Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele MiaMahoney k tomuto seriálu (1)

Svět pod hlavou (2017) 

Čest, soudruzi a soudružky! Tak jsem zdejší komentáře prověřila po politické linii a tak nějak bylo asi už vše napsáno. Každopádně i přesto se mi chce vykonstruovat nějaký koment tak, aby to "straně a Šejbům vyhovovalo". Konečně se na české scéně objevil koukatelný seriál s perfektní atmosférou, výbornými hereckými výkony, sympatickou zápletkou a navíc nabitý skvělými retro hláškami. Tvůrcům se podařilo stvořit celek, který zaujme a baví, což je v dnešní době sračkoidních seriálů celkem zázrak. Jak už to u filmů a seriálů tohoto typu bývá, časový paradox má své nedostatky, respektive spíše záhady, ale nijak závažné a rušivé. Pozorné diváky budou bavit občasné drobné "easter eggs" (poznámka pro češtinské hnidopichy: ano, jsme na ČS databázi, ale lepší český ekvivalent mě teď o půl druhé ráno prostě nenapadá, tak ani nezkoušejte otevírat hubu). Závěrečný díl by zasloužil delší stopáž, od určité chvíle byl krapet uspěchaný a s až neuvěřitelně hladkým průběhem dané situace. Kladně hodnotím všechny ty osmdesátkové hudební reference, to je jedna velká nostalgie a hned má čék náladu vybordelit "dvojče", vyštrachat pár kazet a s řetězem z céček kolem krku křepčit po obýváku (jak po minovým poli?)... Opravdu seroš bez příkras, s napětím i humorem, takže uděluji zasloužené čtyři rudé hvězdy a doufám, že podobně kvalitních seriálů uvidíme v té naší naštěstí už ne socialistické vlasti stále více. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama