Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitánu Outlému ještě není ani padesát a už se stává dědečkem. Jeho dcera právě před maturitou porodila syna. Jakoby toho nebylo dost, to dítě navíc nemá otce. A tak se ho dědeček rozhodne vypátrat... Na samém začátku filmové komedie scenáristy Ivo Pelanta a režiséra Karla Kachyni stál jednostránkový divácký dopis. Paní, která pracovala jako sociální pracovnice, v něm vyprávěla příběh těhotné dívky, které pomáhala hledat u jednoho vojenského útvaru otce jejího dítěte. Základní dramatická situace z tohoto dopisu inspirovala scenáristu Ivo Pelanta. Posunul celý příběh do naší současnosti, vypracoval dívce rodinné zázemí, rozšířil téma o souběžnou padesátnickou krizi dívčina otce a doplnil o humorné situace z vojenského života české posádky před vstupem do NATO. V režii Karla Kachyni vznikla komedie z vojenského prostředí, která od své premiéry v roce 2001 vždy znovu dokáže potěšit jak mladé, tak starší diváky. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Karel Kachyňa chtěl do hlavní role obsadit Miroslava Donutila. V době, kdy o něm uvažoval, jej potkal v televizi na chodbě a řekl mu, že by s ním potřeboval mluvit a zamýšlel mu roli nabídnout. Donutil mu odvětil, že jestli nespěchá, tak on si odskočí natočit svůj díl televizního pořadu Věšák (od r. 1999), a pak se můžou sejít. Po natáčení se skutečně sešli a Kachyňa mu vysvětlil o čem by role měla být. Donutil však musel s lítostí odmítnout, neboť právě při natáčení Věšáku oznámil divákům, že s rolemi důstojínků končí, což stvrdil pověšením vojenské brigadýrky, ve které odehrál své tři vojenské role (Tankový prapor – 1991, Černí baroni – 1992 a Pelíšky – 1999), na symbolický televizní věšák. (cundak)
  • Film byl natáčen na letišti v Praze - Kbelích a Čáslavi, bydliště kpt. Outlého (Karel Heřmánek) je v Praze - Miškovicích. (rakovnik)

Reklama

Reklama