Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších "nových" disneyovek. Je tam méně roztomilých zvířátek a růžovoučkých šatečků, což čas od času opravdu neuškodí. Putování Sindibáda mě prostě bavilo a jeho cesta je plná neuvěřitelných tvorů a míst, a samozřejmě skvělé akce. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Poctivá animovaná disneyovka. Klasická animace se mi líbí daleko více než všechny ty současné Divočiny, Madagaskary a podobně. Naprosto souhlasím s bouncerovým komentářem - zamilovaných písniček už mají opravdu všichni plné zuby, Sindibád navíc není zbytečně natahovaný, má vtipné scény a podle mě dokáže z povinné a nudné návštěvy kina s dětmi udělat příjemné odpoledne i pro rodiče. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Velkolepé měřítko přímočaře za sebou zřetězených, hektických akčních/dobrodružných atrakcí začalo být po určitém čase únavné, přestože sympatickým hrdinům šlo fandit i se s nimi zasmát. Ovšem za 10 dnů vzniklým citům a napraveným charakterům se úplně věřit nedalo, tudíž finále jsem nezaujatě odmávnul. Kombinace 2D postav a 3D pozadí, efektů a příšer občas příliš neladila, jinak k technickým parametrům nemám nic, obzvlášť k monumentální hudbě. 3+ ()

Luksa 

všechny recenze uživatele

Akce, napětí, dobrodružství, kupa mýtických příšer a nádherná vizuální stránka. Kdo by to byl řekl, že nejlepší Sindibád bude ten animovaný od Dreamworks. ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava a odpočinek po práci...myslel jsem, že už mě animované Disneyovky ničím příjemným nepřekvapí, ale jsem rád, že jsem se spletl. Budu jenom opakovat ZIA, skvělá Eris a hlavně skvěle obsazený casting. Jo a je to bez zpívání :-)) ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

wow! Sindibád jako super sympaťák, plus namluvenej Bradem Pittem. Vtipný hlášky a žádný šilený písničky. Eris byla vážně hot záporačka. Fakt se mi tenhle animák líbil. V některých scénách jsem se dobře zasmála :D 80% :) ()

Bobek15 

všechny recenze uživatele

Velmi pekná rozprávka so so zaujímavým dejom a dávkou napätia, ktorá určite nie je určená len deťom. A plné hodnotenie ešte dopĺňa SUPER hudba by Harry Gregson - Williams. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Trošku jiný Sindibád než ho známe filmů nebo seriálu. Tenhle je cynický, sobecký, arogantní a taky hláškující zloděj, jehož zajímá jen jak si co nejvíce nahrabat. A co je na tom krásné že přes dobré a hrdinské skutky co vykoná a přes lásku se na konci zas tak moc nezmění. Jinak fajn animák, který chvílemi výpravou a strhující hudbou působí jako nějaký fantasy velkofilm a nechybí mu ani luxusní akční scény (ovládání lodi a různé akrobacie s lany a plachtami mi připoměly Vodní svět) a to co k Sindibádovi neodmyslitelně patří - nejrůznější obrovská monstra. Příjemné překvapení. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je opravdů špička mezi animáky, má to příběh, má to atmosféru a 2D animáky už se moc netvoří. Což je škoda, protože pokud by vznikaly takové skvosty jako je Sindibád, tak bych to sledoval pravidelně. Narozdíl od mnoha vyrenderovaných animáků má tento duši. Zároveň není příliš dětinský a pobaví opravdu každého, kdo mu dá šanci. 85 % ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Celkem neznámý animák. Ale rozhodně stojí za zhlédnutí. Český dabing není špatný - stejní dabéři, jako u Prince of Egypt, ale na originál nemá. Námět mi sice nepřišel příliš dle mého gusta, ale koukat se na to dá. HLAVNĚ Erys je krásně zmáknutá a potom...Tartar je famózní! ()

Perry- 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu, proč už se klasické animáky netočí. Vtip, pěkné animace, dobrodružství a romantiku, to vše ve filmu najdete. ()

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Když pominu 3D animáky tak tohle určitě patří mezi mých top five kreslených filmů.Není tu nouze o vtip,dobrodružství,povedenou a zajímavě kombinovanou animaci a především hudbu.Scéna kdy Sindibád vyzvedne knihu nad hlavu a hraje při tom nezapomenutelný kousek od Gregsona - Williamse mi vždy nahodí husí kůži.Není důvod šetřit hvězdičkami. Score ***** nemuzu jinak,téma Syracuse je nezapomenutelný. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Ať už byl Sindibád jako komiks, kniha, film/seriál nebo animák, nebavil mě, což je docela rarita, protože alespoň jednu z platforem vždy u animovaných záležitostí docela můžu. ()

Midnite 

všechny recenze uživatele

Akčné, vtipné, dobrodružné, pekné nakreslené a hlavne má to správnu dĺžku bez snaženia sa umelo predlžovať dej. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*JEDNOOKÍ A ŠABĽORUKÍ* Rozprávka, ktorá pôsobí na rozdiel od väčšiny iných rozpráviek zrelším a serióznejším dojmom, i jej humor je skôr určený pre staršie publikum. Príbeh je veľmi akčný, plný súbojov, rôznorodých nepriateľov a mnohých prekážok. Človek má niekedy pocit, akoby pozeral do animovanej podoby pretransformovaný dobrodružný film, pretože na mnohých miestach vďaka svojej "zábavnej serióznosti" a komplexnosti postáv ako hraný film skutočne pôsobí. A nebyť nie príliš originálneho príbehu, ktorý pri rozprávke síce nie je prekážkou, ale pri hranom filme by už pôsobil nevhodne, vedel by som si ju predstaviť aj so živými hercami, v hlavných úlohách povedzme s Jason Momoa a Rosario Dawson. Verdikt v 1 vete: Na výprave s tými správnymi pirátmi. 26.04.11 ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Jednou to dávali v televizi na štědrý den a tak jsem na to koukal, když po ránu v té televizi nic nedávají a moc mě to teda neoslovilo. Je to pěkný animák, to ano, ale film jinak nuda. Mé srdce pro animované filmy zřejmě vždy bude následovat Pixaru. ()

efko 

všechny recenze uživatele

Animovaný film o priateľstve a láske + uslintaný milý pes = rozprávka ako má byť, vizuálne krásne spracovaná, so skvelou hudbou. ()

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama