Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Autogram k tomuto seriálu (10)

Stín kapradiny (2017) (E01) 

Česká televize vymyslela niečo naozaj originálne. Toto sú Prípady 1. oddelenia celkom iného razenia. Filmy s retro atmosférou socializmu sú dnes v kurze, takže prepadnúť sa do roku 82 bol dobrý nápad. Nie veľmi príjemný pre obeť nehody, ale pre diváka áno, zvlášť, keď nastúpi Trojan. Pri jeho vysvetľovaní, ako si podozrivý prerazí nos v sprche, som vybuchoval. –––– Musíš tu buzeraci posílat dál. Jinak se ti usadí v játrech. –––– Chceš mu dát pěstí? Čistě preventivně. ()

Anděl odplaty (2017) (E02) 

Moment prekvapenia sa už nekoná, ani Trojan už nehláškuje. Stále sa nájdu zaujímavé momenty, ale nie je ich až tak veľa ako v prvej časti. Aspoň dnes už máme potvrdené, že Michal David je večný. –––– Dnes jsem nic nevidetelního neviděl. –––– Vezmeš mě na druhej břeh? – Ještě tady chvíli zůstanem. Je nám tady dobře. ()

Mrtvý lidi (2017) (E03) 

V tejto epizóde sa spieva, spieva sa dobre, takže je o niečo veselšia. Vražda sa nekoná, iba pravdepodobný pokus o ňu, a jej spojenie s reálnym svetom bolo výborné, že ma až mrazilo. Doktorka Judit je sympatická stále viac, smerovanie vzťahu sa zdá jasné. Výborná skupina Sloky a tie piesne ako sú politické a trápne, tak sú vtipné. –––– Ne, bombu ne. To radši lásku, jeminé. Ne, bombu ne, pane Regane. –––– Člověk je v pohodě, když se naučí brát věci, jak jsou. ()

Orchidej na smetišti (2017) (E04) 

Neuveriteľne bizarný príbeh s viacerými vrahmi, že by sa ich toľko nenašlo ani v Orient Exprese. Ten socialistický soudruh náměstek nemal chybu podobne ako všetci ostatní až po klub náročnýho diváka pro soudruhy (pro soudružky ne). Smutný príbeh, ale skvostne natočený, výborná Kristínka Petra Nagya použitá v rôznych kontextoch. –––– Ale na druhou stranu, i socialistickí lidi jsou jenom chlapi. –––– Ty jsi výjimka potvrzující pravidlo. Ty kradeš, ale nelžeš. –––– V socialistickém zřízení se přivyrábí brigádou nebo překračováním plánu. Všecko vostatní je černota. ()

Závadová mládež (2017) (E05) 

Tak zmeniť budúcnosť zmenou minulosti, pôjde to? Nájsť svojho Johna Connora a zachrániť ho, alebo postarať sa o vlastné tehotenstvo? Naozaj vlastné. Trochu menej zábavná epizóda, ale o to ďalej sa posúva príbeh. Vyzerá to tak, že by sa podľa mena režiséra mali po dvoch striedať závažné a zábavné epizódy. –––– Jak říkal soudruh Stalin: Není člověk, neni problém. – Soudruh Stalin se mýlil. Není to tak, že zmizí člověk zmizí problém. ()

Dvojboj (2017) (E06) 

Psychologický rozbor Klementa z minulého dielu pokračuje. Ale pribudne aj reinkarnácia legendárneho subótnika v trochu inom chápaní s obkladačkovým a ešte jedným nečakaným problémom. Konečne došlo aj na skutočne drsnú partiu, a mafia to nie je. –––– Ta ženská fakt divně mluví. – Protože je Francouzka. Všichni Francouzi takhle mluví. –––– Historie našeho okresu je složitá, a zůstali tady po ní všelijaký stopy. Je to slavná historie, ale my po ní pátrat nebudeme, protože nám jde o pokrok. Vo naši lidi. –––– Možná bychom měli spíš říkat sovětská ruleta. ()

Smrt špiona (2017) (E07) 

Zažiť sedumdesátýdevátý, to by už nikto nechcel. Ani poprvé, natož podruhé. Tak sa bratská návšteva organizuje k dokonalosti a splneniu všetkých požiadaviek. Príbeh vyzerá najskôr banálny, ale potom je z toho Bond jedna radosť s prvkami Mission Impossible. –––– Když se kolem soudruhů ze Sovětskýho svazu děje do něco divnýho, tak se do toho nepleť! –––– Jste nesmírně praktickej člověk, pane Šplíchale. ()

Rodinná záležitost (2017) (E08) 

Soudruh náměstek je späť a súdruhovania je toľko, až sa hlava zatočí. Znovu paródia na kriminálku, ako sa patrí, pretože vrahom môže byť aj záhradník, teda pracovnik OPBH, ale v rámci čistotnosti určite nie kominár. Heslo je havárie a ide to na faktúru. Trojan je už v maximálnej forme, takže perlí ostošesť a pre veľký úspech sa zopakuje megahit Ne bombu ne. –––– Já jsem tady Klementovi zavolal jako soudruh soudruhovi. Chápeš, soudruhu majore? –––– Mám jednu otázku: Kde najdem soudruha syna? –––– Takže voni se tady nalijou a pak jsou jako koťata, jo? – Kdo si hraje, nezlobí. –––– Soudruh otec je funkcionář. Ten je bohatej, protože pracuje na tom, aby jsme se všichni měli stejně. ()

Mrtvý muž (2017) (E09) 

Kto bude ten mŕtvy muž? Tentokrát sa prvá polovica trochu vlečie a scenárista asi tápal, ako ďalej, tak je z toho horor. Aj tá hudba z hracej skrinky znie dosť hororovo a poriadne brnká na nervy. Na nervy môže ísť aj (niektorými nepochopná ale správne začlenená) nemožnosť radikálnym zásahom zmeniť budúcnosť. Uzavretie sa v predposlednej časti nedalo čakať, takže pokračovanie nabudúce. –––– Rozštřílíme ty papírový zločince na cucky. Ať to cáká! –––– Já vím, jsem trochu svině, ale nemusím kvůli tomu zemřít. –––– Proč se SNB přejmenovalo na DNA? ()

1983 (2017) (E10) 

Pomsta je sladká, a ani nemusí byť za studena. Do finále ale musí zahrať jedine ten najväčší hit, každý vie, ktorý. Za plný počet hviezd to tentokrát nebude, pretože prechod z kómy bol trochu chabý. –––– Škrábeš, tyvole! –––– Jaký to tam máš, v tom čase, který přijde? – Složitý. –––– Viděl jsem ho umírat. No, byl jsem se podívat na toho hada, kterýho jsem si tak dlouho hřál na prsou. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama