Reklama

Reklama

Sindibád: Legenda sedmi moří

  • USA Sinbad: Legend of the Seven Seas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sindibád, jeho věrný psí společník Spike a odvážná princezna Marina, bojují se zlou bohyní a jejími stvůrami. Klasický animovaný snímek a pohádka inspirována starořeckou mytologií, splňuje všechny předpoklady dobrodružstvím nabitého příběhu. Cílem Sindibáda je ukrást Knihu smíru. Stejný cíl má také bohyně zla Eris. Když se jí nepodaří Sindibáda přemluvit, aby knihu ukradl, ukradne ji sama převlečená za něj. Před trestem smrti zachrání Sindibáda jeho přítel z dětství Proteus, ale za podmínky, že knihu získá zpět – jinak bude sám popraven. Dokáže Sindibád, že přátelství stojí za všechny útrapy nebo zbaběle uprchne? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, klasický, ale zároveň celkom dobrý a sympatický príbeh (od Johna Logana, autora Oscarového Gladiatora) dokazal ponúknuť nie len fajn postavy, s ktorými sa nenudíte, ale hlavne akciu, ktorá je dynamická, nápaditá, grafický dobre spravená (ako celý film), ale hlavne (a predovšetkým) vynikajúco hudobne podporená. S veľkej časti práve hudba Harryho Gregson-Williamsa posúva film výrazne vpred. Obľúbený soundtrack: Rescue, Heroics. 85% - 4* ()

listr 

všechny recenze uživatele

wow... že to bude tak dorý sem nečekal. Kéž by bylo více takovýchto filmů. Vizuálně dokonalé, dějově originální a neklasický hlavní hrdina, který neví jestli je hodný nebo zlý. Určitě to není film jen pro děti. Místy jsem měl pocit, že to je dokonce lepší než některé hrané verze Sindibádových dobrodružství. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Skutečný animovaný hybrid. Přestože na oko mi tohle spojení dvou animací nijak blízké není, nepostrádá nápad a bohyně chaosu je vyloženě lahůdka. Už kvůli ní alias Michelle Pfeiffer doporučuji originální verzi. I když je film jen takovým putováním od jedné atrakce ke druhé, atrakce to jsou mimořádně poutavé a zábavné. A především ono fantastično, s padnoucí hudbou Gregsona-Williamse, zachraňuje ten ubohý příběh s morální pointou, která je jasná už od prvních minut. Jakoby tomu ta úlitba dětem a tradici tentokrát vyloženě překážela, škoda. ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*JEDNOOKÍ A ŠABĽORUKÍ* Rozprávka, ktorá pôsobí na rozdiel od väčšiny iných rozpráviek zrelším a serióznejším dojmom, i jej humor je skôr určený pre staršie publikum. Príbeh je veľmi akčný, plný súbojov, rôznorodých nepriateľov a mnohých prekážok. Človek má niekedy pocit, akoby pozeral do animovanej podoby pretransformovaný dobrodružný film, pretože na mnohých miestach vďaka svojej "zábavnej serióznosti" a komplexnosti postáv ako hraný film skutočne pôsobí. A nebyť nie príliš originálneho príbehu, ktorý pri rozprávke síce nie je prekážkou, ale pri hranom filme by už pôsobil nevhodne, vedel by som si ju predstaviť aj so živými hercami, v hlavných úlohách povedzme s Jason Momoa a Rosario Dawson. Verdikt v 1 vete: Na výprave s tými správnymi pirátmi. 26.04.11 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Trošku jiný Sindibád než ho známe filmů nebo seriálu. Tenhle je cynický, sobecký, arogantní a taky hláškující zloděj, jehož zajímá jen jak si co nejvíce nahrabat. A co je na tom krásné že přes dobré a hrdinské skutky co vykoná a přes lásku se na konci zas tak moc nezmění. Jinak fajn animák, který chvílemi výpravou a strhující hudbou působí jako nějaký fantasy velkofilm a nechybí mu ani luxusní akční scény (ovládání lodi a různé akrobacie s lany a plachtami mi připoměly Vodní svět) a to co k Sindibádovi neodmyslitelně patří - nejrůznější obrovská monstra. Příjemné překvapení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Jde o první Hollywoodský film, který byl celý vytvořen na počítačích s operačním systémem Linux. (Hal_Moore)
  • Sindibád je ve "skutečnosti" z Bagdádu a ne z Řecka. (Hal_Moore)
  • Spike, Sindibádův pes, se testovacímu publiku líbil vce než samotný Sindibád, a tak tvůrčí tým přidal do filmu sedm dalších scén se Spikem. (Hal_Moore)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Další svalovec s obrovským mečem?

Další svalovec s obrovským mečem?

20.11.2008

Že by nám hrozil comeback akčních fantasy filmů plných kulturistů máchajících nabroušeným železem? Conan je, zdá se, definitivně na cestě zpátky do kin, a zřejmě se dočkáme i jeho blonďatého a trochu… (více)

Reklama

Reklama