Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (471)

bonovox 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo kvalitné pokračovanie, ktoré funguje od začiatku až po koniec, nie je to sice nič výnimočné, ale zo záplavy rôznych pokračovaní patrí Annabelle k tomu lepšiemu na poli hororu. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

K téhle bubačce jsem se dostal až po delším odkladu, protože i když se mi Conjuring 1 a 2 líbil, Annabelle mě mě moc nenadchla. Raději jsem tedy nic moc neočekával. Nakonec jsem byl ale mile překvapen, oproti jedničce je ve všem lepší, což se u filmů stává málokdy a u hororů téměř vůbec. Když pominu, že to není nic objevného co by tu ještě nebylo, tak pořád je to řemeslně velmi dobře natočený horor, který funguje a více méně dává smysl. Návaznost na univesium nepůsobí uměle naroubovaně a dokonce jsou v ní i odkazy na Sestru. Celkově zhodnoceno mezi podprůměrných horory, které jsem viděl v poslední době tohle vyčnívá. ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Koukali jsme na to o půlnoci během přespávačky ve škole. Ideální podmínky. Ale nebál jsem se. Spíš jsem hledal různý chyby a smál jsem se jim. Jediný dvě atmosférický scény jsou kostní jóga a úvodní zdrcení nebohé holčičky. Spíš než samotný film mě většinu stopáže zajímalo, kde sakra hrál ten výrobce panenek (Beze stopy jsem na to nakonec přišel). Ale tři tomu dám, protože je to solidní řemeslo. ()

Trky 

všechny recenze uživatele

uf, Annabelle 2, člověk se chce bát a tady se sakra bojí,nehledě na to, že první díl nebyl tak povedený, ale 2.díl, kdy se vrátíme do znovuzrození,byl dost povedenější,člověk se chce bát, proto kouká na horory a u tohoto snímku?Bojím se,člověk dostane odpověd, kdo je Annabelle?Určitě nebudu tento povedený film kritizovat, protože je dobrý..... ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Slaboduchý scénář vykoupen horrorovým napětím (v noci v opuštěné chatě bych se na to nedíval). Všechno si sedlo, ale výsledek je prostě slabší než propracované lekačky (které fungují). ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Annabelle 2: Zrození zla má poněkud jiné kouzlo. Domy ve městě byly vyměněny za jeden velký dům daleko od lidí a můžu říct, že se mi tato změna líbila. Atmosféra byla fajn. Co bylo ale zdaleka nejlepší, byl samotný děj. Ten totiž jak už název prozrazuje vypráví příběh, který se odehrál před prvním dílem a na konci to do sebe všechno začne zapadat. Povedlo se i pár lekaček, kde jsem se oproti první Annabelle vylekal. Jsem z pokračování nadšen. Na jednu stranu ačkoliv byla výměna prostředí příjemná změna, přeci jen se přikláním k atmosféře a kouzlu předešlého dílu, kde jsem se sice ani jednou nevylekal, ale film mě prostě více oslovil. Pro mě je horor ani ne tak příběh, ale spíš ta atmoška, která na mě osobně dýchla krapet více právě v předešlém filmu. Dějem mě ale zaujal díl druhý celkem o dost více. Ve finále pro mě tedy těžko říct, který film byl lepší. Pro většinu lidí je to jasná dvojka, ale já se nejspíš přikloním k té jedničce, která se mi prostě líbila a měla pro mě jakési kouzlo. Abych to všechno shrnul. Annabelle 2: Zrození zla je za mě dobrý horor, který můžu doporučit a pokud se vám jednička nelíbila, tak by tohle mohlo být něco pro vás, protože změna prostředí z toho podle mě udělala úplně jiný film. 7/10 ()

KajlQ 

všechny recenze uživatele

Mezi hororrem a komedií je velmi tenká hranice. Annabelle 2: Zrození zla skáče mezi těmito hranicemi. Mám radši, když si film zahrává s atmosférou než s efekty. Někdy tam jsou slušné bubakoviny a v některých scénkách nelogické uvažování postav a poněkud komické CGI. Plus jedna hvězda za sexy jeptišku. 62% ()

Cringy_Tommy 

všechny recenze uživatele

Jako většina horrorů tak i Análbella je nelogický film. I když jsem neviděl moc horrorů mám pocit že tohle je problém každého druhého. Většina děcek v tomhle filmu myšlením spíš připomíná děcka z ústavu pro mentálně choré než děti z "útulku". Atmosféra na nic a jednou za půl hodiny tu je CGI bububu. Spíš to připomíná komedii. Abych na to jen nenadával tak některý efekty byly celkem dobrý. Navíc i když tomu hodně chybělo nijak extra jsem se nenudil. Asi už se na to nepodívám ale za tu sexy jeptišku to stálo 6/10 ()

david141474 

všechny recenze uživatele

Opět půjdu proti davu, když řeknu, že je to lepší než první díl. Atmosféra sice většinu času neexistovala, ale kdybych to měl brát jako nějaký drama uprostřed ničeho tak to vidím na takových 7/10, přece jenom to nebylo tak špatný. Pak ale přišla finální čtvrthodina, díky které musím tu známku změnit. To napětí, ty lekačky, to nahánění, ta atmosféra, no prostě takhle má vypadat horor. Objeví se zde herečka Grace Caroline Currey, známá třeba ze Shazama 1 a 2, která zde hrála pěknou mrchu, ale její herecký výkon nebyl vůbec špatnej, právě naopak. No a scéna kde jí pronásleduje samotnej ďábel je prostě skvělá. Tenhle film je lepší než jednička a finální navázání na první díl je lepší než ta příšernost ve filmu Nezvratný osud 5, kde se snažili o něco podobného, ale dopadlo to katastrofálně. Annabelle je stejně děsivá jako v předchozím díle a hlavní zlo je taky skvělý, lepší než v jedničce. No a scéna, kde spolu mluví sestra s , je prostě dechberoucí a ta atmosféra je kulervoucí, ale ve většině filmu to tak nebylo, film je z větší části úplně prázdnej a bez atmosféry. Hlavní ženský postavy jsou celkem solidní a některý vypadali pěkně, to se musí nechat. 8/10 O něco než jednička, hlavně kvůli finální čtvrthodině. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Nejdřív hrozná oujija a fantastický prequel a teď podprůměrná Annabelle a nadprůměrný prequel. Já se asi budu dívat jen na prequely s takovou. Tohle bylo prostě skvělé, respektive mělo to své mouchy, ale je to příjemná změna oproti jedničce. Jako horor to fungovalo znatelně více, napětí bylo příjemné, sice bych zase vyřadila pár laciných lekaček a pár dalších věcí, ale i tak jsem spokojená. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborne natočený horor. Netreba prihliadať na žánrové klišé, keď sa hrôza deje jednej osobe a zbytok o tom ani netuší napriek hluku a kriku. Väčšina postáv samozrejme jedná proti zdravému rozumu, ale produkcia perfektne vrství atmosféru a dávkuje strach s podporou presne dávkových porcií hudby a ticha. Herci napriek veku nezaváhajú ani na okamih a svoje postavy hrajú veľmi uveriteľne. ()

machmej 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu díle znatelně lepší. Zajímavé prostředí, dobré herecké výkony a několik povedených scén. Dojem z filmu mi kazili pouze lidé z úterní předpremiéry v letním karlínském kině, kteří si očividně nepřišli užít film.Hodnocení by jinak bylo asi i vyšší. ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Sandberg zvládl práci s materiálem skvěle a povznesl spin-off Annabelle na vyšší úroveň. Má to slušnou atmosféru, zajímavý a smyslný příběh na pozadí. Perfektní kameru a hrátky se světlem. Co víc si přát? Snad jen víc originality, jejíž nedostatek se pomalu ale jistě stává ošklivou vráskou na čele tohoto "univerza". // 2D // orig. znění // 10. 8. 2017 // 70% ()

Avesonn 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu jednoznačně zlepšení, film má dobrou atmosféru o kterou se stará především dokonalá hudba a není žádná hluchá část, kde by se divák nudil. Malý odkaz na budoucí Nun taky poteší. A hlavně oproti prvnímu dílu, člověk odchází z kina spokojený a nemá víc otázek než odpovědí. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Hororové peklo, ktoré straší každú chvíľu a nenechá vás vydýchnuť. Film recykluje už videné, máme tu starý dom a jeho desivú históriu plus zase nejakého démona, ktorý dokáže posadnúť človeka. Rovnako je dej primitívne jednoduchý ako aj pointa celého príbehu. No všetky tieto nedostatky sa v pohode dajú hodiť za hlavu, pretože toto je zase po nejakej dobe horor, ktorý je aspoň trochu strašidelný. 70% ()

