Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju, když se vytvoří animovaný film, na který se mohou podívat všechny věkový kategorie, s tím že se nemusí za to cítit trapně. V tomto případě Sindibád není výjimkou. Nejenže propůjčené hlasy se navždy spojí se jmény postav, ale i do každé z nich se prolnou vlastnosti každého z herců. Nádherná grafika, skvělá práce tvůrců. ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkné. Bez nudných míst. Dynamická a svěží animace okořeněná vtipem. Navíc, což mne překvapilo, dílo bez vyloženě záporné postavy. I ta Eris se přece ukáže jako učiněné dobračisko... no ne? ;-) Přestože bych si raději vychutnal snímek v původním znění tak dávám to co dávám. ()

7duster 

všechny recenze uživatele

výborná věc - po dlouhé době klasický animák, který mne nenudil. má to spád a dokonalý soundtrack - Harry Gregson-Williams ruleeeeeeeez!!!!!! ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních vějiček klasické 2D animace se docela povedla,jen zkrátka přišla v době,kdy na ni byl jen málokdo zvědavý.Sindibád je zábavný,odlehčený a hlavně velmi krátký.Originalita nikde,celkově dobrá oddychovka na zpestření čehokoliv. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Jeden z kvalitnějších animáků s originálním motivem. Spousta vtipu a akce, ale v perfektně vyrovnaném poměru. Už je to pro mě spíš takovej kult dětství ;). ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Milý a humorom nabitý animák, ktorý má príjemný príbeh. A dobrodružstva tam teda ale je! Super pre deti a niečo si nájdu aj dospelý. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Obyčejná pohádka inspirována starořeckou mytologií. Není to nic geniálního, ale je to nápadité, vtipné, rychlé a má to tempo. Akční scénky jsou plynulé, a prostě to udrží vaši pozornost. Jediné chvilky nudy nastávají při scénách, které se snaží hrát na city. Občas taky trošku hapruje animace, ale při tom hlavním, a to je akce, si pár hnusných CGI záběrů ani nevšimnete. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná, dynamická, akčná, nápaditá rozprávka, klasicky animovaná so sympatickými i vtipnými postavami. Mňa aj decká to bavilo hodne. Jedine príbeh a zápletka je hodne predvídateľná a jednoduchá. Ale ani sa otravne nespievalo a netancovalo ako v disnyovkách. Za mňa takmer 5*. ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Zábavný a plnohodnotný fantasy animák a výbornou akciou a zaujímavým mytologickým pozadím. Naozaj nechápem, prečo komerčne tak prepadol. ()

Wooke 

všechny recenze uživatele

Bolo obdobie, keď sme doma túto rozprávku pozerali stále dokola a neviem, či to bolo preto, že sesternica sa zaľúbila do rozprávkovej postavičky, alebo preto, že tá rozprávka bola fakt dobrá. Až na pár drobných chybičiek je to vážne asi tá možnosť číslo dva. Mám rád tento druh rozprávok, lebo sú pútavé aj pre starších a nie len pre deti. ()

jm.angelo 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejmilejších animáků, jaké jsem viděl. Plný akce a vtipu, kvalitní děj, dobré poselství. A Sindibád s Marinou se popichují, jak se na parťáky odlišného pohlaví sluší. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Nádherné a v originále velmi pekne namluvené. A navíc jsem se ještě zamiloval do hlavní zapornacky a jejího hlasu. ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

Pridávam sa k tým, ktorí tvrdia, že tento animák je neprávom zabudnutý kdesi v úzadí. Je akčný, celkom vtipný, dravý a medzi postavami to naozaj istrí. Lenže jeho problém je v akejsi nerozhodnosti - nevie či chce byť pre deti (pes, panáci sindibádovej posádky) alebo pre odrastenejšie publikum (miestami drsná akcia, sexuálne narážky); nevie či sa chce tváriť ako klasická animácia alebo či viac chce upozoroňovať na trojrozmerné obludy a ešte by sa hádam aj ďalšie výčitky asi našli. Možno aj kampaň bola taká nerozhodná a vlastne nevedela koho lákať do kín, a tak tam nakoniec ani nikto neprišiel. Škoda toho, lebo určite tento film nie je strata času. Taká svieža morská fantasy exotika sa často nevidí. Popri Pirátoch Karibiku sa film v vôbec nestráca. Skôr zaráža ako okato "kreatívni konzultanti" Elltiot & Rossio vykradli nápady z tohoto filmu do druhých a tretích Pirátov Karibiku (chápadlová obluda, vraky lodí, koniec sveta a pod.)... (●) ()

Diskomuz 

všechny recenze uživatele

Výborná odpočinková pohádka o Sindibádovi. Nadupaný vizuál a "průměrný" příběh, který je v tomto ohledu vhodný. Vem si košili, takhle někomu vypíchneš oko... ()

creppy 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanoušek Dysneyovek ale tato mě zaujala hned napoprvé. Hlavní hrdina není totiž žádnej přitroublej klaďas, ale sympatickej pirát kterej se stará jen o svou kapsu, prostě super! ()

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama