Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to nabušený nápaditou akcí, je to vtipný, je to zábavný, je to Sindibád. Klidně bych si střihll i nějaké to pokračování. Komerční propadák hodně nezaslouženě a ty klasický animáče mi vážně budou chybět..... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a nezasloužený komerční propadák. Jistě, příběh je jednoduchý až na samé hranici snesitelnosti. Sindibád má někam dojet, něco přivést a poznat jaké jsou ty správné morální hodnoty, ale celé je to zabaleno do neskutečně akčního balení s tempem, které marně hledají mnohé hrané Hollywoodské akční spektály. K tomu si přidejte hlasy slavných osobností, které postavy tak trochu formují (ano opravdu nestojí český dabing za nic) a absenci písniček, která film smršťuje ke stopáži, jenž jen těsně přesahuje tu krátkometrážní. I ten uslintaný pes je tentokrát legrační a skvělá hudba jen podtrhuje dojem z krásného pohádkového dobrodružství, ve kterém se sice dvě animační techniky trochu bijí, ale pokud si na to zvyknete, tak vám odměnou bude vůně dalekých moří a časů, ve kterých ještě bohové ze své marnotratnosti zasahovali do lidských osudů. A že zasahovali zatraceně stylově..... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $26,483,452Tržby Celosvetovo $80,767,884║ Veľká škoda že úplne vymizli kreslené filmy, lebo kvalitu stále dosahovali a tento má tiež čo do seba, animácia spojená s prvkami CGI bol fajn nápad, aj keď nie zrovna novinkou ale spravil svoje, dej je svižný, miestamy vtipný a hlavne dobrodružný čo mám najradšej. /80%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Frajerský hlavní hrdina, ďábelská bohyně sváru a vtipná posádka i s uslintaným psem. K tomu nejen na animované poměry výborná akce s parádními hláškami. Kdo neviděl, ten moje nadšení nepochopí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Těch klasicky animovaných filmů je veliká škoda. Takové dobrodružství, jaké mi poskytl animovaný Sindibád mi většina 3D animovaných snímků nenabídla ani zdaleka. Sindibád jsou vlastně takoví animovaní Piráti z Karibiku, jen krom Jacka Sparrowa jsem koukal na animovanou postavičku, a nechyběl ani Kraken. Finanční neúspěch je vůči DreamWorks strašně nespravedlivý. Jako jedni z posledních velkých Hollywoodských studií ještě 2D animaci nezatratili a vzhledem ke kvalitě a zábavnosti jejich filmů je takové fiasko zklamáním, zklamáním nad tím, že kvalitního 2D animáku se už asi nedočkáme. Sindibád sice není stoprocentní 2D, ale těch tři-dé prvků je tam strašně pomálu, že mě vůbec nerušily a zajímavě doplňovaly zbytek animace. Bavil jsem se, a to hodně. Škoda jen, že nepřízeň platících diváků jen pomohla zatlouct jeden z posledních hřebíčků do rakve s klasickou animací. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné animáky má rád skoro každí, a ja nie som výnimkou. Sinbad má ešte navrch oproti väčšine rozprávok svojími fantastickými prvkami a zdravou akčnosťou. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Skutečný animovaný hybrid. Přestože na oko mi tohle spojení dvou animací nijak blízké není, nepostrádá nápad a bohyně chaosu je vyloženě lahůdka. Už kvůli ní alias Michelle Pfeiffer doporučuji originální verzi. I když je film jen takovým putováním od jedné atrakce ke druhé, atrakce to jsou mimořádně poutavé a zábavné. A především ono fantastično, s padnoucí hudbou Gregsona-Williamse, zachraňuje ten ubohý příběh s morální pointou, která je jasná už od prvních minut. Jakoby tomu ta úlitba dětem a tradici tentokrát vyloženě překážela, škoda. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Suverénna animovaná výprava do fantasy sveta tisícich morí s podivným vizuálom, ale zato s odzbrojujúcou chytlavosťou nie len fanúšikov Indiana Jonesa, či Jacka Sparowa. Veľkolepé akčné scény, prekrásna hudba, strhujúce tempo a príjemný humor v dobrodružnom koktejli, ktorý neprávom ostal v tieni komerčného neúspechu. 90% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý DreamWorks animák s výborným obsazením (skvělá Michelle jako Eris, goddess of discord) a několika efektními druhy animace. Příběh i legenda funguje, baví se děti i dospělí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pěkné animované překvápko, vtipné a akční, pro menší i velké diváky. Sindibád se sice chová jako Jack Sparrow a také bojuje s "krakenem", nicméně film vznikl ještě před druhými Piráty z Karibiku, takže ho nemůžeme vinit z nějakého vykrádání. Dabing postav byl naprosto výborný, nejvíce se mi líbila podlá bohyně s hlasem Michelle Pfeiffer, s jejíž podobou a jejími změnami si animátoři doopravdy vyhráli. Jediná vada na kráse - klasická kreslená grafika se podle mě až moc tloukla s tou počítačovou - ve zmíněném úvodu s mořskou obludou to bylo obzvlášť do očí bijící. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Velice povedená pohádka i pro dospělé, poslední která nejspíše mohla konkurovat se stále zvyšujícím se trendem 3d pohádek, které mi ale poslední dobou jdou docela na nervy. (( :: ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý animovaný film, cez ten fakt, že sa jedná o môj obľúbený štýl ako animácie, tak o pirátoch. Táto rozprávka ma minula v dobe vzniku, možno by som mal vtedy iné pocity, ale dnes som už skúsený divák animákov všetkých druhov. Snímka sa mi nezdala veľmi vtipná, neviem či by so mnou súhlasili aj menší diváci. Taktiež dej sa mi zdal viac pre starších než pre najmenších. Navyše si myslím že svojím vzhľadom sa môžu deťom postavy dosť pliesť. Čo sa týka romantiky, tiež som nebol nejak extra spokojný. (4.12.2021) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, klasický, ale zároveň celkom dobrý a sympatický príbeh (od Johna Logana, autora Oscarového Gladiatora) dokazal ponúknuť nie len fajn postavy, s ktorými sa nenudíte, ale hlavne akciu, ktorá je dynamická, nápaditá, grafický dobre spravená (ako celý film), ale hlavne (a predovšetkým) vynikajúco hudobne podporená. S veľkej časti práve hudba Harryho Gregson-Williamsa posúva film výrazne vpred. Obľúbený soundtrack: Rescue, Heroics. 85% - 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sindibáda predchádzala povesť dosť vážneho prepadáku, tak som si tento fakt nesprávne spojil s jeho kvalitami. Išiel našťastie o pár rokov aj v televízii, náhodou som na neho narazil a bol veľmi milo prekvapený všetkými jeho zložkami. Veľké dobrodružstvo s úchvatnou výpravou a solídnym príbehom zaujme všetky generácie divákov, čo dnes platí na poli animácie viac menej iba v prípade Pixaru. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná animace doprovázená spoustou detailů ještě více oku lahodících. Akce má šmrnc, stejně jako postavičky, které jsou navíc vtipné a dojemné. Animák, který doporučuji nejmenším stejně jako nám, "velkým". :-) 70% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

na male deti to fungovat jednoznacne musi. na dospeleho moze a nemusi. ja som skor niekde uprostred. prva polka nic moc, finis celkom fajn. nenudil som sa a zvladol by som aj repete. take mile dobrodruzstvo s vtipnym hlasom brada pitta :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ATLANTÍDA+PIRÁTI KARIBIKU Skvelé fantasy dobrodržstvo! Nepochopím, prečo práve tento zábavný film stál na začiatku konca Dreamworks... Fantastické hlášky, krásne prostredie, nerozprávkový hrdina... Sfilmujte to! A ani nemusíte hľadať vhodnejších kandidátov - tí najlepší už boli vybratí.... ()

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama