Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Fr 

všechny recenze uživatele

“JMENUJI SE FILIP MARVAN. JSEM POLICAJT. MĚL JSEM NEHODU A PROBUDIL SE V ROCE 1982. JE TO SEN? JE TO SKUTEČNÝ? PROČ JSEM ZROVNA TADY? MUSÍ TO MÍT DŮVOD...“ /// Ruku na srdce - nevím, jestli by mě bavil návrat do 70tejch let (jak je tomu v britským originále). Ale 80tý léta…to já znám! Tvůrci dobře využili mnohé z nabízejícího se (neomezenýho) množství absurdit, kterejma tahle doba oplývala. Bavili mě postavy (famózní Budař!) a poslední 3 díly – to byla antikomunistická paráda. (třeba ta scéna jako z majora Zemana - Vrah se skrývá v poli)… (Skepticky) jsem vočekával, jak se vypořádaj s tím „zázrakem“ a uznávám, že to vyšlo velmi dobře. Hádám, že tady asi „dvojka“ nebude… Škoda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miloval jsem Festival politický písně (a Kroky Franty Janečka). 2.) Nechápu, proč se fotr v 80tejch letech uchlastal. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 9/10 Prostředí 10/10/// PLUS: námět ze seriálu Polda z Marsu, který je až neuvěřitelně kvalitně zpracovaný a převedený do doby hluboké normalizace, velice příjemný herecký projev ze stran Ivana Trojana a Václava Neužila, subjektivně asi nejlepší co jsem viděl, ale i ostatní herci ze sebe dostali maximum, zvolené prostředí a dobová hudba dotváří atmosféru, který každým dílem houstne a spěje do neočekávaného finále MÍNUS: pořádně návykové, přesto bohužel s daným počtem epizod. /// Shrnutí: Pro mě nejlepší český seriál za poslední roky. Není na něm ani ň poznat, že to je z televizní produkce: myšleno po stránce celkového zpracování, vyrovná se kvalitou zahraniční produkci. Během prvního shlédnutí jsem nenašel nic co by mi nesedělo do makrosvěta tohoto seriálu, žádné dialogové, scenáristické nebo herecké zaváhání. Pořád to jede na sto procent. Možná někomu nesednou snové scény (halucinace) hlavní postavy. Některé díly nerozvíjí děj tolik jak bych od nich očekával, jsou spíš soběstačné jako detektivka. Po celou dobu se informace dávkují po malých dávkách a málokdo asi odhadne jaký bude závěr. Určitě jsem neočekával stejný závěr jako měla americká verze, i proto se s českým závěrem mohu dobře ztotožnit. A teď mě omluvte, jdu zjistit jak napravit současnost. /// Celkem 98%/// ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi to trochu vázne a od hlavní zápletky by také člověk čekal o trochu více, na druhou stranu musím uznat, že mě ten seriál fakt bavil. Trojan v roli ironického SNBáka Plachého naprosto exceluje, s postavou si vyloženě pohrává a nadchne nejednoho diváka. Navíc Budař, Neužil a Bárdos nezůstávají pozadu. Jednotlivé detektivní příběhy pak samozřejmě splní očekávání českého diváka (který si na detektivky potrpí), jemuž pak zároveň nelítostně připomene, že od toho dvaaosmdesátého se tady toho zas tak moc nezměnilo. Za mě určitě milé překvapení. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Docela neočekávané, ale o to příjemnější překvapení. Konečně něco z produkce ČT, co nevypadá jako Bakaláři říznutí Kobrou 11, konečně jsou slyšet dialogy, které netrhají uši a konečně asi někdo s herci probral, co mají hrát (dokonce to ani nemusí celý zachraňovat Trojan, ovšem ve chvíli, kdy se objeví na obrazovce, tak je ta přidaná hodnota zatraceně cítit). Příběh funguje, i když mám pocit, že tvůrci trošku předčasně vystříleli prach v Závadové mládeži a poté čtyři díly poněkud cucají z prstu a mlátí slámu, aby to v díle posledním na můj vkus až moc hrr ukončili. P.S. U Trojana by se mělo pomalu začít s odebíráním DNA a pokusem o vytvoření klonu, neboť tento člověk kde hraje, tam pomáhá a až nastane doba potrojanovská bude bědně. Pokud by k prodloužení Ivanovy minimální trvanlivosti pomohla například obětina z řad různých Prachařů, Lišků a Krausů, hlasoval bych pro, popřípadě bych i sirkou škrtl, nebo vedl první údery, řídil palbu, prostě snažil se být užitečnej. P.P.S. Marku Brodskému jde to bubnování pořád k duhu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jeden z tech lepsich ceskejch krimi serialu a prijemny prekvapeni, ale na druhou stranu drobny zklamani, protoze to mohlo bejt jeste mnohem lepsi. Trosku mi prijde, jak kdyby se tvurci nemohli rozhodnout, jakej ton serialu vlastne daj. Nektery dily jsou tak spis komedialni ala Pupendo, nektery regulerni detektivka s patranim, nektery s resenim rodinny historie lehce o nicem a nektery regulerni thriller. Mix je to sice zajimavej, ale bohuzel je pak desne videt ruzna kvalita jednotlivejch dilu, kdy v nekterejch se prakticky nic nedeje. Coz ale zase zachranujou perfektne obsazeny herci v prakticky vsech rolich od tech nejhlavnejsich az po vedlejsi stek a celkove velice dobre zvladnuta kamera a vizualni stranka. Skoda jen toho konce, predstavoval jsem si ho uplne jinak, tohle bylo trosku o nicem. Ale jako celek za me spokojenost, na cesky pomery super. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (83)

  • Judit Bárdos, ktorá stvárňuje lekárku Kristínu Čáslavovú si svoju rolu si odtrpela. "Ja celkovo nemocničné prostredie nemám veľmi rada. Pre mňa to teda nie je nič veselé, ale zas si nemyslím, že to bude nejaký depresívny seriál." (Lorax)
  • Psychiatrická léčebna byl zámek Jezeří na Mostecku. (VN85)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama