Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Bučině někdo vypustí další vzteklou lišku. Záchrana dvou malých chlapců sice udělá z Pavla Rogla hrdinu a smíří ho s celou vesnicí, ale tím jeho problémy zdaleka nekončí. Rodící se milostný vztah s Gábinou utrpí první šrám. A tajemná osoba v pozadí likviduje nepohodlné svědky… (Česká televize)

Recenze (27)

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že je veškerá logika podřízena atmosféře, českej divák se bojí rád (ale zase ne tolik, aby potom nemohl usnout). Škoda jen, že člověk musí pořád dumat nad věcmi, jako je neschopnost patoložky nalézt tesák velký jako pekanový ořech nebo hon na medvěda, jenž je vzteklý, takže bude (cituji) "buď velmi krotký, nebo naopak extrémně agresivní", čili jediný, co asi nebude dělat, je schovávat se před houfem takticky rozmístěných myslivců. Tento medvěd se ale navíc dokáže nepozorovaně vysrat rovnou do epicentra honu a pak zase zmizet beze stopy. No a pak zde máme útok na rodinku schovanou v autě, přičemž medvědův útok je evidentně veden na pravý bok vozidla, zatímco následně je při ohledávání zdemolována jeho opačná, tedy levá část. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U třetí epizody mám dojem, že se konečně příběh rozjel naplno. Postupné odkrývání indicií a gradace s dokreslením hlavních postav - všechno sedne jako hrnec na prdel. Pardón, dámy prominou ... :o) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda mě nepříjemně rozhodila, scénář i režie se tvůrcům jaksi začaly vymykat zpod kontroly, a zatímco se mi na některé scény dívalo velmi dobře, jiné mi přinesly takzvané "WTF?" momenty, nepochybně mezi ně patřilo chování soudní lékařky, která je zřejmě zároveň i forenzní techničkou, ale vrcholem všeho byla privátní exhumace, to byla opravdu perla. Z dalšího vývoje mám velké obavy. "Někdo tomu člověku řek, aby rozpustil chov, tak to udělal. Doslova a do písmene." ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná temná atmosféra, hustější než mlha nad rybníkem Brčálníkem. Dal bych i plný počet, ale úplně mne rozčílilo několikero praštěných situací, kdy by se -předpokládám- většina lidí zachovala jinak a obezřetněji...ale holt rejža to do děje, aby to bylo napínavější a víc šokující, potřeboval. 90% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak konečně jsem viděl medvěda. Ale větší zážitek bylo vidět Trávníčka. Skvělý temný, místy až horrorový díl. Více napětí, méně humoru, tentokrát pouze v podání hláškující koronerky. Hajný si tentokrát nedal panáčka, tak střílel jako sniper, zato měl štěstí, že byl ostrostřelcem pouze on. Nemohl jsem se odtrhnout od obrazovky a těším se na další díl. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta tajuplná šumavská atmosféra plná nedůvěry, záhad a tajemna je pryč. Příběh už se plně soustředí na rozkrývání indícií a postav jen a pouze řeší záležitosti ohledně hlavní zápletky. Nedozvíte se nic o žádné minulosti, která jednotlivé charaktery hlouběji specifikuje, vše se striktně drží kriminálního případu, který je nějak propojen i se vzteklinou a nějakou zatím nespecifickou minulostí dané šumavské obce. Na druhou stranu nyní ubylo logických chyb. Vše zatím více méně má hlavu a patu a scéna z půdy chaty působila až hororově. I proto zvedám mírný palec nahoru a těším se na další část. Zatím se to snaží, čtvrtá hvězda utekla jen o chlup vzteklé lišky. 70% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozlité mléko na lince ala podobné scény třeba z Breaking bad nebo Volejte Saula. Jenže zatímco tam to působí zajímavě, umělecky, dokonale, tady je to jen rozlitý mlíko, co teče scénáristům po bradě. Postavy se chovají hloupě a nelogicky a pokus o skandinávské napětí naprosto selhává. Otvírání hrobů už může předcházet jen to, že příště vstanou z hrobu samotné mrtvoly. Na co už, jsem na to připravená. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jeden díl je toho až moc. Napínavé a strašidelné, spousta tajemství, přibyla mrtvola, vzteklí psi a samozřejmě tajuplná osoba v gumákách v pozadí. Ještě se klepu, sotva můžu psát. Jo, fakt dobré a na české poměry ba přímo vynikající. PS: pobaví obarvený Trávníček jako původní majitel medvěda zabijáka ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že ČT do toho nalila hodně peněz, technicky a řemeslně je to fakt pecka. Bohužel se tím ale scénář spravit nedal a ačkoliv mě strašně baví postava doktorky, ty mezery, kiksy a strašně blbé postavy se tomu odpustit holt nedají. Dneska to fakt vyvrcholilo, postavy jsou tu opravdu skupinka dementních imbecilů. Jinak je to ale napínavé a atmosféra je senzační, na konci to zase šlapalo, ale potřetí v řadě už shovívavej bejt nemůžu. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná atmosféra, skvěle udělané "nepříjemné scény", kdy se mi skoro i chlupy postavily. Na to, že se jedná o český seriál, si Vzteklina zatím vede opravdu výborně. Konečně se na obrazovce zase něco děje, po slabším druhém díle velký skok nahoru. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta atmosféra by se dala krajet, stejně tak napětí. Pri scene na chate jsem ani nedutal. A pritom je to dobre zasazene do ceskeho prostředí, nic netahá za oči či za uši. První dva díly byly dost nadprůměrné, ale tenhle byl vynikající. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tíživá atmosféra super, hodně tomu napomáhá hudba. Ale těch wtf momentů nějak přibývá a stejně tak to, jak má Pavlík ve všem navrch, na vše přijde první a všimne si všeho, co ostatní voraj je... prostě divný. Přestává to být uvěřitelný, ale i tak mě to baví a myslím, že to zatím dost vyčnívá v té přehršly českých kriminálek. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač můžeme seriálu některé věci vytknout, rozhodně ze seriálové tvorby českých televizí patří k tomu nejlepšímu, co se zde za posledních pět let natočilo. Vše má spád, nechybí napětí, postavy i herci mně sedí. Ano, pokud budeme hledat nedostatky, můžeme se zamyslet nad tím proč lidé, kteří vědí, že se v lese pohybuje rozběsněná šelma si v klídku chodí sbírat houby, že mladá holka jede v noci na opuštěnou chatu, kde bylo před časem zavražděno několik lidí, kam bych se bál jet i já, navíc se pořád v lese přece pohybuje ten medvěd a jede tam nepochopitelně sama, že z hajného, který není v druhé epizodě schopen trefit lišku ze dvou metrů je v další epizodě profesionální ostrostřelec (asi si nedal kořalku), že Pudil otevře vrátka, pustí na sebe své psy a celkem hloupě spáchá sebevraždu, ačkoli má v ruce flintu a do toho všeho se zde opět, jako např. v Labyrintu, pohybuje vrah, který je vždy na správném místě, je neviditelný, nepolapitelný, vše mu vychází. Korunu všemu dal pak hlavní hrdina, který se s kamarádkou vloupá na hřbitově do hrobky. I tak jsem ale spokojen a držím u seriálu 80 %. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se objevil medvěd a hned zdevastuje auto jako tyranosaurus v Jurském parku. K tomu jedna z hrdinek chodí bez náznaku strachu po opuštěném domě, jako po bytě 1+KK. V neposlední řadě hlavní hrdina klidně vleze do hrobky otvírat rakev. K tomu se vesnice hemží potenciálními zločinci. Příště by to proto chtělo už někoho veřejně odsoudit a popravit. Ujmout by se toho mohl lidový soud v čele se starostou. ()

Reklama

Reklama