Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smyčka kolem Machara se definitivně uzavřela. Historie konečně vydává své svědectví a odhaluje hrůznou skutečnost. Pavel Rogl se ocitá v ohrožení života… (Česká televize)

Recenze (28)

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně nakonec spíš zklamání. V případě pachatele jsem si celý seriál říkal, že pokud to bude on, tak to bude trapný. A byl o on. Za mě byl konec nepříliš logický, motivace krkolomná a nepravděpodobná. Řešení případu bych označil spíš za fiasko. Scénáristé po nadějném začátku totálně selhali. A režijně bylo také na čem zapracovat. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže pachatel se narodil v roce 1944 tak už nebylo moc těžké pro diváka domyslet si kdo to byl, když sedmdesátiletej tam běhá prakticky jeden známější herec. Podtrženo sečteno seriál s ohledem na současnou produkci nadprůměrný, ale moje očekávání nenaplnil ( první díl asi nej) a posledních dvacet minut to bylo hodně mimo tempo a atmosféru. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo je pachatelem, bylo lze tušit už déle. Jeho motivace také. Přesto mě při odhalení podrobností mrazilo. Stránka naší historie, jež je stále poněkud tabu. Zlo nakonec plodí stejně pouze zlo. Pro snahu tvůrců ale přejdu některé nesrovnalosti, akci trochu zavánějící fraškou, protože jsem se opravdu bavil. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Celú dobu sa snažia tvorcovia budovať atmosféru a tajomno, no príde odhalenie (nie veľmi prekvapivé) a zrazu sa to zmení na typickú slaboduchú detektívku, plnú tých najtrápnejších klišé, kde sa postavy začnú chovať, akoby sa im IQ posunulo o jednu desatinnú čiarku doľava a celý dojem z inak solídneho seriálu je preč... Mohla to zachrániť aspoň restrospektívna pasáž vyčíňania revolučnej gardy, no nemalo to žiadnu šťavu, ani emočný náboj. Ale asi bolo trošku naivné očakávať niečo v štýle poľskej Wolyn. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušné a silné zakončení, ale škoda několika problémů. Že je do toho doktor Vacek namočený, jsem z jeho chování cítil od začátku, podezření u mě zesílilo při jeho divném chování u hypnotizování a v předposledním díle jsem to definitivně pochopil, když bylo jasné, že někdo zašantročil vakcínu během očkování, u kterého byl a jemuž jako jeden z mála mohl rozumět. Pak jsem se jen modlil, aby to nebylo takhle průhledné...ale bohužel. Druhý problém je, že jsem spíše přehlížel menší logické chyby v celém seriálu, protože jsem chápal, že tím tvůrci posilují napětí. Ale aby Rogl ve finále zjistil, že je Vacek mnohonásobný vrah a jenom tak mu to tam o samotě vpálí, aniž by měl krytí, to už bylo moc. Navíc to řádění revolučních gard bez současného vysvětlení, že zjitřené nálady (kterých pak využili někteří šmejdi) poněkud čerpaly z faktu násilné okupace, vraždění nepohodlných a připravované genocidy Čechů, vypadá trochu nesmyslně a černobíle. Přes tyto výhrady jsem se bavil a seriál hodnotím velmi kladně. Především režie a hudba byly prakticky na jedničku. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (1)

  • Zbraně použité zásahovkou byly samopal MP-5, samopal MP-7 a útočná puška G-36. (K98)

Reklama

Reklama