Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkosti jedné ze šumavských vesnic se objevují nakažená zvířata, virolog Pavel Rogl má za úkol nalézt příčinu a dohlédnout na následnou vakcinaci. Vedle toho je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů vyšetřujících záhadnou dvojnásobnou vraždu, která se stala v okolních lesích. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost právě s nákazou. Mladý vědec se záhy spřátelí se svou někdejší spolužačkou Gabrielou a její sestrou Táňou a vzhledem k tomu, že na otci obou dívek leží podezření ze spáchání brutálních vražd, se společně pouštějí do vlastního vyšetřování. Čím více ale Pavel s dívkami zjišťují, tím více na sebe poutají vrahovu pozornost. Vrah totiž nehodlá být odhalen, natož dopaden. Mrtvých tak přibývá a postupně je odhalováno i tíživé tajemství, které skrývá děsivý příběh poválečné historie vesnice. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když zůstaneme u tvorby čt, tak je to zkřížení Rapla a pěti mrtvých psů. A z obého to má něco, respektive - je to samozřejmě originální, ale v prvním díle tu atmosféra scén osciluje z totálně znuděné vesnice za poledního slunce, až po scény, které si nezadají s takřka horrorem. Uvidíme, kam se další díly přikloní a jestli nepokoní docela slušnej začátek. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propracované obrazy s citem pro detail (zašlá mikrovlnná trouba). Vidíme originální krimi s postupným budováním napětí (scéna v níž možná infikovaná liška se objeví uprostřed dětské hry). Není zde stylizovaný zmar jako v Pustině, temnota jako v Raplovi nebo fantaskní nálada v Přes kosti mrtvých. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě hodnotím čtyřmi hvězdičkami, úvodní pasáž mě hodně překvapila, vůbec jsem netušil, do čeho jdu, takže jsem měl chvíli dojem, že se dívám na horor. Děj sice postupně ztrácel na napětí i na atmosféře, ale i tak se mi na to docela dobře dívalo a slušně jsem se bavil. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl nového seriálu nastavil slušně vysokou laťku. Jak řemeslným zpracování, tak i napínavým dějem. Skoro za 5 hvězd. (Dávám 4, ať je možnost růstu!) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teorie medvěda mi sice přijde poněkud neuvěřitelná, ale rád se nechám překvapit, s čím pan doktor přijde. Seriál totiž začal velice nadějně, oceňuji kvalitní filmařské řemeslo. Letní Šumava je sice krásná, ale poněkud pochmurná a tísnivá. Naštěstí dusno rozčesává v pravý čas vtip. Kryštof Hádek se zdá být vynikající volbou do hlavní role chlapeckého vědce, ostatní role zatím vypadají také dobře obsazeny. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto se fakticky povedlo. Mysteriózní kriminálka ze šumavských hvozdů, vesnického prostředí a tajuplnou zápletkou, která slibuje různě zajímavá odhalení a vývoj postav. Herecké výkony jsou na standartní tuzemské úrovni. Excelují ale hlavně vedlejší postavy ala vesnický balíci. Vše je správně špinavé a zanedbané. Kamerové filtry toto navíc vše správně dokreslují a sama kamera vše výše zmíněné podporuje. Zde se prostě Česká televize kvalitativně předvedla a ať jí to v tomto duchu vydrží i v dalších dílech. 80% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozjezd velmi dobrý, tajuplný a dobře stavěný díl. Dvě mrtvoly, jeden podezřelý, jeden medvěd, nakažená liška, mraky magorů a nemocná stará paní. No hodně na první díl a hodně na další díly. To jsem zvědav. Zatím opravdu hodně dobré. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

ČT chce být cool. Tudíž nebylo skoro nic vidět, přesto se však tvůrcům podařilo odkrýt téměř všechny karty. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to prima atmošku, ale vidím i hroznou spoustu chyb: proč by hygienik vytahoval špinavej kus dřeva u večeře?, auta vytažený ze stodol většinou nemůžou na silnici, když brácha řekne sestře (byť novinářce), že v Bučině pravděpodobně vraždil medvěd, tak ta hned nesedne a nehodí to do počítače, zvlášť, když výslovně slíbila, že si to nechá pro sebe, způsob, jak se o jejím článku dozvěděl nadřízený nechápu už vůbec atd.atd.- bylo toho víc. Vadí mi taky ty filmařský zkratky typu pozdravu “ahoj, ségra” do skype hovoru. Takhle se lidi normálně nezdraví, klidně to mohlo vyplynout ze třetí věty nebo třetího společnýho obrazu, v jakém jsou spolu navzájem vztahu. Škoda podobných drobností, kazí to výsledný dojem. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně nadprůměrný rozjezd, oceňuji hlavně slušnou atmosféru, ale ke čtvrté hvězdě to vytahuje víceméně jen skvělý úvod. Závěrečný cliffhanger na mě moc nefunguje, obecně vzato to ale začalo sympaticky. Je to sice jiné, než bych čekal (trochu jsem očekával veřejnoprávní Pustinu), ale zajímá mě to. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pustina působila hned od začátku na diváka silně mrazivě, Vzteklina má pomalejší rozjezd, ale atmosféra taky působí, ikdyž ne tak hluboce, přesto posledních patnáct minut mne nabudilo dojmem, že tenhle seriál má slušný potenciál mezi současnou seriálovou tvorbou. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jsem netušila, co přesně od Vztekliny čekat. Námět mě sice zaujal, ukázky naopak ani ne. Nakonec se ale první díl hodně podařil, líbí se mi temná atmosféra, která se táhne celou epizodou. Kryštof Hádek jako vždy výborný, ostatní herecké výkony taky potěšily. Snad jen jedinou výtku bych měla k úvodní scéně u chaty, která mi přišla až moc umělá a trochu přehnaná. Zatím hodnotím čtyřmi, uvidím, jak se budou vyvíjet další díly, hodnocení ještě možná zvýším. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/napsáno po e01-04/ Chtělo by to být atmosferické, napínavé a syrové. Je to roztahané, někdy s nesmyslnými vedlejšími linkami, které mají za účel asi jen dotlačit celou věc na požadovanou stopáž. Mladší herci /s výjimkou Hádka/ jsou v lepším případě nevýrazní až špatní. Akčnější scény dost často směšné /viz. nahánění medvěda po lese v e04/. Jakoby z Doktora Martina někdo udělal temnej napínák. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomu říkám slušný psycho. Úvodní ántré v chatě dobře natočené, škoda, že si to díl neudržel až do konce. Na první díl velmi dobré, i když ten pocit, který v diváku zanechává není dvakrát příjemný. Ale to je u tohoto typu seriálu žádoucí ne? Btw. zdálo se mi to, nebo ne... hraje tam půlka Ulice. A do hlavní role bych určitě obsadila někoho jinýho. Kryštof Hádek naprosto bez charisma. Nesedí mi tam. ()

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní díl seriálu mojí maličkost nenadchnul ale ani vyloženě nezklamal. Samozvaných vyšetřovatelů-detektivů v našich filmových končinách máme celou řadu, novináři ,spisovatelé,malíři.Pokus s veterinářem je určitou inovací.Situování děje na Šumavu bude mít v celém projektu zřejmě i jiný kontext než jen jako přiblížení krásy našich ještě stále celkem zachovalých hvozdů.Krimi rovina je zatím spíše upozaděna ,kdy i kriminalisté jsou vykreslení jako burani z venkova nejen způsoby vyšetřování.Co nám seriál nabídne dál i v rovině mystery/thrilleru krom intrik a sousedských pomluv místních obyvatel uvidíme příště.Šanci tomu určitě dám. ()

Reklama

Reklama