Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 1
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Esgalnor k tomuto seriálu (5)

Epizoda 1 (2018) (E01) 

Poměrně nadprůměrný rozjezd, oceňuji hlavně slušnou atmosféru, ale ke čtvrté hvězdě to vytahuje víceméně jen skvělý úvod. Závěrečný cliffhanger na mě moc nefunguje, obecně vzato to ale začalo sympaticky. Je to sice jiné, než bych čekal (trochu jsem očekával veřejnoprávní Pustinu), ale zajímá mě to. ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

Na čtvrté hvězdě to tentokrát jen tak tak udržuje zručné dávkování atmosféry a napětí, plus závěrečný cliffhanger. Jinak ale scénář začíná silně pokulhávat, protože postavy se chovají jako skupinka idiotů. Byl jsem ochoten akceptovat trapné utírání hlavy jako jakýsi úlet paní domácí, ale proč za něj ta květinářka brala mobil (drama! ale normální člověk by to neudělal), proč to dítě znova lezlo do tý roury (napětí! ale logiku to nedává) nebo proč odmítavý přístup vesnice ke vzteklině nikdo neřeší, popř. proč doktor neřekne o nálezu důkazů o medvědovi policii, to jednoduše nechápu. Technická stránka je sice senzační, ale pokud se pojede ve stejném duchu až do konce, dost u mě zatím solidní Vzteklina spadne. ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Je vidět, že ČT do toho nalila hodně peněz, technicky a řemeslně je to fakt pecka. Bohužel se tím ale scénář spravit nedal a ačkoliv mě strašně baví postava doktorky, ty mezery, kiksy a strašně blbé postavy se tomu odpustit holt nedají. Dneska to fakt vyvrcholilo, postavy jsou tu opravdu skupinka dementních imbecilů. Jinak je to ale napínavé a atmosféra je senzační, na konci to zase šlapalo, ale potřetí v řadě už shovívavej bejt nemůžu. ()

Epizoda 4 (2018) (E04) 

Sestupná tendence pokračuje... Potenciál to mělo jak prase, ale scénář to prostě celý pohřbil. Režie je fajn, herci se snaží (doktorka mě baví nejvíc), řemeslo skvělé, atmosféra slušná, ale postavy jsou čím dál dementnější, dialogy pořád stejně nereálné a logika se začíná vytrácet. Omlaťte tohle prosím scenáristovi o hlavu. Scéna s hypnózou byla ale natočena fantasticky, to se musí uznat. ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Tomáš Bařina odvádí jako režisér skvělou práci, atmosféru buduje senzačně, Vzteklina mě i přes svou nesmyslnost dokáže napnout. Herci se snaží, peněz se do toho nalila hromada a vidět to je, kamera je kvalitní... jen ten scénář. Stehlík by už nikdy neměl nic napsat, protože ty postavy jsou fakt úplně blbý a ten děj fakt drží jen tak tak. Dnešní epizoda byla celkem fajn, až na tu trapnou sledovačku se zapnutými světly a nasnímanou asi 20 kamerami. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama