škoda zahodit tak skvělý námět! ()

1983 (2017) (E10) 

Na závěr seriálu jsem byla opravdu hodně zvědavá a mám obrovskou radost, že nezklamal. V něčem byl trochu předvídatelný, v něčem překvapil, ale ve finále byl ještě lepší, než jsem čekala, že bude. Neříkám, že bylo všechno úplně stoprocentní, ale i přesto jsem se závěrem spokojená. Svět pod hlavou je jeden z nejlepších Českých seriálů vůbec a velmi ráda se na něj podívám znovu. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama