Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 1
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele troufalka k tomuto seriálu (4)

Vzteklina (2018) 

Po slibném rozjezdu přicházela pěkná gradace. Příběh byl uvěřitelný, pomalu se zaplétal i rozplétal zároveň. Přesah minulosti do současnosti také zdařilý. Hádek místy působil až zbytečně slušňácky. Ovšem jeho zapojení se do případu už mírně přitažené za vlasy bylo. V reálu si jen stěží dokážu představit, že by si ho vyšetřovatelé takto pustili k tělu. Samotný závěr pro mě znamenal zklamání. Nechci rozebírat proč, vyzrazovala bych zápletku. Série určitě stojí za vidění, nudit se nebudete. Pro tvůrce může být zpětná vazba inspirativní při další tvorbě. ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

U třetí epizody mám dojem, že se konečně příběh rozjel naplno. Postupné odkrývání indicií a gradace s dokreslením hlavních postav - všechno sedne jako hrnec na prdel. Pardón, dámy prominou ... :o) ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Asi nejsilnější díl, který už částěčně odhaluje, ale ještě nedává přímé odpovědi, Okruh se zužuje, divák už dokáže tipovat možného pachatele i motiv. ()

Epizoda 6 (2018) (E06) 

Dobrý rozjezd, stupnující se napětí, závěr, který měl být vyvrcholením je spíše zklamáním. Nevadí mi, že jde příběh hluboko do minulosti, zvěrstva se samozřejmě děla. Ale nezdá se mi, že by někdo byl schopen žít takovou dobu s nenávistí, aby se pak stal vraždícím psychopatem. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama