Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (496)

juta 

všechny recenze uživatele

Nejen člověk je schopný dělat voloviny, když má hlad. Vtipný animáč, kde se i dospělý občas lecčemu zasměje. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velice slušný animák, má solidní spád, příjemně odsýpá a nenudí. Podařilo se tu nenásilně skloubit dětskou a dospěláckou složku, takže je na světě opravdu dobrý "rodinný" film. Po nepříliš lákavém traileru velmi milé překvapení. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Paráda u které jsem dostal chuť na kukuřičné lupínky s paprikovou příchutí :-) ! Takhle má vypadat animák pro všechny. Dávám 4 hvězdy. * * * * ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

„Buenos dias, plaze!” –– Asi tak, jak už řečil Cival; čekal jsem od toho další průser typu Madagaskar, ale tahle zvířátka mě fakt dokázala pobavit! Je to bláznivé, ztřeštěné, naivní... ale proč ne? ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Animáky fakt můžu, přesvědčuji se o tom pokaždé, když zhlédnu některý z těch povedenějších. Tenhle k nim rozhodně patřil... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efety 10/10/// +rozhodně osobité charaktery, animace postav, zasazení děje do součastnosti, poučné pro děti a neurážející pro dospělé, a zmíním i potřebu vidět snímek znovu -snad hudební stránka proti ostatnímu neviniká, ale zase to není muzikál že?/// Na tento film jsem se vypravil se svými přáteli, jemu bude 12, jí bylo 10 a byl jsem mimojiné zvědav i na jejich reakce, zda se jim tato novinka zalíbí...No líbila se nejen jim, ale především i mě. Přestože mám animáky rád, zrovna nastává doba kdy dochází k záplavě těchto filmů a už není měsíce kdy by v kinech nebyl alespoň jediný. Film Za plotem však překvapil a to velmi. Originální dabing je výborný a ten český patří mezi nejpodařenější, dokonale se ke všem postavám hodí. A rovněž samotné postavy jsou různorodé, charaktery prokreslené a každá z postav plní svoji úlohu, žádná není tedy zbytečná a i třebas veverka Hammy mi přišla roztomilá, takovej křiženec mezi veverkou Kryserkou z Doby ledové a Supermanem :-) Příběh zde naleznete, i když je scénář předvidatelný, nevadí to. Spíše jsem měl z děje komplexní dojem, který nezahrnuje žádný zbytečnosti a je bez chyby. Pěkně to odsýpá a pořád se bavíte. Ještě se přiznám, že jsem se nesmál až tolik jak u Doby ledové 2, ale pravdou je, že tento fim nestojí jen na tom jediném, ale může se opírat o mnoho jiných věcí. Hudební stránka zde není až tak výrazná. Nakonec proberu animace. Jak animace lidí, tak hlavně zvířat(ek) je výborná, přirozená a především mě potěšilo zasazení tohoto filmíku do součastnosti, do prostředí, které je nám více či méně známé (zvířátka mají vlastní televizi, navzájem se fotí). Jo a taky nesmím zapomenout zmínit situace jako dobývání domu přes nastražené pasti nebo na to kouzelné love story mezi kocourem a ... a to už nebudu prozrazovat./// Celkem 94%/// Podruhé viděno na DVD 18.4.2009 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá zábava i pro dospělé. Scény s ledničkou nebo mývalovo vysvětlování sounáležitostí lidského světa nemají chybu. Sice Za plotem není sledem nějakých třeskutě vtipných situací, ale aspoň pohodový film u kterého se člověk nenudí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom milý príbeh, pekná animácia, jediné čo mi prekážalo bola hudba, mne osobne moc nesadla. A tiež to nemalo ten správny vtipný šarm ani žiadne podarené hlášky. Pozerať sa na to však dalo, príbeh dokázal zaujať aj moje deti, ale na moje obľúbené animáky sa to ani zďaleka nechytá. 75/100 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

V poslední době stále stoupá počet CGI animáků, ale jejich kvality bohužel klesají. Tvůrci se spoléhají na počáteční nadšení z animovaného provedení a roztomilá zvířátka a všichni dobře víme, že jen tohle na kvalitní dílo nestačí. Nyní už od CGI animáků skoro nic nečekám, tedy s vyjímkou Pixaru, který zatím vypouští jen samé skvělé filmy. Ale Over the Hedge mě opravdu překvapil. Nikoliv originalitou příběhu, či vizuálním zpracováním. Příběh je jednoduchý a vizuální stránka filmu je sice kvalitní, ale nepřináší nic nového. Hlavním trumfem Over the Hedge je jeho zábavnost a vysoká koncentrace vtípků. Film se spíše zaměřuje na vizuální vtípky, jako jsou různé honičky, než na vtipné dialogy a díky tomu by se dal přirovnat ke klasickým groteskám, jakými jsou Tom a Jerry či kreslené kraťasy z dílny Looney Tunes. Další výhodou je, že je film krátký a nepřesahuje ani devadesát minut, takže nemáte ani čas vydechnou v té smršti vylomenin, které hlavní postavy provádějí. Postavy samotné jsou vyvážené, vizuálně dobře ztvárněné a ani jedna z nich mi nevadila. Měl jsem možnost vidět jen verzi s originálním dabingem, a ten je opravdu vydařený. Hlasy herců mi dokonale seděly ke každé z postav. Bohužel trochu váhám s hodnocením. Době ledové jsem dal čtyři hvězdičky, a tím pádem bych Over the Hedge měl zákonitě dát hvězdiček pět...ale zase Over the Hedge chybí takový ten šmrnc, jakým oplývají například The Cars od Pixaru. Ale The Cars jsou trochu jiným filmem, serióznějším filmem a Over the Hedge je čirá zábava. A já se bavil královsky, po celý film jsem měl úsměv od ucha k uchu plus několik silných záchvatů smíchu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V roku 2006, keď som bol na tom v lete v kine, po celom dni na zlatých pieskoch, bol tento filmík pre mňa nadmieru dobrou zábavou. Vydarených fórikov bolo viac, ako je obvyklé aj na Dreamworks. Dnes, keď už som starší, by som znovu do toho nešiel. To ale neznamená, že budem kvôli tomu znižovať hodnotenie. Dreamworks prácou pre staršie publikum začali a skončili dvoma Shrekmi. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ideální pohádka, pokud zrovna čekáte na objednanou pizzu. Nedoporučuji na ni koukat v případě, kdy lednice zeje prázdnotou. Několikrát jsem se během sledování dokonce zasmál, což je v rámci animáků věc takřka nevídaná. Postava mývala byla velmi dobře napsaná a moc se mi líbilo, kterak vyjebával s ostatními naivními zvířátky. [77 %] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvířátka se po dlouhé zimě probudí a zjistí, že kolem jejich lesa vznikla satelitní zástavba domů. Postupně si musí zvykat na lidi a na jejich chování. Lidé se ale zvířátek bojí. Protože mýval ukradl medvědovi zásoby na zimu, musí mu je spolu se svými kamarády znovu obstarat. Později se do toho zaplete i hubitel škůdců, kterého si jedna paní zavolá. Nakonec vše dopadne dobře a zjistíte, co se stane, když veverce dáte kofein. ;) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Jeden snad z nejpřehrávanějších animáků mé začínající puberty. Suprová animovaná jízda. Úvodní song si rád pouštím dodnes. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Je pravdou,že animované rozprávky vážne nemusím!Taktiež je pravdou,že hollywood nás čím ďalej tým viac doslova"atakuje" animákmy(továreň na peniaze)!Niesom ztoho veľmi nadšený aj keď Over the Hedge má niečo do seba.V jednoduchosti je krása a na tomto snímku je to názorne vidieť-jednoduchý scénar,pár hlášok+snaživé grafické zobrazenie..!Animák u ktorého sa zasmeju obe strany publika(deti aj dospelý)!Tento snímok miestami pripomína bojové pole,ako z tých"najdrsnejších"filmov-akcie dostatok,tak ako komediálnych prvkov.Avšak nejide o 100% animák,aj tento snímok má svoje chyby ako napr.vizuálne efekty,ktoré by sa dali ešte určite doladiť-(ALE)Celkový dojem je viac než dobry o čom svedčí aj konečný zárobok! ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí"hrdinové"(veverka rulezz),spousta vtipu a hlášek a celkově příjemná podívaná.Nejlepší animák od Shreka.Dreamworks prostě umí... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Parádně odpočinkový animák od DreamWorks s brilantní naspeedovanou (zase:)) veverkou. Jediné, co mi nešlo do hlavy, byla želva v lese. :P Ale what the heck.. ;) ()

Reklama

Reklama