Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smyčka kolem Machara se definitivně uzavřela. Historie konečně vydává své svědectví a odhaluje hrůznou skutečnost. Pavel Rogl se ocitá v ohrožení života… (Česká televize)

Recenze (28)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to neposouvalo celou dobu k mému vytipovanému vrahovi a čekalo mě nějaké překvápko, tak bych to zvedla. Máme na víc. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý rozjezd, stupnující se napětí, závěr, který měl být vyvrcholením je spíše zklamáním. Nevadí mi, že jde příběh hluboko do minulosti, zvěrstva se samozřejmě děla. Ale nezdá se mi, že by někdo byl schopen žít takovou dobu s nenávistí, aby se pak stal vraždícím psychopatem. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál si udržel nastavenou kvalitu a došel k rozuzlení. Samozřejmě, že řada podivností v chování postav je na škodu, ale jako celek je Vzteklina zdařilým počinem, který se v průběhu epizod a zejména pak té poslední nebojí nastolit zrcadlo násilí páchaném Čechy na Němcích v poválečných měsících. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénárista si měl rozmyslet, jestli chce točit kriminálku, nebo se vyrovnávat s minulostí... I ostatní Stehlíkovy scénáře hodnotím všechny jako (pod)průměrné. Při flashbacku sice mrazilo, ale v takovéto kriminálce jsem podobnou scénu nečekal. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo je vrahem jsem tušil už dlouho, takže mě výsledek nepřekvapil, ani nezklamal, naštvalo mě to strašné klišé s profesionálním zásahem na špatném místě, těžko spočítat kolikrát už po něm filmaři sáhli. Další parádičkou byla Roglova konfrontace Vacka, pokud by byl vědátor takovým stupidem, byla by pro něj smrt spíše vysvobozením. Taky už mě dost unavují neustálé šťastné konce, na druhou stranu mě potěšil Machar s upraveným příslovím: "Hlavou mříž neprorazíš." ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný rozuzlovací detektivní díl. Motivy hlavního pachatele byly předvídatelné nebo odhadnutelné již pár předchozích dílů. Taková více detektivka než thriller s mírně zamotaným rozuzlením. Poslední díl oceňuji za slabé 4 hvězdy. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Celú dobu sa snažia tvorcovia budovať atmosféru a tajomno, no príde odhalenie (nie veľmi prekvapivé) a zrazu sa to zmení na typickú slaboduchú detektívku, plnú tých najtrápnejších klišé, kde sa postavy začnú chovať, akoby sa im IQ posunulo o jednu desatinnú čiarku doľava a celý dojem z inak solídneho seriálu je preč... Mohla to zachrániť aspoň restrospektívna pasáž vyčíňania revolučnej gardy, no nemalo to žiadnu šťavu, ani emočný náboj. Ale asi bolo trošku naivné očakávať niečo v štýle poľskej Wolyn. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo je pachatelem, bylo lze tušit už déle. Jeho motivace také. Přesto mě při odhalení podrobností mrazilo. Stránka naší historie, jež je stále poněkud tabu. Zlo nakonec plodí stejně pouze zlo. Pro snahu tvůrců ale přejdu některé nesrovnalosti, akci trochu zavánějící fraškou, protože jsem se opravdu bavil. ()

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsme začali, tak jsme skončili aneb jakej šel, takovou dostal. Jak jsme už u Vztekliny zvyklí, ani poslední díl započatou linii nepřerušil, a tak postavy kráčely vstříc nepříteli jako kuřata na porážku a namísto, aby volaly policii, raději hledaly kysličník kvůli pár kapkám krve. Panu Stehlíkovi doporučuji, ať se napříště na nějaké psaní scénářů vykašle a pokud už bez toho vážně nemůže být, ať si je ukládá do šuplíku. To je to místo, kam patří. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný díl už samozřejmě nemá napětí a šmrnc některých předchozích dílů, ale hodně dobře dějově uzavírá to, co jsem tušil a potvrdil můj úsudek o mstě potomka původních obyvatel. Plné hodnocení dávám především za nápad připomenout dnešním generacím, jaká svinstva se v Sudetech děla nejen před válkou, ale hlavně po ní. Příběh rodiny Prokeschů ukazuje na poválečné běsnění v Sudetech, kdy se Češi mstili Němcům za to, jak se Němci zachovali k Čechům před válkou. A často to bohužel na obou stranách odnesli i nevinní. Je pravda, že jsem se u mnohých jmen ztratil, ale při opakovaném shlédnutí vše parádně sedí. Byl to dobrý závěr, který si tento seriál zasloužil. Díky tvůrcům za super zážitek. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně nakonec spíš zklamání. V případě pachatele jsem si celý seriál říkal, že pokud to bude on, tak to bude trapný. A byl o on. Za mě byl konec nepříliš logický, motivace krkolomná a nepravděpodobná. Řešení případu bych označil spíš za fiasko. Scénáristé po nadějném začátku totálně selhali. A režijně bylo také na čem zapracovat. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Doktorovi Vackovi jsem fandil. Skoda, ze pochopitelne musi nakonec zvitezit pravda a laska. Revolucni gardy byly absolutni hnuj a ucebnicovi Cesi. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl pro pozorného diváka. Zjišťuju, že jsem jím patrně nebyl. Dost jsem tápal, obtížně jsem si vybavoval, o kom je řeč (např. Honyš). Zpětně si taky neumím představit, co všechno tenhle mstivej Vacek/Prokesch musel zrealizovat/zařídit, aby dostál svému plánu na pomstu. Zkrátka to bylo celkem patlámo, tenhle poslední díl. Ale kdybych se v něm neměl potřebu takhle pitvat, tak bych byl rozhodně spokojeným divákem (resp. ještě o poznání spokojenějším). Vzteklina se povedla, byť si to svým rozuzlením mohla u českého diváka logicky pokazit - na kritiku poválečného chování našich předků jsme ještě pořád nemálo citliví. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže pachatel se narodil v roce 1944 tak už nebylo moc těžké pro diváka domyslet si kdo to byl, když sedmdesátiletej tam běhá prakticky jeden známější herec. Podtrženo sečteno seriál s ohledem na současnou produkci nadprůměrný, ale moje očekávání nenaplnil ( první díl asi nej) a posledních dvacet minut to bylo hodně mimo tempo a atmosféru. ()

FrajerLuke 

všechny recenze uživatele

Tak místo kriminálky jsme se vyrovnali s hodnými Němci a zlými Čechy v pohraničí. ..... Příště si rozmyslete, co vlastně chcete točit pane režižére. Škoda, zpočátku to vypadalo slušně. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušné a silné zakončení, ale škoda několika problémů. Že je do toho doktor Vacek namočený, jsem z jeho chování cítil od začátku, podezření u mě zesílilo při jeho divném chování u hypnotizování a v předposledním díle jsem to definitivně pochopil, když bylo jasné, že někdo zašantročil vakcínu během očkování, u kterého byl a jemuž jako jeden z mála mohl rozumět. Pak jsem se jen modlil, aby to nebylo takhle průhledné...ale bohužel. Druhý problém je, že jsem spíše přehlížel menší logické chyby v celém seriálu, protože jsem chápal, že tím tvůrci posilují napětí. Ale aby Rogl ve finále zjistil, že je Vacek mnohonásobný vrah a jenom tak mu to tam o samotě vpálí, aniž by měl krytí, to už bylo moc. Navíc to řádění revolučních gard bez současného vysvětlení, že zjitřené nálady (kterých pak využili někteří šmejdi) poněkud čerpaly z faktu násilné okupace, vraždění nepohodlných a připravované genocidy Čechů, vypadá trochu nesmyslně a černobíle. Přes tyto výhrady jsem se bavil a seriál hodnotím velmi kladně. Především režie a hudba byly prakticky na jedničku. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě i konec dobrý. Akorát sebestředný Pavlík se choval jak dement a s Gabčou se k sobě fakt hodí. SPOILER!! Scénu, kdy padouch umírá zahrál pan Vlasák skvěle. V tom pohledu jsem viděla to roční děcko. Každý den, každý, děkujme, že žijeme v této době. Važme si toho. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Můj tip na pachatele vyšel, ovšem proč a jak, to mi vysvětlil až tento díl. Docela hustej, zejména flashback se nesledoval snadno. Škoda některých logických nesrovnalostí a určitého fanfaronství postavy Pavla Rogla. Nevím proč tam chodil a nevím, proč ta mladší holka místo telefonu a volání policajtům hledala lékárničku. No ale budiž, celkový výsledek je velmi dobrý, i když ne výborný. ()

Reklama

Reklama