Reklama

Reklama

Krajinou domova - Série 3 (2021) (série)


Obnova krajiny domova (S03E13)

(epizoda)
Česko, 2021, 26 min

Režie:

Petr Krejčí

Scénář:

Petr Krejčí

Obsahy(1)

V druhé polovině 20. století doznala naše krajina značných negativních změn. Jiný styl hospodaření i přístupu k ní způsobil, že dramaticky zchudla. Přírodně, kulturně i krajinářsky – na první pohled. Přesto však mnohé z těchto změn nejsou nevratné. Co můžeme udělat pro její obnovu? A proč bychom o to měli vůbec stát, co nám to přinese? Ve speciálním dílu Krajinou domova zavítáme na konkrétní lokality, které se již podařilo ozdravit. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

patron01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší závěr celého projektu si lze těžko představit. Dělali to machři, kteří mají lidem co říct a hlavně to říct umí! Krásným jazykem literární hodnoty, v českém dokumentu nevídanými záběry a především nefalšovanou láskou k vlasti. To, že je to patetické mi kupodivu vůbec nevadí, já jim to věřím. ()

Popinodan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejen celá 3.série ale celkově,Krajinou domova si zachovalo po celou dobu u všech dílů vysoký standrd. Záběry na krajinu naší České země jsou úchvatné,dechberoucí. Tohle patří k tomu nejlepšímu,co se dokumentární české tvorby týče. Ke Krajině domova se budu rozhodně vracet. ()

Reklama

ROBOTER 

všechny recenze uživatele

Byl to moc podařený dokumentární cyklus a byl bych rád, kdyby natočili další sérii, konečně ale čistě o české minulosti a památkách od pravěku po současnost, každý díl věnovaný jednomu období (doba kamenná, bronzová a halštat, latén a doba římská, raný středověk, vrcholný středověk atd.) ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V posledním 13.dílu četla komentář (vedle A.Švehlíka) taky Jitka Ježková. Je to shrnutí celé série : famózní hudba, fantastické záběry a syslové jsou prostě kouzelní ....  : 5 * a 95 % . ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama