Reklama

Reklama

Code 8

Krátkometrážní / Akční / Krimi
USA / Kanada, 2016, 10 min

Obsahy(1)

V Americe vládne napjatá situace mezi lidmi se schopnostmi a policií. Zatímco se tito schopnostmi nadaní snaží žít svůj život mnohdy spořádaným způsobem, stačí málo k tomu, aby se stali centrem pozornosti a zejména pak u policie. Obyčejné rozbití skla automobilu (co by se běžně považovalo za přestupek) se tak v takovém případě může vyvinout mnohem méně příznivým směrem, než by se mohlo zdát... (P. J. D.)

(více)

Recenze (38)

Melios 

všechny recenze uživatele

Nájsť dobý a neotrepaný nápad pre sci-fi je v dnešných časoch rovnaký problém ako natočiť normálny Star Wars film. Čiže takmer nereálne. No raz za čas sa nejaký ten projekt ukáže a dokáže ma svojim nápadom ohromiť. Code 8 je dosť blízko k tomu, čo presne v túto chvíľu hľadám za sci-fi. Nie moc "high", ale ani to moc nepreháňať s fantasy prvkami. Je tu vidieť snaha prísť s niečim iným, no zároveň je tu až do oči bijúca inšpirácia snímkami ako Judge Dredd, či Black Mirror. Vo výsledku to, ale vôbec nevadí, pretože je to naozaj dobrý námet na slušný akčňák. Holt bolo len otázkou času, kto využije nevyužitý potenciál hry Infamous: Second Son a vytvorí svoj príbeh o "Conduits".... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je kód 8." Kdyby mě můj zaměstnavatel obral o část výplaty, tak bych ... na něj poslal odbory. Jenže nejsem členem, tak bych mu ... svedl manželku. To vlastně moc neumím, tak bych mu ... asi taky rozbil okno u auta. Jenže nenápadně, protože mám skvělé nadpřirozené schopnosti, za které by mě v Lincoln City mohli zastřelit ti robotičtí policajti, jejichž seskok se mi hodně líbil. Jenže jinak jsem těm týpkům se schopnostmi zase tak moc fandit nedokázal, protože mi připadá, že v dnešním světě mají nárok na nějaká práva jenom menšiny. A já jsem bílý, heterosexuální, pracující jedinec, který tomuto celkem zajímavému snímku dá tři hvězdy a bude se cítit jako bojovník za svá práva. Ono si to totiž asi zaslouží spíš ty čtyři. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Technicky supr a pro mě je to parádní pozvánka na celovečerák, byť si nejsem úplně jistej, jestli Robbie Amell si dokáže přitáhnout diváka po delší časovej úsek. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Taková delší upoutávka pro eventuální film. Během 10 minut se tu rozehraje slušná akční sci-fi podívaná, v níž se to hemží parádními triky a nechybí ani dávka napětí. Můj šálek kávy však ani tento kraťas ani budoucí celovečerní snímek není a nebude. Scéna se seskokem robotických poldů byla ale fakt cool, stejně jako celá ta pasáž s policií. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost hustý kraťas o lidech se schopnostmi. Bylo by super, kdyby vznikl i film. Objevuje se tam pár známých herců. "Lehněte si na zem!" ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Z toho by mohl být skvělý film, možná lepší jak většina Marvelovek. Jen to chce dobrý scénář. Vizuálně a trikově je to geniální. 95% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Code 8 rozehrává na desetiminutové stopáži příběh s dobrou a vskutku nápaditou zápletkou, takže se určitě budu těšit na celovečerák, pokud opravdu vznikne. Byla by škoda nevyužít takový potenciál, který byl i z těch několika málo minut znatelně cítit. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Perfektní technologická vize blízké budoucnosti, která se dokonale snoubí s vytvořenou atmosférou neustálého strachu z odhalení. Code 8 má rozhodně velký potenciál, pročež doufám, že tvůrci vyberou dost peněz na vytvoření celovečerní filmové podoby. Tento počin by na velkém plátně rozhodně ostudu neudělal. (VideaČesky.cz) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Hell yeah..let´s go for a full movie! Takhle, přesně takhle začal District 9 a jaká páráda je z celovečeráku. Věřím tomu. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kraťas, který ukázal, čeho jsou tvůrci schopni, ale rozhodně si nechal ještě pár trumfů v rukávu. Doufám, že se jim podaří vybrat dostatečné množství financí k natočení celovečerního filmu a budu se těšit. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Bratři Amellové si řekli, že se pustí do nějakého toho sci-fi filmečku, a tak nám prozatím přichystali na ochutnávku tento snímeček. Nečekal jsem nic fakt dobrého, ale překvapilo mě to. Nápad s lidmi s výjimečnými schopnostmi zde byl již snad tisíckrát, ale vůbec mi to nevadí. Od rozbití okna se to všechno rozjelo na ty správné otáčky. Seskok robotických policistů měl správné grády, uměl bych si v takovém duchu představit celý film. Prozatím jsem zjistil, že se vybralo 1,7 milionů dolarů, tak uvidíme, jestli se těchto policejních robůtku dočkáme i v celovečerním filmu. Ukázalo se, že potenciál to rozhodně má, tak hlavně vymyslet pořádnou zápletku. Za mě dávám 75 % ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Něco ve stylu Skyline a Elysium lehce říznuté District 9. .. Jako celovečerní filmeček to určitě nebude nudit, ale zázraky bych také nečekal. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Toto je nejkvalitněji zpracovaný krátkometrážní film, který jsem viděl. Má skvělé efekty, scénář a i herce. Toto si zaslouží svůj celovečerák, který rozhodně bude. ( 29.8.16/MAC ) ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že tohle je slibný trailer k filmu, ale podle zdejšího hodnocení to nebude až tak moc úchvatný. Ale i tak se na to podívám, protože mě to rozhodně zaujalo. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Jako prezentační video - koukněte, co umíme, nechcete nás najmout? - to bylo pěkné, ale něco tomu chybělo ()

Reklama

Reklama