Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný, dobrodružný animák, který vyniká pěknou animací a svižným dějem, kde se prakticky neustále něco děje a naštěstí se ani jednou nezpívá. P.S. u jedné z prvních akčních scén, jsem byl přesvědčen, že se jí inspiroval Verbinsky, při natáčení druhých "Pirátů". ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se skvěle...jeden z nejlepších dobrodružných animovaných filmů, co jsem zatím viděl. Tak proč ne 5 hvězd, že? :) ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Na škodu je u Sindiho do očí bíjící třískání dvou animací, které se absolutně neslučují. Promrhaný potenciál. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Huuuuuuuuu! Konečně jsem se dočkal! Po dlouhých letech přichází povedený film udělaný klasickou animací. Po všech tě nestvůrných dílech sršících infantilitu, kýč a stereotypní zpracování na všechny strany, přišel Sinbád, aby nás vysvobodil. Ano, je to velice příjemný film, který naštěstí neobsahuje srdceryvné zpívané písničky, které už nikdo nemůže ani slyšet, naopak hudba je více než kladem - pravá filmová, jestě s prvky orchestrálními. Příběh je poutavý, přesně jaký si pohádky zaslouží a dokáže udržet pozornost, což považuji za velikou přednost. Podtrženo sečteno - pokud máte rádi animované filmy, tak tento po dlouhé době opravdu stojí za shlédnutí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úchvatné pohádkové dobrodružství. Nádherná animovaná podívaná, velmi vtipná a zábavná, má vše, co se od „správné“ pohádky očekává. Zlo je zastoupeno nevyzpytatelnou Eris, jež vládne říši sváru a chaosu, a je naprosto neodolatelná. Kladný hrdina Proteus je tak kladný jako hrázný Palyza, až bych i já měla chuť s ním zatřepat, možná ho i píchnout špendlíkem do malíčku. Jasná zápletka – krádež Knihy smíru a strhující příběh mořeplavce Sindibáda může začít. Po boku mu bude věrně stát celá jeho posádka spolu s uslintaným psiskem a stín s ostřížím zrakem dokonale vytvoří Marina, to vše za doprovodu krásné a dechberoucí hudby. A teď už opravdu nemám čas. Musím trochu ničit, trochu loupit. Tak pa. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Taká priemerná rozprávočka, strihnutá presne podľa dostupnej šablóny. Nemá nič výnimočné k ponuke, ale zase katastrofa sa nekoná. Takže ak nieje po ruke nič lepšie, postačí aj toto. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch vtipnějších a podařenějších kousků v oblasti animovaných filmů [pohádek] pro děti. Navíc, když je nápad a dobrý dabing, dá se z toho vytřískat celkem hodně. Tady je obojí. Bylo to vtipné, až nečekaně a pohádkové, aby se děti měly čemu smát a u čeho se bavit :)) ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Námořník Sindibád je tak trochu rozporuplná osobnost. V některých příbězích je hrdina a zachránce již od začátku, v dalších se k jádru své dobré duše musí postupně dopracovat. V tomto animáku jde právě o tu druhou možnost. A tak se ke všem dobrodružstvím připlétá i cesta za lepším člověkem. Plavba napříč moři je plná nástrah a zádrhelů. Stejně tak rozmanitý je i příběh a vývoj vztahu mezi Sindibádem a krásnou Marinou. Od zlostných pohledů pomalu přechází v zamilované pohledy. Je to krásná pohádka, u které mě vcelku zaráží fakt, že nebyla nikdy moc vidět. Klasický animovaný snímek totiž splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého bijáku. Zápletky a následná východiska ze svízelných situací jsou řešeny logicky a s rozumem, žádné balamutění malého diváka nehledejte. Naopak podporuje fakt, že společně jde všechno líp, dobří přátelé jsou v životě nepostradatelní a že je zároveň důležité být upřímný a neztrácet naději. Celý pohádkový příběh skvěle podtrhuje kouzelně podmanivá hudba z dílny Harryho Gregsona-Williamse. Pozapomenutý klasický animák, který je hodně parádní a rozhodně je třeba vyzdvihnout kvalitu výpravného zpracování. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, obsahující tu správnou chuť nadšeného dobrodružství, romantiky, vtipu atd. Výborná je zde hudba Harryho Gregsona-Williamse, který vsadil na čistě symfonickou kompozici. Dobrodružné, chytlavé téma mi zní v uších doteď. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Fujtajbl. Přiblbý příběh, který by se v animovaném provedení ještě dal snést, ale tahle figurální animace s 3D prvky monster a jiných objektů je prostě hnusná. Akčně snímek docela funguje, ale dívat se na to moc nedá... Hybrid mezi klasickou 2D a moderní 3D modelovanou animací. Nefunguje to. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jako fandu původních filmů o tomhle muslimském loupežníkovi mě animák velmi mile překvapil. Od kresby, které bych vytkl jen trochu nepěkné počítačové animace, se mi líbily snad všechny aspekty filmu. Pokud se dá mluvit o choreografii při zápasení, tak byla super. Příběh lehce pohádkový, příjemně romantický, plný nereálné akce a vtipných hlášek, občas infantilních rozhovorů ale v zásadě s morálním dilema a dalšími klady, takže tomu odpustím i ten lehce patetický konec. Pohádka, jak má být. ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

Fajn pohádka, která tak trochu mizí ve stínu slavnějších kousků, je to škoda - příběh je zábavný a vše doprovází skvělá hudba Harryho Gregsona-Williamse, jenž odložil elektroniku a zaměřil se na klasický orchestr. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná věcička, fajná animace (i když některý ty 3D kiksy si mohli odpustit), charaktery jsou fajn (ta bohyně, jé ta bohyně!), skvělá hudba a bude to bavit jak děcka, tak dospělé. Tím celkovým stylem mi to připomínalo Atlantidu, což je asi můj nejoblíbenější animák tohohle druhu. No, program na sobotu máme vyřešený! ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie medzi animákmi a jeden z filmov dokonale určený pre celé rodiny. Sympatická a neuveriteľne vtipná posádka lode na čele so Sindibádom (neviem či by som v jeho hlase spoznal Pitta, kebyže o ňom neviem) kraľuje celému filmu. Fakt super a nenásilné vtipy (bradavky, uhorky a vajcia, vykladanie zbraní) sú dávkované počas celej stopáže. K tomu si prirátam množstvo nadupanej a dobre zvládnutej akcie a vynikajúci Gregson-Williamsov soundtrack, pri ktorom dokazuje, že najlepšie OSTčka skomponoval k animovaným filmov. Chcem pokračovanie, alebo veľkorozpčtový blockbuster v rovnakom duchu ako alternatívu ku karibským pirátom. ()

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama