Reklama

Reklama

Svět podle TV Russia Today

  • Nizozemsko The World According to Russia Today
Nizozemsko, 2014, 40 min

Režie:

Misja Pekel

Obsahy(1)

Poněkud indiskrétní pohled do zákulisí jednoho z nejsledovanějších zpravodajských kanálů světa. Televizní stanice Russia Today /nyní RT/ začala vysílat v roce 2005. Stala se propagandistickým kanálem ruské vlády, která ji finančně podporuje. Její zpravodajství, nabízející „ruský pohled" na události ve světě, je k dispozici 24 hodin v hlavních světových jazycích. Nizozemský dokument se pokouší nahlédnout do zákulisí RT prostřednictvím názorů a zkušeností jejích bývalých redaktorů a nezávislých mediálních odborníků. Ze současných pracovníků RT byl s autory filmu ochoten spolupracovat pouze jeden člověk... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Neonacisti, komunisti a konšpirační teoretici síce sú najväčšia lúza civilizovanej spoločnosti, ale aspoň takým tým autentickým spôsobom. Týmito klaunami, ktorí tvrdia, že pravda je niekde uprostred, a ešte myslia, že si zachovali nebodaj nejakú dôstojnosť, tými pohŕdam snáď ešte viacej. Je rok 2019 a niektorí naši spoluobčania stále dokážu veriť ruskej štátnej televízii. Nech už padne ten asteroid! ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Málokdy sleduji dokumenty v TV. Když jsem viděl většinou jen samé nálepky od RT, jaké jsou demokratické systémy totalitní, manipulativní, jsem se málem nedodíval. Mě velmi uráží něco říct o českém, západoevropském politickému systému, který aspoň chrání lidi jako autisty, duševně nemocné, postižené, neúplné rodiny, rasy obecně, či oběti beztrestných znásilnění (většina jsou jich takových) a kohokoli dalšího před útlakem. Dokonce mi vadí, když ze stejného důvodu řeknou i o společnosti, že je příliš liberální či tak, protože záměr kritiky je pořád stejný. Ale konec dokumentu byl zajímavý. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je rozdíl mezi alternativním zpravodajstvím, po kterém je podle dokumentu poptávka v Americe, kde je Russia Today druhým nejsledovanějším kanálem a propagandou. Informační válka existuje a ruská stanice jí provádí nenápadně. Ale jiné stanice manipulují již jen tím, že rozhodují, o kterých zprávách budou informovat (tzv. "dveřníci"). Rusové si k nám stěhují rodiny, protože je u nás svoboda slova, příbuzný jazyk, bezpečno a žádné k nim nepřátelsky naladěné obyvatelstvo. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

,, RT nepravdivě tvrdila, že jsem z Kyjeva utekl kvůli neonacistům. Ve skutečnosti jsme utíkali před Ruskými jednotkami,,. Oni nějaké v Kyjevě byly? Nebo se blížili?:-). Nedělám si iluze, že by jedna strana mluvila čistě pravdu a druhá jen lhala. Obě dvě strany novinářů jsou korumpovány. Na západě pomocí dobře placených konferencí a přístupu k významným osobám. Na východě obavou o dobře placené místo, což je okatější. Obě dvě strany se už nachytali vzájemně na lžích, či polopravdách. BBC TR na Krymu ( polopravda ). BBC perlila o ,,nejmodernějších Ruských zbraních na Ukrajině,, či incidentu v Oděse. výborný dokumentík o tom, jak to v dnešní novinařině chodí: http://www.csfd.cz/film/289265-valka-kterou-nevidite/prehled/ ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama