Reklama

Reklama

Svět podle TV Russia Today

  • Nizozemsko The World According to Russia Today
Nizozemsko, 2014, 40 min

Režie:

Misja Pekel

Obsahy(1)

Poněkud indiskrétní pohled do zákulisí jednoho z nejsledovanějších zpravodajských kanálů světa. Televizní stanice Russia Today /nyní RT/ začala vysílat v roce 2005. Stala se propagandistickým kanálem ruské vlády, která ji finančně podporuje. Její zpravodajství, nabízející „ruský pohled" na události ve světě, je k dispozici 24 hodin v hlavních světových jazycích. Nizozemský dokument se pokouší nahlédnout do zákulisí RT prostřednictvím názorů a zkušeností jejích bývalých redaktorů a nezávislých mediálních odborníků. Ze současných pracovníků RT byl s autory filmu ochoten spolupracovat pouze jeden člověk... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

,, RT nepravdivě tvrdila, že jsem z Kyjeva utekl kvůli neonacistům. Ve skutečnosti jsme utíkali před Ruskými jednotkami,,. Oni nějaké v Kyjevě byly? Nebo se blížili?:-). Nedělám si iluze, že by jedna strana mluvila čistě pravdu a druhá jen lhala. Obě dvě strany novinářů jsou korumpovány. Na západě pomocí dobře placených konferencí a přístupu k významným osobám. Na východě obavou o dobře placené místo, což je okatější. Obě dvě strany se už nachytali vzájemně na lžích, či polopravdách. BBC TR na Krymu ( polopravda ). BBC perlila o ,,nejmodernějších Ruských zbraních na Ukrajině,, či incidentu v Oděse. výborný dokumentík o tom, jak to v dnešní novinařině chodí: http://www.csfd.cz/film/289265-valka-kterou-nevidite/prehled/ ()

Reklama

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Málokdy sleduji dokumenty v TV. Když jsem viděl většinou jen samé nálepky od RT, jaké jsou demokratické systémy totalitní, manipulativní, jsem se málem nedodíval. Mě velmi uráží něco říct o českém, západoevropském politickému systému, který aspoň chrání lidi jako autisty, duševně nemocné, postižené, neúplné rodiny, rasy obecně, či oběti beztrestných znásilnění (většina jsou jich takových) a kohokoli dalšího před útlakem. Dokonce mi vadí, když ze stejného důvodu řeknou i o společnosti, že je příliš liberální či tak, protože záměr kritiky je pořád stejný. Ale konec dokumentu byl zajímavý. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Neonacisti, komunisti a konšpirační teoretici síce sú najväčšia lúza civilizovanej spoločnosti, ale aspoň takým tým autentickým spôsobom. Týmito klaunami, ktorí tvrdia, že pravda je niekde uprostred, a ešte myslia, že si zachovali nebodaj nejakú dôstojnosť, tými pohŕdam snáď ešte viacej. Je rok 2019 a niektorí naši spoluobčania stále dokážu veriť ruskej štátnej televízii. Nech už padne ten asteroid! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je rozdíl mezi alternativním zpravodajstvím, po kterém je podle dokumentu poptávka v Americe, kde je Russia Today druhým nejsledovanějším kanálem a propagandou. Informační válka existuje a ruská stanice jí provádí nenápadně. Ale jiné stanice manipulují již jen tím, že rozhodují, o kterých zprávách budou informovat (tzv. "dveřníci"). Rusové si k nám stěhují rodiny, protože je u nás svoboda slova, příbuzný jazyk, bezpečno a žádné k nim nepřátelsky naladěné obyvatelstvo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama