Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle skutečné události ze vzpomínek producenta CNN Roberta Wienera. 1991. Válka v zálivu. Žádný příběh nestojí za to, aby kvůli němu člověk umíral - tohle je ale životní příběh. Spolupracovníci CNN, Robert Wiener a Ingrid Formanek, se s hrůzou dívají z hotelového balkónu na bomby dopadající na Bagdád ... Každý Američan se zaujetím sledoval v lednu 1991 zprávy z první ruky od týmu reportérů CNN. Jaká ale byla skutečná situace v Perském zálivu a na začátku irácké invaze do Kuvajtu? Jak asi bylo novinářům během bombových útoků přímo uprostřed dění v Bagdádu? Nyní se můžete podívat na jedinečný příběh hrdinství těchto lidí, kteří riskovali život pro to, aby světu zprostředkovali pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem mohl vidět, jak se na Blízkém Východu CNN proslavila. I s tímhle filmem jsem tak nějak zaregistroval, že výhoda televizních filmů je taková, že když se toho ujme dobrý režisér a dobří herci, je o poctivou filmařinu zaděláno. Na druhou stranu je tak poctivá a upřímná, že jí chybí větší napětí. Tady by toho napětí rovnou mohlo být jak nařezáno ve slamníku, ale úplně se jim to nepovedlo. Místy totiž film dokáže naprosto brutálně nudit a i díky tomu si ho podle mě dokážou užít jenom brutální nadšenci do té doby. Poctivý ale je a klobouk dolů za objektivní náhled ohledně tvorby článků z Iráku, které pak čteme my a celý svět a nedochází nám, jaké úsilí to někoho na druhé straně zeměkoule vlastně stojí. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Problém je, že v okamžiku kdy to pro mně začínalo se film rozhodl skončit, takže živě z Bagdádu se moc nekonalo. Celý se to smrsklo na dvě věci, na rozhodnutí zůstat či nazůstat a na fakt, že novináři si musí dávat velký pozor, aby se nestali hlasnou troubou různejch diktátorskejch zkurvysnů, nic víc v sobě film bohužel neměl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si na nic nehraje. Podává poctivé informace o válečném konfliktu a právě v tom je jeho síla. Příběh má skvělý spád a herecký sbor v čele s Keatonem a Bonhman Carter exceluje v každém záběru. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Víte co se právě stalo? Staly se z nás zprávy!" Upřímná výpověď o jedné z nejvýznamnějších epizod televizní žurnalistiky, kdy se krize v Perském zálivu stala prvním válečným konfliktem, který byl médii přenášen online a CNN se tak etablovala na krále televizního zpravodajství. Jedná se o velice zdařilý film, který ukazuje události bez příkras, či glorifikování. Novináři zde nejsou neohroženými hrdiny, kteří kličkují mezi vybuchujícími bombami, aby pořídili lepší záběr, ale ani to nejsou bezpáteřní hyeny, kterým je lidský život ukradený, jen aby dostali svůj příběh. Na televizní produkci má Živě z Bagdádu velice pěknou výpravu a perfektní střih, který svým tempem přesně vystihuje tu hektičnost novinářského života. A samozřejmě nesmím zapomenout na perfektní obsazení. V čele se dvěma členy mé herecké TOP 20 Michaelem Keatonem a Helenou Bonham Carter, které to tady pekelně sluší. Skoro démonický David Suchet je již jen příjemným bonusem. Jako vystudovaný televizní publicista nemohu hodnotit jinak :-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý snímek o reportérech snažící se přinášet nejčerstvější informace z války uprostřed Bagdádu, i když je to může stát život. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená záležitost. Ani po letech neztratila šmrnc a lehkost, sice televizní, přesto moc fajn. V popisku je napsáno válečný, ale to je blbost. Je to film o reportérech a situacích, do kterých se se svými štáby dostávají. Víc od toho netřeba čekat, protože ohňostroj je jen čurda, tam kdesi vzadu, v rohu jeviště. Helena je boží, s Keatonem jim to klape jedna báseň, vydařený scénář, film, který odsejpá a baví mě skoro dvacet let. Líbí se mi tam každý, kdo se na scéně mihne. A jako bonus David Suchet. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečných událostí. Válka v přímém přenosu. Příběh štábu tehdy malé kabelové stanice, který přišel do Iráku v době, kdy tři velké americké televizní společnosti (ABC, NBC, CBS) už odtud dávno vysílaly, a přesto se díky nezměrné odvaze a neústupnosti dokázal prosadit. Ocenění: Televizní ceny Emmy ´03 (USA): - Ceny za nejlepší castig, za nejlepší střih a za nejlepší zvuk. - Nomince na ceny za nejlepší kameru, za nejlepší výpravu, za nejlepší režii, za nejlepší scénář, za nejlepší střih zvukových efektů a pro nejlepší herečku (Helena Bonham Carter). Zlaté Globy ´03 (USA): Nominace na ceny za nejlepší televizní film, pro nejlepšího herce (Michael Keaton) a pro nejlepší herečku (Helena Bonham Carter)... ...Scénář : John Patrick Shanley, Timothy J. Sexton, Richard Chapman A Robert Wiener. Kamera : Ivan Strasburg. Hudba : Steve Jablonsky ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Film s výpovednou faktografickou hodnotou vám ukáže v čom spočíva práca vojnových spravodajcov a čo sú schopní spraviť kvôli práci. Nie, tu nejde o nezmyselný hazard so životom ale o prísnu profesionalitu. Herecké výkony na úrovni a použitie autentických záberov vás dostanú priamo do centra diania. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Sonda do života a práce zahraničních zpravodajů. Příliš mnoho kontroverze ve filmu není, chleba se láme maximálně nad tím, zda zůstat či odjet. O pravdě, zkreslování informací či propagandě takřka ani slovo. Ale dívat se na tento film určitě dá. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snímek pro fanoušky americké zahraniční politiky. 1) Dynamický film působí autenticky a zvláště zpočátku jsem ho sledoval s velkou chutí. Ovšem o příčinách amerického zásahu se divák nic nedozví._____ 2) Roztomile americký je následující rozhovor: Robert Wiener objednává telefonem do pokoje: Could you send up a Pepsi, please? Ingrid Formanek: I'll take a Pepsi. Judy Parker: I'll have a Coke. Ingrid Formanek: Oh, there's no Coke in Baghdad. Bottling plant's in Dixie. Zmatená Judy hledí na Ingrid. Ingrid Formanek šeptá: Israel. Mark Biello: I'll take a Yoo-Hoo. Všichni se na něho podívají. It's a chocolate drink. Judy Parker: I didn't say anything. Robert Wiener: Make it seven Pepsis._____ 3) První válka v Zálivu v roce 1991 dostala nedávno založenou (1980) dosud malou kabelovou televizi CNN mezi americkou Velkou trojku (ABC, CBS a NBC). CNN totiž byla jedinou televizí, schopnou komunikovat z hotelu Rashid v Bagdádu během prvních hodin bombardování._____ 4) Výstižný koment: SB*. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Film má sice docela spád, ale stejně je to jen průměrný film o práci válečných zpravodajů. A nejhorší je, když se nám pokouší v těchto filmech sdělit něco o etice. Jakákoliv taková snaha vždycky vyjde naprázdno a herci pak působí až trapně. Nevím, proč to pořád dělají. Buď to neumí, nebo to prostě nejde. Tak ať se na to radši vykašlou. Jinak ale film moc nenudí a jak už jsem řekl, má docela spád, takže se na něj dá s jistou dávkou shovívavosti koukat. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Netradiční pohled na válečné zpravodajství. Zákulisní hry, praktiky, ústupky kvůli výhodám atd... Téma je víc než zajímavé a Michael Keaton a krásná Helena B. Carter jsou prostě boží. A to nemluvím o "Erkylu Poarotovi" alias Davidu Suchetovi, kterému to neskutečně sekne a vypadá jako frajer největší. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

60. Zlatý Glóbus za rok 2002 - nominace (3) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Helena Bonham Carter, Nejlepší herec v minisérii / TV filmu - Michael Keaton ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film sa mi veľmi páčil, hlavne preto, že príbeh je veľmi slušný, pútavý a zostáva politicky neutrálny, snaží sa nemanipulovať diváka žiadnymi politickými svinstvami a obmedzuje sa pri ukazovaní tvrdej práce a ťažkostí tímu CNN s prácou. Réžia a výkon hereckého obsadenia sú vynikajúce, ale najmä Michael Keaton, Helena Bonham Carter a David Suchet sú vynikajúci. 7/10 ()

deckardx 

všechny recenze uživatele

Hodne kvalitni televizni film s hvezdnym obsazenim.. CNN tehdy jeste mala kabelova televize, ktera jako jedina dokazala natocit bombardovani v Bagdadu "v primem prenosu".. Proste ukazuje to, jak to nejspis bylo a nehraje si na naky akcni pritroubly filmy.. Vyber hercu se povedl, ale nejvice me nadchnul David Suchet, ktery do teto role vyborne zapadl.. ()

Ralna 

všechny recenze uživatele

Začátek války v Zálivu v roce 1991 očima amerických reportéru tv stanice CNN. Natročeno podle vzpomínek jednoho z producentů, který se účastnil výpravy do Iráku. Hodně živý snímek a hlavně věrohodně natočený. Michael Keaton a Helena Bonham Carter v hlavních rolích byli skvělí, Helena ještě k tomu velmi krásná. Doporučuju. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Žádná velká glorifikace, bombastičnost, heroismus, jak to Američani umí. Naopak, je to až téměř dokumentární zpracování toho, jaké byly počátky tradice televizního vysílání z oblastí zasažených válkou, oblastí, do kterých se nahrnuli Američani (jasně, ale nejen oni), aby tam dělali pořádek... a naráželi na odpor, cenzuru, ale také - a to zejména - riskovali své vlastní životy, pro pravdu, pro nápravu věcí. Střídnému Keatonovi tu sekunduje vynikající Helenka Carterovic, opět jiná, a přesto stále svá - holka s rozcuchem, černým tričkem, kopou cinkajících stříbrných náramků a žvýkačkou v puse, připravená pomoci, včas zareagovat, stát nohama na zemi...Dnes už je to asi všechno někde jinde, ale o moc asi ne - ti novináři (a to nemluvím o vojácích) se musí pořád stejně bát, když všude kolem nich létají kulky a bomby. Bylo to víc než poučné. ()

Reklama

Reklama