PrincBastard 

všechny recenze uživatele

Škoda, že už čekám každý krok v hororech Sandberga. Vážně myslíte, že 10 letá holčina v noci bude sama "chodit" po cizím domě? Jistě...bez toho si už dnešní horory neumíme představit. Osobně kolik z vás by se podívalo do studny, kam jste před okamžikem hodili panenku, která je sama o sobě děsivá a ještě k tomu je prokletá nebo něco...Co na filmu naopak musím pochválit jsou efektya hudba, která je skličujicí a v kině na Dolby Atmos nevšední zážitek. Na druhou stranu démon co v pohodě zlomí staříkovi prsty a vysuší ho jako mýdlo koupené ve vietnamské večerce si neporadí s malou holkou ukrytou ve výtahové šachtě a druhou ve stodole?? Tyto neduhy mi na těchto filmech vadí. 3* ()

Stephi 

všechny recenze uživatele

Po předchozím díle příjemné překvapení. Zvracející scénu ve stodole bych klidně vystřihla, trochu mě to donutilo zavzpomínat na horor "Lesní duch", který byl hodně špatný, ale jinak nemám žádné výtky. Po dlouhé době fajn horor, který mi chvílemi přišel originálnější než "V zajetí démonů". ()

korela 

všechny recenze uživatele

Překvapivě mnohem lepší než první díl. Sice se tu najde sem tam nějaká ta nelogičnost nebo klišé, postavy neustále strkají nos, kam nemají a i po té, co na ně bubák poprvé vybafne se vesele plácají po domě uprostřed noci a hledají původ divných zvuků a podobně. Film se nese v duchu typických duchařin (nebo spíš démonin) posledních let, stylem se podobá dalším kouskům z produkce Jamese Wana. Takže je to uvařeno podle standardního receptu: starý dům, několik malých holek, démon (v podobě panenky) pohybující se za zády postav, pohupující se v křesle a vystrkující své ostré pařáty, dobovou hudba, slušné lekačky a kvalitně budovaná atmosféra. Bát se u toho dá, postavy jsou sympatické, herecké výkony na úrovni, hlavně co se týče dětských hereček. Dobře to navazuje na první díl, je tu i odkaz na skutečnou panenku Annabelle a film si udržuje vysokou kvalitu i bez litrů krve, hromady úmrtí a přemíry počítačových efektů, což se v dnešní době taky cení. Obzvláště vzhledem k nedávné produkci klasických hororů, která co se do počtu a kvality týče za moc nestojí. ()

Robbie 

všechny recenze uživatele

Trošku lepší ako prvý Annabelle film, ale stále tomu chýba atmosféra, napätie a poriadny príbeh. Neporozumel som celkom zmyslu tohto filmu, keď prvá Annabelle sa tvárila že vysvetľuje zrodenie strašidelnej bábiky a zrazu tu máme zrodenie zrodenia... no neviem... Tvorcovia sa spoliehajú celý čas na jeden typ strašenia diváka, ktorým je úplne ticho, stále ticho, stále ti... BUBUBU!!! Pekne to odkukali od Wana ale je to technika ktorá by zabrala tak 2 x za film ale nie stále. Človek je na to nielen už zvyknutý ale pri neustálom opakovaní každých 30 sekúnd je to už vyslovene trápne a obťažujúce. Tento typ lakačky však nebol ani zďaleka jediné, čo okopírovali od Conjuringu, až som miestami neveril že to robia takto bez hanby, hlavne keď to nevedia spraviť tak aby to fungovalo. Správanie postáv bolo krajne dementné aj v rámci žánru a dej klasické démonické strašenie. Chýbal už len exorcizmus. V porovnaní s krajne nepodareným prvým filmom sa však stále jedná o zvládnuteľnú jazdu a očividná inšpirácia Wanovými veľdielami je možno nakoniec lepšia ako nejaká blbosť, ktorú by si tvorcovia vymysleli v ich fantáziou nezaťažených hlavách. Easter egg v podobe skutočnej Annabelle potešilo. ()

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama