Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze (419)

LUCIM 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době seriál z řad české tvorby, který mě řádně usadil do křesla. Dobové zpracování je perfektní a díky bohu za Ústí nad Labem, kde filmaři nemuseli mít moc práce s kulisami. Převzatý či nepřevzatý, za originální a kvalitní zpracování za mne 95 %. Super :) ()

Zuzanej 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě hodně překvapil ( v dobrém). Má v sobě napětí, záhadu, nostalgii a dle mého mínění dobře vymyšlený. Nevím čím nebo kým je inspirován, ale moc se líbil. Reminiscence Janečkových "Kroků " , " esembácká atmoška" , zpočátku úsměvné, postupně gradující až po těžkou depku. Vtipné hlášky jako" I socialistický chlapi jsou jen lidi" nebo "Já se nenechám vojebávat ani vod děvky" a další střídají obrazy neutěšené doby a osudy. Dávám plný počet a podívám se na všechny díly znovu. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

pokud takto vypadá převzatý scénář,PROSÍM, jen a pořád přebírejte...velmi kvalitní příběh, všichni herci špičkoví, prostě jen superlativy...stejně jako Pustina filmový zážitek,kterých je tak málo ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě 5hvězd! Tento seriál se povedl, ale zajímavá je ta nostalgie a je i možno zavzpomínat... No nebylo tak zle, fakt ne! Václav Neužil a Ivan Trojan jsou fakt dobří a táhnou ho do výše ;) ()

futislav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku trochu pomalejší rozjezd. Pak jsem se však ponořil do doby mých mladých let. Občas výborné hlášky, dobře udělané retro a dobří Trojan i Neužil. Podle mě nadprůměrný seriál a čerta starého vadí, jestli není úplně původní. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je výborné retro a vůbec nevadí , že už to 4x sfilmovali taky někde jinde , ten rok 1983 si ještě trochu pamatuju, respektive tu dobu  , kdy ještě vůbec nebylo jasné , kdy , ale někteří už pomalu věděli , že tohle nemůže vydržet věčně , i když třeba stbáci v té době kopali ještě pěkně zuřivě a divoce... úžasně strávené 4 večery. ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Nechápu že někomu může vadit že je něco převzatého. Drtivá většina hitů našich zpěváků jsou remaky, u filmů a seriálů to platí stejně. Všechny ty rádoby doktorské soap opery jako ordinace jsou převzaté. Kriminálky také jistě nejsou původní. Svět pod hlavou je zasažen do doby kterou nepamtuji, přesto se mi seriály a díly z ní často velmi líbí. A nejinak je to i zde. Hlavně jsem po delší době spokojen i s výběrem hlavních rolí,ať již Václava Neužila, Ivana Trojana či Budaře a Kopty. Ženská rola mohla být lepší,ale možná to tak bylo lepší, než kdyby jí hrála nějaká populární česká herečka. Upřímě někdy mi ty prvky mysterióznosti a psycha byli až i protivné, ale bez nich by asi nebyl seriál tím čím je... Zajímavá česká kriminálka točená v jednadvacatem století odehrávající se v raných osmdesátkách. 85% ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Až do 7. dílu vzestupná tendence, drsné i zábavné retro s chytrým iniciačním nápadem. Velmi přesvědčivým Janem Budařem a pro mě rehabilitovaným V. Koptou. Závěrečné 3 díly sice uklouzly po namydlených schodech, ale já jim to odpouštím. Na rozdíl od bolševiků, těm nikdy nic. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Skvělý pohled na policejní stát. Úžasně se povedla vykreslit ta doba včetně exteriérů a drobností. Skvěle zahráno. Smutná doba. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní záležitosti jsou pro mne už z principu out. Tohle by nebylo až tak špatné nebýt "povinné" a většinou trapné dehonestace minulého režimu. ()

Lajbour 

všechny recenze uživatele

Jasně, mělo to slabé chvilky a místy to bylo naivní a myšlenkově zkratkovité. Ale já se bavil... A teď, když mám dokoukáno, tak mám ten správný pocit prázdnoty, který mám po seriálu či filmu, který mě asi bavil... Na české poměry skvělá výprava, kostýmy, exteriéry a hlavně herecké výkony. Mně se to prostě líbilo... A nezapoňme: Ne, bombu, ne ;-) ()

clubland 

všechny recenze uživatele

Strasna, ale totalne strasna zlatanina socialistickych casov, 2* davam za snahu o detaily, ale vymena poulicneho osvetlenie za autenticke asi nebola v moci tvorcov. Snaha OK, spracovanie nula. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama