Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šumavská obec Bučina je paralyzována výskytem vztekliny. Po zveřejnění šokující informace, že za dvojnásobnou vraždou u lesní chaty může být medvěd, mají virologa Pavla Rogla všichni za blázna – dokud se ovšem neukáže, že měl pravdu. Komu nebezpečná šelma utekla? A kdo tahá v pozadí za nitky? (Česká televize)

Recenze (28)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizodu jsem zmeškal, což je škoda, avšak divák v druhém pokračování snadno a brzy pochopí, oč to jde. Pochválit musím celkovou atmosféru, prostředí, samotný námět, ale také některé herecké výkony. Jsem zvědavý, jak se seriál dále vyvine. Potenciál má. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto případě jsem čtvrtou hvězdičku udělil jen hodně váhavě, jednání některých postav mi totiž přišlo dost podivné, hlavně postava Pavla Rogla jednala poněkud zvláštně (když to podám decentně). Čtvrtý kousek se udržel hlavně díky občasné suché hlášce, a taky proto, že jsem se včera dodíval na seriál Rapl a vždycky, když si vzpomenu na Jana Pachla, hodnotím ostatní tvůrce s větším pochopením. "Co teda udělal špatně?" "Vystudoval soudní lékařství."// "Lidi se budou ptát, proč jsem střílel." "Řekněte jim, že jste střílel po mně, to je uklidní." 4*- ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že napětí v pravý čas rozčísne vtip. Pan doktor je ultrasympaťák a vyšetřování i události kolem něj příjemně zajímavé. Jen místo medvěda jsem viděl tedy jen lišky. "Řekněte, že jste střílel po mě, to je uklidní." ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak nám začínají přibývat logické kiksy. Náš hlavní hrdina hned na začátku najde podrápaný strom s chlupy, což může evokovat jeho pravdu o útoku medvěda. A místo aby jednal logicky a tuto informaci předal policii, která si myslí, že jde o vraždu, nechá si důkazní materiály pro sebe a příběh se dále v jeho lince věnuje pouze vzteklině. Další logický kiks vidím v tom, že ač vesnice s hrdinou nijak nespolupracuje, nemá potřebu to nějak řešit hlouběji či informovat vyšší instance a jede si sám na vlastní pěst, ač je samozřejmé, že by takovouto nákazu řešil tým odborníků a ne jednotlivec. Ale to bychom se zřejmě dostaly do reálného světa a ne státu Šumava (tak mi to totiž zatím připadá). Nicméně i přes tyto nelogičnosti jsou postavy velice zajímavé. Děj jede na kvalitní mysteriózní krimi zápletce a nadále mě to motivuje pustit si další díl. Přesto však tu jednu hvězdu kvůli řečeným scenáristickým blbostem musím vzít. 75% ()

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehlídka zbytečnosti aneb díl, který, kdyby nebyl natočen, divák to ani nepozná. Jediná relevantní informace - výskyt lišky ve stodole. Zbytek byla jen vata místy připomínající strašidelný hrad na poutích. Třeba to toulání se neozbrojen o samotě v lese, když vím, že jsem v teritoriu vzteklého médi Bédi nebo děcko, které přímo před rodiči vleze do roury k lišce i podruhé, joj, to bylo napětí. Skoro sexík s mokrou hlavou jen, aby vzniklo milostné nedorozumění..... Fakt, dneska je ten scénář na nejlíp natočený český odpad roku. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nastavená linie tajemna, strachu a záhady pokračuje ve velmi kvalitním podání. Do toho trochu romantiky, alkoholu i špetička humoru. A na konci nám to zase zhoustne. Je to fakt dobrý. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na čtvrté hvězdě to tentokrát jen tak tak udržuje zručné dávkování atmosféry a napětí, plus závěrečný cliffhanger. Jinak ale scénář začíná silně pokulhávat, protože postavy se chovají jako skupinka idiotů. Byl jsem ochoten akceptovat trapné utírání hlavy jako jakýsi úlet paní domácí, ale proč za něj ta květinářka brala mobil (drama! ale normální člověk by to neudělal), proč to dítě znova lezlo do tý roury (napětí! ale logiku to nedává) nebo proč odmítavý přístup vesnice ke vzteklině nikdo neřeší, popř. proč doktor neřekne o nálezu důkazů o medvědovi policii, to jednoduše nechápu. Technická stránka je sice senzační, ale pokud se pojede ve stejném duchu až do konce, dost u mě zatím solidní Vzteklina spadne. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá díl maličko slabší než prvý - vesničani rovná se komicky chovající se idioti ( ne tedy po troškovsku, ale tím směrem) tak aspoň, že konec je hodně napínavej tahák na další díl. Už jsem si zvykl i toho doktůrka z města v podání Hádka, ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco slabší díl než pilot, děj se více méně nikam neposunul. Zatím hodnotím průměrem, možná ale ještě hodnocení zvýším, záleží na tom, jak se bude příběh dál vyvíjet. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra houstne a i když mě to nestrhlo, nemám pocit, že tvůrci něco natahují. Gábina se chová jak kráva a já marně hledám Pavlíkovo kouzlo a důvod, proč si nechává informace pro sebe, zvlášť když to nejsou jen nehmatatelné domněnky. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Jasný nadprůměr, kde je obtížné předvídat, kam se děj posune, což mě moc baví. Skvěle vybudovaná tísnivá atmosféra. ()

Caemstr 

všechny recenze uživatele

Opět seriál o venkově... napsaný od stolu v Praze. Příště se možná vydat pro inspiraci dál než na Chodov. ()

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí druhého dílu je evidentní kam celá série bude směřovat.Kriminální rovina případu se příliš neřeší a tak je třeba vycpat čas stopáže vatou mezilidských vztahů o tom kdo komu osuší hlavu nebo zvedne cizí telefon. Ruku v ruce s tímto podáním příběhu jde nelogické jednání postav.Vopruz z Prahy tuší , že se krajem toulá medvěd ale i když má uspávací pistoli tak ji s sebou nenosí , zvlášť když jde na odlehlá místa. Hloupé děti ještě hloupějších rodičů zase lezou za liškou do roury ale to byl možná nějaký oslí můstek jak vygradovat dramatickou scénu 2. dílu kdy spoušť cvakla a liška padla.Rozebírat proč hajný lišku na tři kroky netrefí v kůlně je bezpředmětné.Co nám tahle Vzteklina přinese dál uvidíme, třeba se z toho vyklube nějaká parodie ... ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!***První díl byl tajemný, rozdával karty, tím lákal. Druhý už vycpává vatou, obzvláště vztahovou. Pěkně a poměrně realisticky (podotek pro hnidopichy: Proč by kamarádka ze studií nemohla zvednout mobil? Já to ženě dělám běžně. :), ale pořád jen vycpává. Logika si opět dala malý oddech. Ultimátní věta: "Sledujte ji, za chvíli jsem zpátky!" mě dostala do kolen. Proč neměl uspávačku s sebou? Navazující scéna u trubek, kdy nikoho nenapadlo kluka čapnout za nohy a vytáhnout, byla taky výživná. Olga je z Pavla celá vyndaná. Gábi jakby(smet), jen dělá drahoty a zkouší ho. A kdyby to náhodou nevyšlo, v Praze čeká záloha. Pavel Rogl - český James Bond :) Dokonce i kriminálka už něco vypátrala, takže na konci se příběh přece jen posunuje, což je fajn. I přes kritiku je to pohodové koukání a těším se na další díly. ()

Reklama

Reklama