Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 3
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (7)

Vzteklina (2018) 

Seriál, jenž mě přikoval k obrazovce a kdy jsem se těšil na každý další díl. Chování postav bylo sice někdy hloupé, ale napětí a vtip ve správnou dobu daly tomuto nešvaru zapomenout. Závěr sice tvůrci trochu degradovali zbytečně směšnou akcí, ale celek je podle mého názoru povedený a funkční. Sympatické postavy, krásná krajina, temná minulost. Řadím mezi své oblíbence. ()

Epizoda 1 (2018) (E01) 

Teorie medvěda mi sice přijde poněkud neuvěřitelná, ale rád se nechám překvapit, s čím pan doktor přijde. Seriál totiž začal velice nadějně, oceňuji kvalitní filmařské řemeslo. Letní Šumava je sice krásná, ale poněkud pochmurná a tísnivá. Naštěstí dusno rozčesává v pravý čas vtip. Kryštof Hádek se zdá být vynikající volbou do hlavní role chlapeckého vědce, ostatní role zatím vypadají také dobře obsazeny. ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

Jsem rád, že napětí v pravý čas rozčísne vtip. Pan doktor je ultrasympaťák a vyšetřování i události kolem něj příjemně zajímavé. Jen místo medvěda jsem viděl tedy jen lišky. "Řekněte, že jste střílel po mě, to je uklidní." ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Tak konečně jsem viděl medvěda. Ale větší zážitek bylo vidět Trávníčka. Skvělý temný, místy až horrorový díl. Více napětí, méně humoru, tentokrát pouze v podání hláškující koronerky. Hajný si tentokrát nedal panáčka, tak střílel jako sniper, zato měl štěstí, že byl ostrostřelcem pouze on. Nemohl jsem se odtrhnout od obrazovky a těším se na další díl. ()

Epizoda 4 (2018) (E04) 

Po minulé jízdě přišlo téměř zastavení. Děj se posunul jen o nepatrný, byť podstatný krůček. Ale napětí bylo poskrovnu, o to více alespoň přibylo patologického humoru. Řešily se osobní záležitosti, přibylo klišé - kamenem po hlavě dostalo už tolik osamělých klaďasů, že to čekal asi už každý. Pomalost děje charakterizovali policisté, vyšetřující v leže s pizzou. Slovy klasika: "Noo, dobře si to ten náš chlapec vybral". ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Přes několik lapsů v chování postav musím uznat, že tvůrci umí budovat skvělou hutnou a temnou atmosféru. V tomto díle se příběh znatelně posunul, protože thriller sedí tomuto seriálu skvěle. ()

Epizoda 6 (2018) (E06) 

Kdo je pachatelem, bylo lze tušit už déle. Jeho motivace také. Přesto mě při odhalení podrobností mrazilo. Stránka naší historie, jež je stále poněkud tabu. Zlo nakonec plodí stejně pouze zlo. Pro snahu tvůrců ale přejdu některé nesrovnalosti, akci trochu zavánějící fraškou, protože jsem se opravdu bavil. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama