Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Recenze (192)

golfista 

všechny recenze uživatele

Když jsem zhruba uprostřed poslední části zjistil, že vlastně není komu "fandit", začalo mi být úplně jedno jak to všechno dopadne. Scénáristé se pravděpodobně nedomluvili a v závěrečné části napsali tolik nesmyslů a postavám tak nelogické chování, že tím seriál vlastně pohřbili. Tolik "bot" ve scénáři, to by se v detektivce fakt stávat nemělo. Ještě že k hereckým výkonům nelze mít připomínek..... Možná je chyba ve mně, možná už jsem viděl hromadu lepších a taky je už možná těch kriminálek příliš. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, mít prostor celé minisérie, takhle nabitý herecký materiál, a vyprodukovat z toho kriminálku, která sice má zajímavé psychologické zaměření, ale hlavně logické díry o rozměrech ega Tomia Okamury a půlku rozehraných dějových linek neuzavře, to je setsakra velký kumšt. A přitom tu jsou krásně nejednoznačné postavy, které spolu místy naprosto libově interagují. Atmosfera regionu razoviteho je tež fajna, ale děravost je zkrátka bohužel ten nejvíc převažující dojem, který si z těchhle třech večerů odnáším. 60%, a to ještě hodně akcentuju to vyobrazení "morální šedi" těch, kteří by měli být kladnými hrdiny. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dva okruhy témat v naší televizi roky hrají prim - lékařské prostředí a detektivky. Jsem rád, že aspoň to druhé se pomalu, ale jistě dostává na (minimálně) evropskou úroveň. Pořád netuším, kdo Tomáš Bombík je, ale po Mordpartě je vidět znatelný posun nahoru (jistě je to Peterem Bebjakem). Co mě mrzí, je, že psychologičtější momenty ve vyprávění byly jen tak nahozeny, popřípadě neřešeny, ke slovu se ale dostala témata, která jsou omílána furt a už to štve - korupce, mafiánský kapitalismus, nevěra, brebera. Škoda! Jo a vynikající hudba Juraje Dobrakova! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Poslední díl posral co mohl, takovéhle chování hlavních hrdinů by ze sebe nevyprodukoval ani pat a mat v deseti letech. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když už tato mini-série má "jenom" tři díly, tak jsem se rozhodl, že jí dám šanci od začátku do konce. První dva díly nahlodaly tíživou a vysloveně kousavou atmosférou, která střídala jednu dobrou scénu se dvěma poměrně průměrnými. Bylo vidět, že tvůrci chtěli vsadit na jistotu a tak do hlavní role vsadili Ondru Vetchýho. Ten tu ale byl naprosto bez emocí a stejně tak se odvíjel i samotný příběh. Jemu tedy ku prospěchu byl samotný nápad, který nebyl vůbec špatný a tak to byl vlastně jediný důvod, proč jsem vydržel až do konce. Závěr tomu ale naložil korunu nejvyšší a domotal vše, co mohl. Tudíž nakonec hodnotím průměrem. Technicky to není špatné, ale nulový vztah k postavám způsobil, že jsem k této televizní mini sérii měl obrovský odstup. A to i přesto, že samotné herce mám jinak hodně rád. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Viděno komplet.) Strašně rád bych dal čtyři, ale první epizoda je učebnicová ukázka nezvládnuté expozice. Pak to jde jen nahoru, ale šlo by to sestříhat do jedné perfektní tříhodinovky. Plus by bylo ale taky nutný vykašlat se na ten colorgrading "vyblitá šedá", který zabíjí veškerou snahu o zajímavé kompozice. A scénář nezapře, že na něm dělali Slováci - občas jako lidem nešel z pusy. 65 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

…a spravedlnost pro téměř všechny.. Vizuál dokázal Ostravsko vyždímat jak hadr na podlahu, málokterá z postav mohla hodit kamenem, bavily symbolické detaily (třeba žolík na pivním tácku), „zamlžené“ scény při tušení blížící se katastrofy zase podkreslily psychologii postav. Nemohu se však zbavit dojmu, že příležitost natočit vysoce nadstandardní tuzemské drama s kriminální zápletkou protekla Bebjakovi mezi prsty chybějící přímočarosti a některých kontraproduktivních momentů (osamělá dvojice na nádraží). P.S.: Vetchému role sedla jak pěst na oko bulvárního fotografa.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Asi největší zklamání na poli současné seriálové (televizní) tvorby. Po velmi slibném začátku úroveň scénáře začala klesat astronomickou rychlostí, přičemž poslední díl jsem téměř nepřetržitě kroutil hlavou. Za atmosféru a slušné herecké obsazení 40%. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prominentní soudce, vyděšená dcera, „racionálně“ smýšlející otec, nějaká ta milenka, pestrý kriminalistický tým, hysterická manželka, drzý novinář, propuštěný hošan s minulostí, nekompromisní mafián, vlivný podnikatel. Jedna vražda a v určitých kruzích ostře sledované vyšetřování. Ano, scénář místy zabředá do policejních klišé a nastylizované dialogy občas ruší, nicméně první díl je skvěle rozehraný a důmyslně vyprávěný, takže postupně rozkrýváme zajímavé okolnosti. Stejně tak druhý. A dceřina verze začíná výrazně pokulhávat. Peter Bebjak si dokonale osvojil řemeslo a tady to jen zužitkovává. Od začátku vypracoval to pravé napětí, které od psychologické kriminálky očekáváme, ponurému příběhu navíc pomáhají herny a špinavé paneláky s mnoha postavami, které mají zoufalé vyhlídky. Vraha známe od začátku, což je příjemná změna. S postavami z různých odvětví a různého sociálního postavení tak trochu hledáme odpověď na otázku, kde leží hranice, jež bychom nikdy neměli překročit. Ať už se jedná o leccos. Celou dobu jsem se bál (a komentáře tomu nasvědčovaly), že solidní nadprůměr sklouzne poslední epizodou ostře dolů. Nestalo se. Ano, pár linií bych si přál uzavřít, leccos mi nesedlo, konec je otevřený (doslovnost bych tentokrát uvítal), ale celkově velká spokojenost. Postupně se to pospojovalo a pozorný divák ví. Soustředěné, propletené, silné. Ač musíme místy přivřít oči. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som mal dojem, že sledujem jednu z najlepších českých kriminálok. Bohužiaľ, potom sa človek pristihne premýšľať, ako sa mohol tak solídny námet, začať uberať tak neuveriteľne naivným, scestným smerom, plným “nonsensov”. Bebjak to prekombinoval, ako Yeminen, Peltonen v prvom útoku “troch švédskych koruniek”. Tretia “rana” z milosti ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozně fajn záležitost, která občas dojíždí na příliš velkou stopáž se záběry na industriální pitominky tam, kde by to chtělo vybičovat herce k nějaké pořádné mimice a hodit to na detail daného gezichtu, kdyby měl každý díl hodinku, bylo by to snad perfektní. Herci hrají skvěle a svoje role různých existencí na hraně etiky si užívají, což je pro někoho možná taky problém, protože tak trochu parchantem je tu každý, což ne každému vyhovuje. A to, že spousta věcí zůstává nevyřčených, je naprosto excelentní volba. Díky ČT. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sympatický, neotřelý námět a dobře zahrané postavy (zejména Ondřej Vetchý se mi líbil). To je to, co si budu ze Spravedlnosti pamatovat. Chvílemi se tvůrcům zadařilo i dobře vystupňovat napětí, avšak coby divák jsem nemohl fandit ani jedné straně, tudíž mi bylo tak nějak jedno, jak to celé skončí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A máme tu další kriminálku severského stylu. Patřičně temnou, zadumanou, s hrdiny u nichž nevíte zda jim fandit či nikoliv. Bohužel, tím ,,severským'' stylem nemyslím ani tak obšlehnutou atmošku kriminálek severských zemí, ale skutečnost, že se to ZASE odehrává u nás někde na průmyslovém severu... Český film má jednu velkou nevýhodu. Když někdo přijde s něčím novým (respektive to spíše někdo jako první obšlehne ze západu) roztrhne se se pak s tím u nás pytel. Ten první počin je totiž většinou jako cosi nového úspěšný, tak co vymýšlet něco nového a riskovat neúspěch, když tady už někdo vyšlapal cestičku za nás že? A tak tu máme opět jako kulisy hnusné průmyslové čtvrti v temných filtrech. Jenže to co fungovalo v geniální Pustině, nebo Světu pod hlavou, kde to umocňovalo socialistický hnus posledních let Husákovy vlády, tady je to jaksi zbytečné. A bohužel nejde jen o exteriéry. Divák nedávno dokoukavší seriál Bohéma v kancelářích kriminálky jistě dobře rozeznal skleněné kóje německé vedení Barrandovských ateliérů či onu jídelnu se schůdky odkud pak rudá svoloč v únoru blekotala cosi o dělnickém vedení. Chyběl už jen ten Javorský s odstávajícíma ušima a nalepovacím knírkem. Obsazení herci hráli dobře, Vetchý je jistota, stejně tak Finger. Neříkám, že to bylo špatné, ale po éře lékařských seriálů je těch všech kriminálek už nějak moc. Ještě pár kriminálek ze severu a s gustem si dám Ženu za pultem jako protilék :-). Tři pilule na spaní a ta poslední je za hudbu. * * * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Taky se rádi prochazíte metropolitní kanalizací? Srajdy, mršiny, smrad. Mňam. No pokud to není zrovna menu podle vašeho gusta, mini sérii Spravedlnost se vyhněte obloukem. Ne, fakt se v tomhle seriálku nenajde jediná postava, která by jednala normálně, všechny charaktery jsou křivý od sklepa po půdu, o sympatiích nemluvě. Byl-li to fakt záměr, pak to nemá cenu rozmazávat. To je jako vyčítat kanalizaci, že jí páchne z úst. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný díl dává stejný smysl jako celodenní sezení na kaktusu s holým pozadím. Logické je snad jen to, že matka Vanesy odmítá odjet se svým bývalým. Škoda, první díl byl velice zajímavě rozjet, ale s takovou pointou ať jdou scenáristé k cirkusu. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Klasická ČT policejní detektivka v novém hávu, s hlubší zápletkou a drsnějšími rodinnými vztahy. Kvalitně zpracovaná, bez zbytečných motivů nebo nezáživných konverzací. S (opět skvělým) Ondřejem Vetchým a Martinem Fingerem! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Poctivo som dopozeral všetky tri diely, aby som nepremeškal chvíľu, keď scenár bude napísaný zodpovedne s potrebnou logikou, Vetchý sa bude správať ako kriminalista, jeho dcéra sa nebude snažiť hrať hysterku, keď jej to nejde a dozviem sa, že prepustili zvukára, aby nebolo treba lúštiť, čo postavy povedali. Nedočkal som sa. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příliš postav, příliš motivů a nakonec to splaskne. Scénář nejen že je překombinovaný, ale hlavně psychologicky nevěrohodný. A opravdu mi přišlo, že chování hlavní postavy nevěří ani sám Ondřej Vetchý, což je u podobně koncipovaného příběhu fakt problém. A protože místo aby se logické lapsy nějak vysvětlily, přišel naprosto neuspokojivý závěr, tak tomuto veskrze průměrnému produktu třetí hvězdičku nedám. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama