Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující a důmyslně vyprávěné kriminální drama, v němž se postupně odkrývají okolnosti vraždy, kterou spáchala údajně v sebeobraně dvacetiletá dcera policejního vyšetřovatele Richarda. Poté, co Richard s Lilly dorazí na místo činu a zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Na místě činu „zamete stopy" a tělo zakope. Když se po čase ostatky oběti najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. Jeho cílem je zpočátku udržet svou dceru mimo podezření a následně najít vhodného podezřelého, na kterého by mohl vraždu „hodit". Adeptů je hned několik. Třeba soudcova žárlivá manželka, která mu přišla na jeho nevěry. Nebo zrovna propuštěný Matěj, jehož do vězení poslal právě zavražděný soudce Kowalský. Ten se snaží znovu navázat kontakt se svou rodinou. V cestě mu ale stojí šéf místní mafie Radovan, kterému dluží peníze. Kowalského smrt se dotkne rovněž vlivného podnikatele Dostála, protože s ním byl v úzkém kontaktu a tajemstvím obestřená vražda teď ohrožuje jeho obchodní aktivity. A do toho všeho se o vraždu Kowalského začne zajímat také novinář Radek, který má podezření, že jde o něco ještě mnohem většího. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Belatris 

všechny recenze uživatele

Vetchý a Maximová mi přijdou naprosto prkenní, přitom v mnoha jiných rolích Vetchý prokázal, že umí lépe. Lámu si hlavu nad tím, která režijní koncepce vede herce takovým způsobem, zvláště když jde o dva hlavní charaktery v zápletce. Celkově po všech těch superlativech okolo mě první díl zklamal (hlavně tedy linií okolo otce - dcery). Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale nerada bych se opět smála křečovité snaze o drsné, úsečné herectví. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prominentní soudce, vyděšená dcera, „racionálně“ smýšlející otec, nějaká ta milenka, pestrý kriminalistický tým, hysterická manželka, drzý novinář, propuštěný hošan s minulostí, nekompromisní mafián, vlivný podnikatel. Jedna vražda a v určitých kruzích ostře sledované vyšetřování. Ano, scénář místy zabředá do policejních klišé a nastylizované dialogy občas ruší, nicméně první díl je skvěle rozehraný a důmyslně vyprávěný, takže postupně rozkrýváme zajímavé okolnosti. Peter Bebjak si dokonale osvojil řemeslo a tady to jen zužitkovává. Vraha známe od začátku, což je příjemná změna. Solidní rozvětvenost, tak uvidíme. Z prvního dílu nadšení. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se dozvěděl, že běží nový kriminální trojdílný seriál, kde se v hlavní roli objevuje Ondřej Vetchý, tak jsem ani na moment nezaváhal a hned jsem se do něj pustil. Po prvním díle jsem snad nenašel ani jeden zápor. Příběh je dost odlišný od normálního typu kriminálek, protože vraha známe již od úvodu, ale je to příjemná změna od pořád stejného stereotypu. I zápletka má něco do sebe. Vetchý v hlavní roli září a zase ukazuje, proč je jedním z našich hereckých es. První díl přinesl i hodně vedlejších rozvětvených příběhů, tak doufám, že se jim to skloubí dát dohromady. Kamera je na české poměry skvělá, to stejné se dá říct i o hudbě, neboť takovou bych u tuzemského snímku nečekal. Těším se na druhý díl a doufám, že velmi nadějný rozjezd nezkazí nějakou zbytečnou chybou. Za mě dávám 88 % ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice slušný rozjezd s opatrně načrtnutými charaktery jednotlivých postav z nichž každá bude mít svoje místo v případu vraždy prominentního soudce. Jsem velice pozitivně naladěný na další části. A osobně bych si přál takovou kriminálku vidět v kině. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Češi začínají být v kriminálkách když ne světoví, tak rozhodně velmi dobří. Dnes mi chyběl snad jen Hynek Čermák. Zajímavě vystavěný příběh se po hutném začátku rozjel do zajímavých souvislostí. Jsem zvědav, jak celý případ dopadne. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nanejvýš nadějné vyhlídky ... pro diváka, nikoli pro Richarda a jeho dceru, pochopitelně. Každopádně budí zvědavost - a taky strach, aby se někde něco nepokazilo ... co se vlastního zpracování dotýká ... až se vrátím ke 2. epizodě. ()

kocik1

všechny recenze uživatele

Bože, bože, bože.... Nejdřív mrtvolu zlikvidujeme a pak se teprve ptáme, co se vlastně stalo. I méně protřelému TV divákovi musí být jasné, že několikaměsíční poměr se neutají a když chci mrtvolu ukrýt, rozhodně nevolím mělký hrob.:-( No a pak jsem usnula. Tak třeba to budou ještě opakovat.... ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U české seriálové tvorby prostě platí pravidlo "nikdy nevíš, kdy se dobře rozjetý seriál rozsype autorům pod rukama (čti: kdy se to posere). Z toho důvodu hodnotím zatím velmi opatrně. Nebylo to špatné, ale ani bezchybné. Lepší průměr. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vetchý najskôr ako čistič a vzápätí ako drsný, iba trochu námesačný vyšetrovateľ. Pohľad na zločin z niekoľkých strán súčasne vyzerá zatiaľ zaujimavo. Len to tempo. Ale občasné dlhšie sekvencie zatiaľ zvládam a som veľmi zvedavý na ďalšie súvislosti prípadu, ktorý vyzeral na začiatku tak jednoducho. –––– To je pošťák, a už odchází. Máte, co jste chtěl, a už musíte jít. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká televize to rozjela ve velkém a tahá jedno seriálové eso za druhým. Spravedlnost je řemeslně velmi dobře odvedená práce, ale hlavním tahounem stejně zůstává Vetchý, který seriálu dodává šťávu. Hudba též dobrá, režie velmi slušná a příběh sice jednoduchý, ale s pěkně hutnou atmosférou. Hodně dobré! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alibistické čtyři pecky pro případ, že by se to mělo nějak pokazit. Jinak to ale zatím funguje dobře, neobjektivní kriminalista Richard to může hodit asi na tři lidi, na druhou stranu si neumím představit, že by z toho měla jeho dcera tak lehce vyklouznout, nemluvě o tom, že to asi bylo jinak, než jak to chuděrka znásilňovaná popsala tatíčkovi. P.S.: Vynikající muzika! ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první díl se ukazuje jako moderní napínavá strhující podívaná i s mírnými zatím nerušivými prostoji. Jestli si udrží takové tempo a napětí další dva díly, tak to bude asi jeden z nejlepších počinů ČT ( ikdyž letos ČT jede na plný pecky - Svět pod hlavou, Labyrint II. ...) ()

Reklama

Reklama