Reklama

Reklama

Vzteklina

(seriál)
  • angličtina Rabies (festivalový název)
TV spot 3
Česko, 2018, 5 h 46 min (Minutáž: 55–61 min)

Režie:

Tomáš Bařina

Scénář:

Jan Stehlík

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Kryštof Hádek, Johana Matoušková, Gabriela Heclová, Jan Vlasák, Leoš Noha, Igor Bareš, Filip Čapka, Stanislav Majer, Pavla Beretová, Přemysl Bureš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jakkoli je Česká republika vztekliny prostá země, objevují se náhle poblíž jedné z šumavských vesnic nakažená zvířata a hlavní postava tohoto kriminálního thrilleru, třicátník, virolog Pavel Rogl, má za úkol zmapovat situaci, dohlédnout na vakcinaci a nalézt příčinu nákazy. Je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů, kteří vyšetřují záhadnou dvojnásobnou vraždu. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost s nákazou. Je vrahem člověk, nebo uprchlá velká šelma? Minisérie Vzteklina je zasazena do šumavského prostředí, které má nezpochybnitelný genius loci, je příkladem odedávného propojení člověka s přírodou a v mnoha ohledech tak vytváří samostatnou rovinu vyprávění. Nejen atmosférickou, ilustrativní, ale i svým konkrétním historickým kontextem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele kocik1 k tomuto seriálu (6)

Vzteklina (2018) 

Mohl to být opravdu dobrý dvoudílný psychologický film. Kdyby ovšem tvůrci vynechali vzteklinu a všechno to, co se točilo okolo ní. Kdyby se postavy chovaly tak, aby to odpovídalo aspoň IQ 100. Nebo i 90. To by celkem stačilo k tomu, abych byla spokojená. ()

Epizoda 2 (2018) (E02) 

Přehlídka zbytečnosti aneb díl, který, kdyby nebyl natočen, divák to ani nepozná. Jediná relevantní informace - výskyt lišky ve stodole. Zbytek byla jen vata místy připomínající strašidelný hrad na poutích. Třeba to toulání se neozbrojen o samotě v lese, když vím, že jsem v teritoriu vzteklého médi Bédi nebo děcko, které přímo před rodiči vleze do roury k lišce i podruhé, joj, to bylo napětí. Skoro sexík s mokrou hlavou jen, aby vzniklo milostné nedorozumění..... Fakt, dneska je ten scénář na nejlíp natočený český odpad roku. ()

Epizoda 3 (2018) (E03) 

Rozlité mléko na lince ala podobné scény třeba z Breaking bad nebo Volejte Saula. Jenže zatímco tam to působí zajímavě, umělecky, dokonale, tady je to jen rozlitý mlíko, co teče scénáristům po bradě. Postavy se chovají hloupě a nelogicky a pokus o skandinávské napětí naprosto selhává. Otvírání hrobů už může předcházet jen to, že příště vstanou z hrobu samotné mrtvoly. Na co už, jsem na to připravená. ()

Epizoda 4 (2018) (E04) 

Tak jsme se dočkali. Medvěd, který by s tak mizernými bezpečnostními opatřeními, dávno vyvraždil půlku Šumavy, byl nalezen těsně před zdechnutím. Postavy se i nadále chovají jako debilové. Vážně mi chybí před označením Krimi/Thriller mnohem příhodnější komedie. ()

Epizoda 5 (2018) (E05) 

Očkovaný pejsek má vzteklinu a nikoho nenapadne aspoň prověřit zvěrolékaře nebo původ očkovací látky. Nene, demence bují jak v policejních řadách, tak i v Hádkově roli. Mimořádná opatření také veškerá žádná. Scénář, scénář, scénář......, scénáristům asi v českých zemích mnoho neplatí a to jsou ty výsledky. V kontextu toho, že jinak je seriál natočen dobře, je ta nelogičnost, která mi brání brát děj vážně, strašná škoda. ()

Epizoda 6 (2018) (E06) 

Jak jsme začali, tak jsme skončili aneb jakej šel, takovou dostal. Jak jsme už u Vztekliny zvyklí, ani poslední díl započatou linii nepřerušil, a tak postavy kráčely vstříc nepříteli jako kuřata na porážku a namísto, aby volaly policii, raději hledaly kysličník kvůli pár kapkám krve. Panu Stehlíkovi doporučuji, ať se napříště na nějaké psaní scénářů vykašle a pokud už bez toho vážně nemůže být, ať si je ukládá do šuplíku. To je to místo, kam patří. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama