Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá část strhujícího kriminálního dramatu, v němž se postupně odkrývají okolnosti vraždy prominentního soudce, kterou spáchala v sebeobraně Lilli, dvacetiletá dcera policejního vyšetřovatele Richarda. Z Kowalského soudních případů se vynoří pro Richarda jeden z možných „obětních beránků", na kterého by mohl vraždu hodit, aby zachránil Lilli – nedávno propuštěný vězeň Matěj. Jenže Richardův parťák Tomáš získá od novináře Radka neoficiální informace, které ho přesvědčí vést pátrání jiným směrem. Richard se snaží tuto stopu zpochybnit, sám ale tuší, že mu Lilli něco tají. Vyšetřování vraždy Kowalského komplikuje také připravovaný obchod podnikatele Dostála, který kvůli ní čelí podezření svých partnerů, a musí jednat rychle, aby ochránil nejen své investice, ale i svou rodinu. Mezitím místní boss Radovan unesl kvůli nesplacenému dluhu pro výstrahu Matějovu dceru Vanesku, což donutí Matěje konat. Novinář Radek konečně narazí na důkazy, které propojují Kowalského s Dostálovou firmou. Brzy ale pochopí, že se stává štvanou zvěří ve hře, kde jde ještě o mnohem vyšší zájmy. (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S postavami z různých odvětví a různého sociálního postavení tak trochu hledáme odpověď na otázku, kde leží hranice, jež bychom nikdy neměli překročit. Ať už se jedná o leccos. Přesný Ondřej Vetchý po všech namáhavých krocích odvádí pozornost podezíravého kolegy Martina Fingera a je zoufalý z toho, že dceřina verze výrazně kulhá. Se zahraničím konkurenceschopný projekt, kdy se postupně odkrývají charaktery jednotlivých postav. A pořád přicházejí nové zajímavé okolnosti. Soustředěné, propletené, silné. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl byl o maličký kousek horší, ale pořád je to z české tvorby za poslední dobu top. Příběh se v druhém díle začíná více zamotávat, což je na jednu stranu dobře, neboť z pozice diváka nevím, co nás v následujícím závěrečném díle čeká, ale může se to otočit i na zápornou stranu, pokud tvůrci neukočírují příběh a ten spadne do alogického šedého podprůměru. Všichni herci kralují, nejvíce asi Malý, který se mi svým výkonem postupem času vrývá víc pod kůži. S takovým slizounem bych se kamarádit nechtěl. I ve druhém díle jsem se dočkal pár infarktových momentů, které naštěstí neměly pro hlavního hrdinu nějaké fatální následky. Musím pochválit to, jak skvělým způsobem jsou zde vykresleny nedostatky a vroubky každé z postav. Nikdo není nevinný. Uvidíme, čeho se dočkáme na závěr. Už se nemůžu dočkat. Za mě dávám 86 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečný propletenec kriminálních, obchodních i osobních vztahů zatím přináší více otázek, žádné odpovědi. Napětí by se dalo krájet a stále se vynořují nové znepokojující souvislosti. Jen mě zaráží, koho se Richard neptá. Opravdu se těším na rozuzlení tohoto případu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra nebezpečně houstne ... v podstatě si můžete gratulovat, pokud se řadíte mezi bezproblémové - a zároveň nevýznamné, nebohaté a neinformované ... a pokud se stýkáte výhradně se sobě rovnými. Celé vaší rodině vřele doporučuju totéž, neboť jedině v tom případě jste vy i ona také NEZAJÍMAVÍ ... pro všechny ostatní. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu jednoznačne vidno, že oveľa ťažšie ako vyšetrovať prípad, je mariť vyšetrovanie. Koľko to vyžaduje úsila, šikovnosti a predvídania a zatiaľ to stále vychádza. Niektoré pasáže trochu nudili, niektoré melodramatické boli zbytočné. Ale hudba je stále zaujímavejšia, temná a dunivá v pozadí. Hlavne v sluchátkach, bez nich je kvôli nej ťažšie zrozumiteľné hovorené slovo. Zdá sa mi, že nasledujúci, posledný diel bude dosť krátky na poriadne zavŕšenie tej zmesi osobnej tragédie, malej miestnej mafie, ruskej väčšej mafie a tej najväčšej, teda politiky. –––– Někdy nevím, jestli se na mně díváš jako otec nebo jako vyšetřovatel. –––– Kup za ty prachy něco Monice. Ať z tebe vyšuká všechen ten stres. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soustředěná, atypická - nečeská kriminálka, která vsází na dost tuhou atmosféru. Hudební podkres je až přepáleně temný, ale mě se to líbí. Martin Finger, je víc než zdatný sekundant Ondřeji Vetchému. 75%. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra houstne a příběh se zamotává. Výborná režie, zajímavý scénář (občas skulinka v logice) a hutná hudba, která celému projektu dává pravý říz. Super! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden soudce po smrti a takových lidí je z toho následně v řiti. Navíc si tady nikdo ani neprdne, aby se o tom nedozvěděl někdo, kdo by se o tom dozvědět rozhodně neměl. Blázinec, není kam utéct. Zbývá jen sedět, koukat na bednu a čekat, jak se to vyvine. Finále by mohlo být grande, ve vzduchu tady toho visí hodně. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná gradace. Kvalita námětu i zpracování parádní. Teď abych snížil hodnocení ostatním krimi sériím ;-) ...PS autentické tak, že i dva přeřeky herců ponechány... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl příběhu rozkrývá okolnosti a hlavně podivnosti okolo vraždy a začíná to být zamotanější, než by se kdy zdálo. Policejní vyšetřovatel snažící se svoji dceru z činu vymanit to má čím dál těžší. Atmosférou a tempem se nic neubralo, jen je znatelně větší napětí. Je potřeba být u toho vlivem pomalejšího tempa velmi pozorný. Dá se v ději docela snadno ztratit. ()

caba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl slabší a hudba se mě jevila jako příliš hlučná ,(přesto že čtu,že se hodnotí kladně)-prostě rušila mluvené slovo tak ,že mnohdy jsem neslyšela o čem je řeč.Škoda ,pak se to projeví v hodnocení. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Parádní hudební podkres a-la Trent Reznor. Občas pěkná práce s kamerou. Nebýt pár situací u kterých jsem kroutil hlavou (např. "tajný telefonát" ve vyšetřovací místnosti, plné mikrofonů), dal bych i plný počet. ()

Reklama

Reklama