Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala něco jiného a lepšího. Už ze začátku mně to nijak neoslovilo, ale říkala jsem si, že v průběhu filmu to přijde, ale nepřišlo. Je pravda, že na rozdíl od jiných animáků je tohle od začátku do konce nabité akcí, ale tím pádem nezbývá moc prostoru pro hlubší příběh a já jsem ten příběhový typ. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh ale s dobrou animací, chytrými zvraty, docela propracovanými charaktery a hlavně neobyčejně genialní scénou v zemi za koncem světa, sídlem bohyně, zemí věčného písku. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

856. hodnocený film: Milej animák, kterej se sice svou kvalitou či příběhem snímkům studia Pixar nevyrovná, ale jde o milou zábavu. Rozhodně mě ale mile potěšil kvalitní český dabing. 3* josu maximem. Nejde tenhle film dost dobře srovnávat s hranou verzí, ale určitě pobaví malé i větší diváky. 3* ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

No jo, tak jak bych to... bylo to zábavné, nebylo to úplně infantilní, nebylo to ani příliš dlouhé, nezpívalo se tam (to je hlavní plus), mělo to pár dobrých nápadů a geniální hlavní záporačku Eris. Ale na druhou stranu - příliš umělé, ten počítač se tentokrát moc nevytáhnul. Něco toho klišé, téměř Disneyovské postavičky, ačkoliv tenhle film je od DreamWorksů. Ale ještě jednou - tyhle postavičky nezpívaly. Čiliže mi to přineslo 80 minut odpočinkové zábavy. Ta čtvrtá hvězdička je za Eris :-) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je to náhoda, ale řekl bych, že tvůrci Pirátů z Karibiku viděli tenhle animák určitě víc než jen jednou. No, pokud se Sindibádem: Legenda sedmi moří inspirovali, budiž jim to ke cti. Vzhledem k tomu, že oba filmy vznikli v roce 2003, může tomu být i naopak, ale ono je to vcelku jedno, protože podobnost je ... rámcová. Děj je velmi svižný, nápaditý a v rámci placatých animáků nadprůměrně zábavný. Paradoxně je to právě podobnost s později natočenými Piráty z Karibiku, která by jinak komerčnímu propadáku mohla pomoct. Do dnešní pirátofilské doby se Sindibád: Legenda sedmi moří náramně hodí a dějově nezaostává i za hranými filmy. Animace je příjemná na oko a občas překvapí, že umí být i ve 2D velmi působivá. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ladně rozevláté i ostře řezané ... podle momentální potřeby. Dynamické vyprávění, které dokonale využívá specifické schopnosti klasické animace, tyká si s mužským i ženským světem a koketuje s dospělostí. Disponuje lehkým vtipem, dalekými obzory, nevšedními krajinami i fantastickými bytostmi - a jednou čarokrásnou bohyní, která není nakloněna míru a harmonii. Přináší vám dobrodružství, o kterém jste kdysi snili ... ve světě, jehož fantazie nezná hranice ... na vlnách, které s příslibem svobody omývají boky korábů, než se na své nekonečné pouti oceánem kdesi za obzorem roztříští o hroty skal. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Super animák! Scenár je pomaly tak dobre vypiplaný ako u hraného filmu, geniálna hudba a pekná animácia, ktorá síce nedosahuje kvalitu Planéty pokladov, ale aj tak ide o nadpriemer. Jednoznačne doporučujem každému, kto sa necíti príliš starý na takýto film... Brad Pitt jednoducho JE Sinbad! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Nejlepší verze Sindibáda!V jeho posádce jsem si oblíbil snad každého člena a každý mě pobavil.Příběh je nabušený dobrodružstvím a akcí a nenechá vás ani na chvíli odpočinout i když jde o animák.Za mě pět hvězdiček. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ta nejprovarenejsi zápletka o tom, jak žena láskou přivede divokého muže na správnou cestu (Han Solo v Starwars, Avatar atd atd). I když tady je Sindibad na začátku opravdu velká svině, a to byl asi jeden z důvodů, proč film propadl. Když se divák spíše bojí o život psa, než hlavního hrdiny... ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Počátkem 90. let byly americké kreslené filmy, ať už pod záštitou Disney nebo jiných studií, na svém vrcholu. Po nástupu prvního Toy Story v roce 1995 bylo jasné, kam se bude ubírat jejich podoba. Kompletně 3D animované filmy pak zažívaly svůj Zlatý věk okolo let 2001 - 2004. ,,Klasické" kreslené filmy v této době prožívaly jakousi krizi středního věku. Přesto jich několik vzniklo. Já vyrůstal na Lilo a Stitch či fantastické Planetě pokladů - kde se již hojně pracuje i s 3D prvky. Kompletně mě však minul Sindibád, což jsem nyní zpětně odčinil a musím říct, že kdybych Sindibáda viděl jako dítě, tak je to dodnes asi jeden z dalších pilířů mého dětství a příjemná nostalgická vzpomínka. Sindibád je velmi zvláštní právě v oné kombinaci 3Dčka a klasického kresleného vizuálu. Formou 3D modelů jsou zde vytvořena všechna monstra, moře a plující lodě, když je sledujeme zdáli, a také některé krouživé pohyby kamery. S údivem musím říct, že toto propojení stylů funguje a zaplaťpánbů za to, neboť nyní po 20 letech je to skvělá kuriozita - a to v pozitivním a ne v bizarním slova smyslu (jako je třeba CGI Dwayne Johnson v Mumie se vrací). Jsem zvědavý, jak na to bude nahlíženo za dalších 20 let - možná nás to bude udivovat stejně jako těch několik part-talkie filmů v čele s Jazzovým zpěvákem z roku 1927, který vycházel z estetiky němého filmu, ale občas nějaká postava něco řekla a pasáže byly kompletně zpívané. Nebo když se točilo vícero jazykových verzí stejného filmu, jak to známe u filmů s Burianem... Zpět ale k Sindibádovi. Je to skvělé od první minuty. Hudba nás krásně provází dějem a scénář je zkrátka jiný a netradiční - ani mě nepřekvapuje, když si nyní všímám, že jeho autorem je John Logan. Má to přesah a hlubší myšlenku, se kterou se ztotožní i dospělý divák - což je ostatně devizou animovaných filmů této doby. Na tomto projektu se zkrátka sešla esa svých oborů - herecké (hlasové) obsazení nevyjímaje, byť jsem si dopřál film v českém dabingu, který lze všeobecně do roku 2005 označovat za nadprůměrně kvalitní. Hlasy Vladimíra Brabce či Pavla Rímského jsou prostě unikum. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Podařený animáček, který je především ve své druhé polovině nadupaný jako málokterý hollywoodský velkofilm a jen díky přeslazenému konci pak přeci jen ztrácí trochu na tempu. Ale i tak se jedná o parádní zábavu pro dospělé i děti s vynikající dobrodružnou hudbou Harry Gregsona-Williamse. Všechny postavy si okamžitě získají vaše sympatie a budete si přát patřit k Sindibádově posádce. ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Princ "Jaká byla výprava?" Sindibád "Myslíš tu kde jsem ti píchal starou?". --- Nelíbilo se mi to. Co mě překvapilo bylo nadprůměrné hodnocení; asi je to tím jak je film líbivý (grafika, zvuk). --- Princ nabídne svůj život jako záruku, že Sindibád získá NKV (nepodstatnou kouzelnou věc), věří mu totiž jakožto svému příteli z dětství. Jestli se nepletu, že Sindibád říkal jak jako malí lhali a kradli, tak je to divná důvěra. Sindibád NKV hledá pro prachy a odloudí Princi Princeznu. Princ poté, co zjistí, že Princezna kouká po Sindibádovi, nechá Princeznu jít za Sindibádem. Vadilo mi, jak bylo vyjebáno s Princem. --- Sindibád lže, krade a podvádí ale protože je hlavním hrdinou, tak pokaždé nakonec udělá dobrou věc. Vpodstatě vždy udělá dobrou věc chvíli poté, co aspoň říká nebo dělá opačnou ( Lže, že by se obětoval pro Prince a pak se pro Prince obětuje; Princezně říká, že lhal ale Princezna mu nevěří a konejší ho, takže je jasné na jako výpravu se za chvíli vypraví Syndibád Junior.). Cituji zajímavosti "Spike, Sindibádův pes, se testovacímu publiku líbil vce než samotný Sindibád, a tak tvůrčí tým přidal do filmu sedm dalších scén se Spikem.". Vedlejší postava psa se líbila víc než hlavní postava hrdiny, hehe. Přidáme víc psa, hrdina je úplně v pořádku, hehehe. --- Princezna je původně oddaná Princi, ale pak si vybere Sindibáda. Princ by se v čechách jmenoval Mirek Dušín; Sindibád je zloděj, vrah, prolhaný, sebestředný a citově nestálý. Princezna dokonce Sindibádovi nabídne diamanty za to, že zachrání Prince a to je jediný důvod proč Prince Sindibád jde zachránit před smrtí. To má být jako "Štokholmský syndrom", kdy obět má vlhké spoďáry z ? "Štokhlolmský syndrom" se teď probírá v animáku? Sindibád je lepší partie? Kdoví proč, ale pamatuju si jak Sindibád Princeznu jednou nachytá jak se mu přehrabuje v trenkách ... to, pro představu lepší partie. --- "Nebezpečné" dobrodružství. Zorro s Fairbanksem je paráda, líbí se mi že triky zvládá sám (možná je i vymýšlel). V tomhle filmu hrdina vyhrává tím, že je hypermega-CGI-akrobat a ne chytrej co si dá pozor na to, aby se nezabil. Hm, anebo any nezabil princeznu; to že sou v kresleným filmu pro celou rodinu, kde postavy neumírají na vnitřní krvácení, neznamená že se mají chovat jako idioti. Vypadalo to dobře, ale zábavný mi to nepřišlo. --- Musí v každým filmu být romantická vložka? Dvojice co se objevuje nejvíc je budoucí pár; než se dvojice dá dohromady tak se hádají a několikrát na sebe spadnou do pozice soulož. "Tati, tati, proč na sebe takhle padají?" otec vysvětluje "To proto, aby holka ucítila erektovaný klučičí penis na své vagíně." a je spokojený že šel na animované dobrodružsví pro děti. --- "Sindibáde, popravíme Prince pokud se nevrátíš s NKV do 10 dnů." Proč 10? Během plavby se nikdo nezmiňuje kolik dní zbývá, a jestli ano tak jsem to přehlédl (film znova nechci vidět, takže to zůstane tajemství). --- Bohyně sváru vymyslí ultrageniální plán jak rozpoutat válku a tento plán pak prozradí u konce filmu Sindibádovi. Prozradí ho tak akorát aby měl Sindibád čas na Záchranu Na Poslední Chvíli (tm). Proč prozrazovat plán? Není jiný způsob jak se divák může dozvědět "geniální" zápletku scénaristy? Bohyně "Obětuješ se Sindibáde? Přijdeš zpět, řekneš nemám nic, a oni Prince osvodí a tebe Popraví. Obětuješ se?" a Syndibád zalže že jo; pak ZNPCh(tm) Prince, slzička ukápne a Bohyně se tedy v Sindibádovi spletla. Celou tu cestu zpět, která trvala o něco míň než 5 dní (superryrchlou rybou na cestě k NKV ušetřili víc než den plavby), Bohyni ani nenapadlo že jde do stejnýho místa a nepokusila se ho pozastavit? Připomínám že Bohyně chtěla rozpoutat válku, vymyslela proto "geniální" zápletku, poslala několik příšer na zdržení Sindibáda ... takže jí na úspěchu záleželo. () (méně) (více)

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Keď zazneli prvé úderné hlášky, v hlave mi začal klíčiť zárodok komentára (bohužiaľ, som tým poznačený). Keď už bola hlášok celá hromada, povedal som si, že na komentár kašlem. A dávam päť hviezd. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Hlášky o zvýšení platu pro hrdinského námořníka a nebezpečnosti ztopořených bradavek skutečně potěšily, stejně jako neuplně dětská zápletka. Jinak se ovšem většina dění plaví ve vodách průměru a fádnosti, kde není příliš důvodů k lepšímu hodnocení. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Krásna rozprávka plná úžasných akčných sekvencií.Hlavný hrdinovia sú super napísaný a iskrí to medzi nimi.Prekrásna hudobná kulisa robí z tohoto animáku jeden z posledných veľkých 2D dobrodružstiev s veľkým rozpočtom ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na klasicky animované filmy ze západní produkce moc často nekoukám, vyjímaje Disneyho, ale tady jsem udělal výjimku a udělal jsem tím i sakra dobře! Má to sympatické postavy, od začátku do konce zábavný příběh a hlavně - nádhernou animaci. Ta sice občas kombinuje 3D, ale tak, že to vůbec nevadí. Narozdíl od Disneyho mohl uchopit trochu širší záběr, ačkoliv stále přejímá koncept třeba už jen velmi silné ženské postavy v jedné z hlavních rolí. Film jsem si užil, bavil mě a v jednom kuse jsem se rozplýval nad animací. (Tohle, že je rok 2003? Těžko se věří.) 90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Svižná dobrodružná podívaná s extrémně sympatickým hlavním hrdinou, výbornou hlavní záporačkou a neskutečným množstvím parádních nápadů. Tenhle animák je naplněný parádní akcí, je vtipný, zábavný, napínavý, prostě dobrodružství se vším všudy. Škoda, že pokračování bylo předem odsouzeno k zániku, protože je to fakt parádní film a Sindibád je frajer. Animace na pomezí 2D a 3D (těch prvků je ale minimálně) je boží. 80%. Neprávem opomíjený klenot. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětsví Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět - jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? ... Sice je to pohádka plná kliše, ale skvěle zábavná, krásně namalovaná - a jak se tu již několikrát říkalo - nezpívá se v ní. Navíc vše doprovází báječná hudba Harryho Gregsona-Williamse, takže není co dodat... Bavte se.. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Onehdy jsem viděl Pixarácký dokument, kde se o kouzlu kreslené animace hovořilo a už jen tenhle film mě přesvědčil, že vymírající oblast 2D nemá na starosti 3D kompjůterovej obraz, ale možná něco jinýho, protože dobrej kreslenej snímek má přednosti nenahraditelný ničim jinym. Jó, kdyby byla lepší zápletka, ale klišé se holt nedá vyhnout. ()

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama