Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co byli upíři pronásledováni po mnoho staletí, rozhodl se hrabě Mardulac shromáždit zbylé upíry a schovat se s nimi někam na západ. Zde žijí v jednom zapomenutém městě a živí se umělou krví, vyráběnou v továrně. Mezi upíry však probíhají nepokoje. Jsou tací, kterým tenhle způsob upírského života nevyhovuje a touží po skutečné krvi, doprovázené lovem lidí. Dojde k rozdělení upírské komunity na dvě frakce, z nichž ty "hodné" vede právě Mardulac (David Carradine). V té době sledujeme příjezd několika lidí do městečka. Patří mezi ně rodina vynálezce umělé krve a taky pravnuka Abrahama van Helsinga (Bruce Campbell). Ten se zamiluje do upírky a ona ho časem infikuje. Ve finálním souboji se lidi přikloní na stranu "hodných" upírů. Během bitvy se rozední, upírům vedených Mardulacem je odpuštěno a ostatní upíři zemřou. (Šimpy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Coz o to, zakladni napad na mestecko upiru by nebyl spatnej, bohuzel to ostatni uz za moc nestoji. Film ma silne presvihlejch 105 minut, takze vic nez pulku filmu se nic moc nedeje, upiri si super chytre vybrali mestecko nekde v pousti, kde neustale prazi slunce a tak nosi brejle, velky slamaky a patlaj na sebe neustale krem. A zrejme to ma bejt vtipny. Bohuzel moc neni a tak se celej film lehce tahne. Po takovy hodince uz se to nastesti trochu rozjede, film spadne do takovy westernovy parodie, dve bandy upiru na sebe nabehnou se samopalama a brokovnicema, zacne hrat chytlava hudba a az do konce uz je to pohoda. Ne nijak zvlast vtipna, krvava nebo napinava, ale pohoda ano. Co se tyce hercu, Carradine je celkem fajn, i kdyz o nejakym charisma si muze nechat zdat. Za to Bruce me docela zklamal, kuli nemu jsem si film pustil a on se nezmuze ani na nakou hlasku a je to jen takovy nadbytecny hovadko. Nicmene ty 3* to da. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Uznávam, že nápad na upírsku paródiu to bol skvelý, ale po štandardnej slabšej 80-tkovej komédii v prvej polovici som sa v tej druhej už len nudila. Okrem strieľania ako na divokom západe som sa už ničoho prekvapivého, zaujímavého ani zábavného nedočkala. Ale zopár fajn hlášok vo filme bolo a niektoré postavy sú určite nezabudnuteľné - pre mňa sú to bratia ZZ Top. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích, jak s tímhle naložit. Mělo to pěkný potenciál, jenže se nevyužil. Pár vtipných momentů nic víc a to je asi největší kámen úrazu. Já se prostě u toho nesmál a to je u takovýhle filmů třeba. Kombinovat to ještě s westernem je docela zajímavé. Stejně tak válka mezi upíry, kdy lidi jsou jen takové to nutné křoví do počtu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Keď upísky skoro western tak jedine diametrálne odlišný Near Dark. Táto komédia je málo vtipná a nebyť Bruce Campbella je to typické zabudnutiahodné béčko. Jeden z najbezvýznamnejších filmov Anthony Hitchcoxa, i keď na niektoré jeho filmy nedám dopustiť (Waxwork I + II, Hellraiser III, Warlock: The Armageddon). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně zvědavý na tuto hororovou komedii říznutou westernovým nádechem, o které jsem toho od svých přátel slyšel už opravdu dost. Vlastně ani nevím, proč jsem její zhlédnutí tak dlouho odkládal. Já měl naštěstí to štěstí, že jsem film (originální verzi – ne tu sestříhanou) viděl v originálním znění – rovněž nesnáším český dabing. Popravdě jsem u některých situací vážně dobře pobavil, ale od Hickoxe jsem čekal přece jenom víc, než dost průměrnou podívanou. Navíc Bruce Campbell nedostal tolik prostoru, jaký by si určitě zasloužil. Nápad s upířím městečkem (i když je trochu na palici, že si jej vybrali v poušti), nebyl nakonec vůbec špatný a již první scénka s trojicí vousáčů u benzínové pumpy diváka příjemně navnadí, jenže dobrý prvotní dojem trošku znechutí hnusní gumoví „netopýři“. Naštěstí tu je David Carradine, který předvedl opět naprosto perfektní výkon a smyslná Morgan Brittany. Komických situací je tu opravdu dost a to především díky pestrobarevnému složení místního obyvatelstva a trochu i díky „lidem“, kteří zde zavítali. Režisér si byl však až příliš vědom toho, že nesmí moc tlačit na pilu a tak tu žádný opravdu krvavý „masakr“ k vidění není. Tvůrci se totiž řídili heslem: „hlavně vše s humorem“ a v tomto duchu se nese i finální westernová přestřelka. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama