Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Radko k tomuto seriálu (7)

Stín kapradiny (2017) (E01) 

Odkaz na hit Jany Kratochvílovej v názve epizódy, jej úryvok ako hlavná indícia cesty hrdinu do minulosti a herecký výkon pána Trojana zabezpečili prvej časti seriálu isté plusové body. Plus samozrejme ikonické zábery dielu Studna z 30. prípadov majora Zemana. Neviem však či odkazy na normalizačné umelecké hity z rôznych oblastí dokážu potiahnuť celý seriál. ()

Anděl odplaty (2017) (E02) 

V blázinci sú len simulanti a tí čo sa skrývajú pred neúprosnou realitou údesného reálneho socializmu. Nuž - ehm - realita bola značne komplikovanejšia. Útek z psychitarie s pomocou zostrojených krídel bol ešte zvláštnejší než film o mníchovi Cypriánovi. Naozaj sa ukazuje, že ak chýbajú odkazy na nejaké známe dobové hity (Michal David nestačí) tak samotný dej nič moc. ()

Mrtvý lidi (2017) (E03) 

Já mám radši lásku nežli bombu a celkove repertoár skupiny Skoky povyšuje tento diel do jemne nadpriemernej úrovne. ()

Orchidej na smetišti (2017) (E04) 

Diel je to určite zaujímavý, nakoľko najviac mi utkvela v pamäti z neho pieseň Petra Nagya Kristínka by mala dnes už o dva roky dlhšie vlasy. ()

Závadová mládež (2017) (E05) 

Policajt prenesený do minulosti sa dozvie o otcovi neveľmi lichotivé veci. Na druhej strane si konečne zatrtká, čím sa to tak nejako vyváži. Trojan je tu nejako v úzadí. Ani to nevadí, slizká boľševická úslužnosť jeho kolegu Budařa, to tiež hravo vyváži. Z normalizačných hitov odzneje opakovane Kratochvílovej V stínu kapradiny, ale nakoľko je to kvalitný song, nevadí. Z ďalších pop odkazov 80. rokov je možné zhliadnuť ešte pár záberov sledovačky epizódy Mimikry z dobrodružstiev majora Zemana. Takže vcelku výživné. ()

Smrt špiona (2017) (E07) 

Štandard o alkoholom a špiónstvom prelezenom ruskom zle a chytrosti policajtov, čo tak celom nešľapú v ideologckej línii. ()

Rodinná záležitost (2017) (E08) 

Takto s odstupom mi to až také fasa nepríde. Niežeby som sa pri sledovaní nudil, len teraz po nejakom čase celý príbeh tak akosi vybledol do komunálnej detektívky, kde stranícky a podnikový kápo bol chránený pätolízačským fízlom, zatiaľčo iní sa snažia dostať sa k pravde aj napriek výrazným boľševickým blokom. Takže len lepší priemer. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama