Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

listr 

všechny recenze uživatele

wow... že to bude tak dorý sem nečekal. Kéž by bylo více takovýchto filmů. Vizuálně dokonalé, dějově originální a neklasický hlavní hrdina, který neví jestli je hodný nebo zlý. Určitě to není film jen pro děti. Místy jsem měl pocit, že to je dokonce lepší než některé hrané verze Sindibádových dobrodružství. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

neškodila by delší stopáž a druhý díl - moc by mě zajímala epizoda s Hydrou nebo kyklopy :-) ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Klasický kreslený film už se dneska jen tak nevidí. Dnes už je to samá 3D animace. Ne že by to nebylo pěkné, ale takovéhle příjemné a vtipné vytržení ze stereotypu nikdy neuškodí. Je tu láska, akce, humor, zlá bohyně! No, co víc si přát. ()

Johnny 

všechny recenze uživatele

Rozprávka ako má byť - pekne vymyslená, veľmi pekne nakreslená, a casting tiež skvelý. Presne ten typ rozprávky na vianočný čas, pohoda, kávička, sladkosti... ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Skvělý, svižný animák s pravda jednodušším příběhem. Perfektní dabing, takřka nepřestávající svižné tempo filmu a jen minimum nudných poučovacích vložek ho řadí mezi to nejlepší, co jsem v animovaných filmech viděl. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Možná mi měkne mozek a infantilním nebo si jen potřebuji odpočinout od všech těch vážných, dospěláckých věcí, ale při Sindibádovi jsem se královsky bavil, podobně jako při obdobně animovaném a vtipném Herkulovi. Brát! ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Přímočarý a zábavný... to jsou dvě slova, které mi po tomhle Sindibádově dobrodružství utkvěly v paměti... 80% ()

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky z 3 kvôli diabolskej bohyni. Hrozne mi tu ale chýba nejaká tá akcia na konci a dynamickejšie tempo. Najzábavnejšia postava má minimum priestoru, romanca občas trocha škrípe a koniec je vyslovene odfláknutý. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Sindibáda jsem viděl několikrát, doopravdy hodně krát a vždycky se bylo nad čím bavit. Jak zlo tak i dobro, obě tu jsou zhmotněné perfektně, akce je přiměřená a působení postav je tak akorát pochopitelné pro oko menších diváků. Paráda. - 7/10 - ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Parádní animované dobrodružství s absencí hluchých míst a otravných rádoby-dojemných písniček. Hlavní osazenstvo je na poměry ostatních takových filmů velice charismatické a pro záporačku Eris mám slabost (a Sinbad má pravdu, "živá" vypadá líp). Závěrečná konfrontace a následný konec se možná nesou v tradičnějším duchu, ale to Legendě sedmi moří na kráse nic neubírá. (CZ dabing překvapivě kvalitní) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zabaví kvalitně ... i mě jako dospělého .... ehm ... ale čekal jsem větší nářez vtipu ... ono se tim celkem šetřilo ... takže to hlavně drží dabing známých a zvučných jmen ... ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Tak trochu to na mě působilo jako povedený pilot k seriálu - zápletka a postavy mi nepřišly nosný na samostatný příběh, ale po skončení jsem chtěl jsem vidět více. ()

Melly.pro 

všechny recenze uživatele

Tohle neni špatný. Jsem na to koukal jednou omylem ráno, kdyz jsem nemohl usnout a pustil jsem bednu, a tohle tam běželo. No a tak nějak se mi to zalíbilo, až jsem to musel dokoukat. ()

maaan 

všechny recenze uživatele

Svižný, ale zároveň i odpočinkový animák plný vtipu a fantasy. Dabing taky docela ušel, ale věřím, že B. Pitt a C. Zeta-Jones by byly ještě lepší :-) 85%, tedy 4****. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Nevidel som to celé, prepínal som to s Káčerovom, ale až tak sa mi to nepáčilo. Zaujímavosťou je, že v origináli Sidibáda nadaboval BRAD PITT a v slovenčine EMAN HASON. Ten Pitta nadaboval aj 7EDMIČKE. ()

amim 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých neojblíbenějších (ne-li nejoblíbenější) animáků vůbec. Hano Solovský pirátský hrdina, ušlechtilý přítel, odvážná krásná a vtipná holka, zlá a zároveň čestná bohyně sváru, a posádka všemožných zábavných individuí. Tihle všichni ve filmu se skvělým příběhem, překvapivě briliantní akcí a epickýma hláškama (ve svých 17 letech používám některé hlášky při normálních rozhovorech - epické). A tohle všechno zabaleno do jedné z nejhezčích animací, které jsem kdy v životě viděl. A to nemluvím s ohledem na ty hnusy, které se tvoří dneska. I proti starým krásným animacím je tohle naprostý "majstrštich". Smekám, klaním se a hlavně doporučuju všem. ()

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama