Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka šesti mladých studentů je pozvána Lordem Lincolnem na půlnoční představení panoptika, které vystavuje hrůzostrašné figuríny. Není to ovšem jen tak obyčejné muzeum voskových figurín, nýbrž místo samotného Ďábla. Jeho cílem je získat 18 lidských duší, které potřebuje k oživení svých "dětí" (nejrůznějších příšer). Jediní, kdo můžou tento ďábelský plán překazit jsou Mark Loftmore (Zach Galligan) a Sarah Brightman (Deborah Foreman). V roce 1992 bylo natočeno pokračování s názvem Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase. (Pedestrian)

(více)

Recenze (106)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí si stěžuje, že už se podobná polokomediální - polohororová béčka netočí. No já za to děkuju pánu bohu. Film celou dobu balancuje na hraně mírného podprůměru a trapnosti, divák se u něj dnes může bavit snad jen kvůli sentimentu. Ale abych jen nehaněl: námět je docela dobrý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Anthony Hickox na hranice vzrušenia (prvý orgazmus v živote), bizarnosti, trápnosti (dôchodcovská bitka), jemnej geniality (dal do jedného filmu vlkolaka, upíra, markíza De Sade a ďalších), paródie a pocty (Romero) a čo ja viem čoho ešte. Toto bol s KVÍLENÍM VLKOLAKOV, DETSKOU HROU, KRITERMI či DEEP STAR 6 ten typ hororu, ktorý som ako decko pozeral počas hlbokých, väčšinou letných nocí. Ak sa vám v SLEEPWALKERS páčilo prebodnutie kukuricou, tu sa tešte na fľašu šampanského. Patrick Macnee mal v 80. rokoch smolu na vlkolakov. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto přesný typ horroru pozdních 80. let, na kterém velmi zahlodal zub času. Ve své době to byla parádní zábavná podívaná, dnes je to již v podstatě trapná nuda. Mnohokrát překonáno a to jak v oblasti masek, gore efektů, humoru, atd. ... Příběh a hlavně herecké výkony, hromadná bitka na konci filmu jsou opravdu v dnešní konkurenci i pohledu dosti špatné...ne-li trapné. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kultovní snímek mého raného mládí (8-9 let), jemuž ta osmdesátková naivita rozhodně jenom prospěla. Díky voskovému muzeu podivínského majitele Lincolna se přesouváme v čase a zblízka se seznamujeme s různými monstry, jako jsou upíři, mumie, vlkodlaci nebo zombie. Masky vypadají perfektně, chvílemi se daří navodit slušnou atmosféru (v obojích případech vyniká především ta část s vlkodlakem) a hlavně je to díky humornému pojetí skvělá zábava. Nostalgická záležitost neocenitelná obzvlášť pro ty, co vyrůstali na podobných hororových úletech. Škoda jenom tý dvojky, která to i přes účast Bruce Campbella docela pohnojila. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhom čase som zhliadol nefalšovanú zábavnú a trápnu pohodovku. Dej, scenár a horrorová línia sú bez povšimnutia, no aj tak som to zhliadol na jeden hlt. Proste bolo vidno, akoby to tvorcovia točili sami pre seba a mali z toho obrovské potešenie a zábavičku. 55%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dost originální námět, škoda, že to nestálo více peněz. Možná bych to nazval teen vyvražďovačkou, která je dosti zábavná. Možná mé hodnocení výrazně ovlivňuje nostalgie, ale na tento film se vždy rád podívám. Nezapomenu na okamžik, kdy jsem viděl prvně a vždy jsem si říkal, do které hororové klasiky se přemístí nyní (Nejvíce děsivá mě přišla scéna s vlkodlakem). Příjemná hororová, dnes už možná komediální béčková podívaná, kterou hodnotím 4 hvězdičky... škoda že druhý díl není už tak povedený co se týče hlavně jeho druhé poloviny... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený "light" horor ešte z čias puberty. Vytvorila som si k nemu sentimentálny vzťah a aj keď som ho dlho nevidela, určite by sa mi páčil aj teraz. A ak si ho pozriem znova a zmením názor, zmením aj hodnotenie... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Voskové múzeum", ktorý v roku 1988 natočil podľa vlastného scénara režisér Anthony Hickox bol jedným z prvých horrorov, čo som videl. Bola to vtedy horúca novinka. Po mnohých rokoch som si tento Hickoxov režisérsky debut znova pripomenul. A bol som spokojný. Je to zaujímavý horror s originálnou myšlienkou. Pekelné "Voskové múzeum", v ktorom vás vystavené expozície dokážu doslova pohĺtiť. Vlkodlak, vampíri, egyptská múmia, markýz DeSade, zombie, fantóm opery... no paráda, pekné horrorové panoptikum. *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mnou pozabudnutá, kultová záležitosť, nesúca sa v duchu pripomienok na “všetko zlé”, čo sa kedy v minulosti objavilo na filmovom plátne. Koncom 80’ rokov musel tento snímok vyvolať poprask, dnes v mojich očiach, ako jeden z mála filmov z tamtoho obdobia, vyvoláva veľký rešpekt, a tak mierne prilepším. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nechoďte do voskového muzea, ani když vás pozívají. Můžete zmizet navždycky... Klasický hororový béčko z parádním námětem a kvalitníma maskama z neopakovatelným osmdesátkovým lookem. Pamatuji si, že ve své době to byla jedna z klasik na videokazetách společnosti Intersonic jak hrdě hlásal trailer. A po pravdě neomrzí se to ani dneska. Proto tu můžu číst v klidu pár rádoby chytrých komentů o tom jak to zestárlo a už to v dnešní době neobstojí, ale to je mi fuck. Znáte to když jste na tom vyrostli, není co řešit.75% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vlkolaci, upíry, múmia, de Sade, zombíci. Voskové múzeum ponúka zaujímavú atrakciu, zažiť jednotlivé žánrové kreatúry na vlastnej koži. Problém je v tom, že návštevník platí svojím životom. Chýba ešte 6 ľudí a nadmieru realistické voskové figuríny môžu začať riadiť v našom svete. Hororová komédia pre fanúšikov žánru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Váš kofein, váš nikotin a budete chtít vaše fáro?" ,,Ne." Byť snímek mírně zestárl, stále se na něj dobře dívá. Osobně mám nejraději scény: vlkodlak, upír, markýz de Sade. Z vlkodlaka si moment sbírání dřeva vybrali Foo Fighters do svého klipu Everlong (1995), který jinak paroduje především Evil Dead. Nejpovedenější je asi laškování s upíry, krvavá hostina nejen u stolu a celková gotická atmosféra. Markýz pak rozkošně a s chutí bičuje jednu z návštěvnic panoptika, která si to zvrhle užívá. Milé gore se prolíná s úsměvnými pasážemi a vše spěje k povedenému masakru každého každým. Muzeum s Vincentem Pricem je klasika, tohle parodující pojetí však není vůbec špatné! Závěr je podobný jako u klasiky z 50.let (1953), stejně tak i u následovníka nejmladšího (2005). Naštěstí to třeskutá komedie není a zombíci jsou vskutku nechutní! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dnes už legendárna záležitosť s výborným námetom a skvelými maskami, plná sentimentu a prehliadka toho najlepšieho, čo sa točilo v 80. rokoch. Musím ale konštatovať, že zub času si v tomto prípade svoju daň vypýtal, pred rokmi sa mi to páčilo o čosi viac. V súlade s väčšinou ma najviac oslovila vlkodlačia poviedka - výborná atmosféra a hororové efekty. Všetky poviedky spája aj svojrázny, čierny humor a skvelá panoptiková zábava, pričom záver už je riadny úlet. Stále preto slušný nadpriemer. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Vážení, takto si predstavujem špičkový béčkový horor (a propos, áčkový by bol až v prípade, keď angažujem Winonu Ryder a upírsku kapitolu nakrútim v zámku vo Versailles?). Pri jeho prvom zhliadnutí som mal priam orgazmatické pocity zadosťučinenia čiastočne plynúce z faktu, že bezmedzne milujem voskové múzeá a púťové zámky hrôzy. Nič sa ale nedá robiť - hodnota každej recenzie či komentára stojí a padá na subjektívnom postoji pisateľa, ináč je zaujímavá akurát pre robotické indivíduá, ktoré stále veria, že umenie a umelecké remeslo sa dá zhodnotiť objektívnymi kritériami. Waxwork je ako svižne rozohraná partička šachu, po skončení ktorej je spokojný i ten porazený, pretože vie, že si dobre zahral. Ani vo Waxwork nie sú všetky scenáristické či režisérske ťahy figúrkou 100%-ne úspešné, ale zábava je to skvelá a nepokazia ju ani niektoré lacno pôsobiace kulisy. Dokonca ani fakt, že tu nejde o čistokrvný horor (pre mňa tento film nie je ani tak o Hrôze či Smiechu, ale o Tajomstve a Túžbe). Stupeň zábavnosti jednotlivých epizód neurčujem adjektívami "dobré" a "zlé", ale "skvelé" a "takmer skvelé". Pach vosku, krvi, potu, nočného lesa a cintorínskej zatuchliny + nezabudnuteľný hudobný motív - no nedajte päť hviezdičiek! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Uff. Kdyby to bylo bráno čistě jako horor určitě by mě to bavilo víc. Ten komediální nádech mi tady vůbec neseděl. Za mě velká škoda a nevyužitej potenciál. Spousta různorodejch masek a figurín(většina jich byla povedených-vlkodlak byl teda vyloženě k smíchu) se kterejma se dalo rozehrát doslova hororový peklo. Film respektive tvůrci se rozhodli, že se ale vydají jinou cestou. Pro mě nešťastnou. Waxwork to má u mě jen za 2hvězdy. Pokračování(druhej díl) s chutí a rád vynechám. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama