Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Matty 

všechny recenze uživatele

Most! se nebojí jít na hranu a zesměšňovat Poštu pro tebe i politickou korektnost. Jen těžko určit, kde končí záměrně přestřelená hra se stereotypy a začíná nedostatek tvůrčí soudnosti a hrozně laciné a povýšenecké strefování se do snadných cílů. Po režijní a herecké stránce tomu ale nelze moc vytknout (pro srovnání z nových seriálů viz třeba Strážmistr Topinka, kde komediální timing nefunguje vůbec). Zatím opatrné tři hvězdičky, ale za vítězství považuji už skutečnost, že to na rozdíl od jiných počinů, k nimž Petr Kolečko v poslední době napsal scénář, probudilo mou zvědavost, nikoliv chuť udělat tvůrcům něco nepěkného. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi to pár kritiků shodí z mostu a povýšeně pohovoří o (ne)kvalitách, přičemž se nezapomene otřít o myšlenkové podhoubí, ale já cením především ten čistý průnik napříč diváckými preferencemi, které slibují bavit všechny, ať už si dáváte dýňové latté v Praze a spíláte zbytku republiky do vidláků, nebo naopak v zapadlé severce pijete na sekeru pátého gambáče z umaštěného půllitru a hrdě nosíte odznáček s českým japoncem na džínové vestě. Dokoukat už to musím jenom proto, abych věděl, zda-li ten balanc Prušinovský s Kolečkem udrží, nebo pak někdo bude psát nasraná udání na neobjektivní dramaturgy na Kavkách. První díl je čistých 10/10, tohle se tady rodí jednou za dvě dekády. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trefa do černýho (čímž myslím ustálené slovní spojení i etnikum). Opravdu děkuju České televizi, že ještě někomu umožňuje, zvlášť v dnešní době sužované morem politické korektnosti, jít na hranu... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Franto, odpovídej ty. Ty vole, u tebe se předpokládá, že jsi retard. Národ bude spokojenej." Poštu pro tebe jsem viděl přesně jednou, ale kdyby se v ní shledávaly dvojice typu Luďan a Pavel Říhovi, tak bych se na ni asi občas mrknul. Tohle mě prostě bavilo, takže bylo hned jasný, že budu držet úhel i další týdny. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první díl, údajně nejlepší, nebylo to vůbec špatně, na poměry české tvorby mě zaujala určitá folklórní realističnost, neboli prostě snaha o vyobrazení lehce podprůměrného života lehce podprůměrných lidí (a tedy pozvednutí jejich obrazu na průměr - normu). Odhalení postavy Dáši bylo docela nápadité a jako jo, oceňuju. Nicméně stejně jsem se rozhodl v seriálu nepokračovat, proč? Most je takový jednooký králem mezi slepými, je to krok dobrým směrem, ale v zahraniční tvorbě je řada lepších seriálu, tudíž nevidím důvod, proč s Mostem ztrácet čas. Neseděla mi jakási tupá snaha o humor, v tom mají češi hodně co dohánět. Mě opravdu nepřijde vtipné nějaké to sprosté slovo a neposadím se na prdel z prachobyčejné hlášky na cikány. Já vyrůstal v Karviné, v Mostu není nic, co bych stokrát neslyšel v běžném životě. Anebo možná přesněji - kolikrát i v tom běžném životě (v Karviné) to působilo méně násilně a o něco vtipněji než určité scény v seriálovém Mostu. 6/10 ()

Spiker01

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak povídal Petro Kolečko v DVTV, tyhle srandy prostě v Čechách potřebujeme a samozřejmě, že to hodně lidí odsoudí jako úplnou pitomost, v době zatrvzelé politické korektnosti Most prostě potěší. Jen je škoda, že se to neodehrává třeba v Chomutově, alespoň by se to nepletlo se švédskou kriminálkou. Prušinovský + Kolečko = srandy kopec. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mezilidské vztahy – jedna z nejtěžších životních disciplín. Propírají je už dlouhé roky v pořadu Pošta pro tebe, do kterého míří i Luděk Říha. Ztroskotanec, který dostal padáka z práce, zhroutila se mu záchodová mísa, dluží šéfovi místního podsvětí, ženskou nemá a syn ho nebere úplně vážně. V televizním pořadu navíc čelí nepříjemné pravdě z rodinné minulosti. Brácha se našel, teda vlastně ségra. Režisér Kober a užovek Jan Prušinovský a scenárista Petr Kolečko, kteří se potkali už u Čtvrté hvězdy nebo Okresního přeboru, projevili pořádný kus odvahy. Hrubší slovník, ostrý humor, ožehavá témata bez schovávání se a hlavně um poskládat dohromady partu lidí, mezi kterou panuje výborná chemie. Tohle strefování se do poměrně snadných cílů mě zatím baví. Hodně. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U nás v Buranově se dnes pokusíme o lacinou srandu u osmého piva proloženého desátým panákem. Kdo si nedá s námi, ten pije proti nám a nikdy nepochopý naže yntelechtuální humoury. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"On není rasista, on je jenom debil..." Konečně někoho napadlo natočit milý a hřejivý lidský příběh z nejkrásnější a nejidyličtější oblasti naší půvabné republiky... ;-) Teď vážně - jsem přesvědčen, že tohle je skutečně velice realistický obraz Mostu, potažmo celého Mostecka. Jeho proslulé depresivní, bezvýchodné "sídlištní" atmosféry, všudypřítomné "šedi", nespočtu pofidérních zkrachovalých existencí, pro něž jediným smyslem života je sehnat keš, aby bylo večer na pár desítek, krabicák ve slevě, brko, popřípadě co hodit do forbesu. Prušinovský se obsáhlým tématem českého buranství a hojně diskutovanými národními sociálními nešvary (rasismus, xenofobie, patologické sportovní fanouškovství atd.) zabývá v podstatě celou svou dosavadní filmovou kariéru (minimálně od dob Okresního přeboru), neustále přitlačuje a vybrušuje svůj styl sociálně-kritické černohumorné satiry k obrazu svému. Čím víc toho od Prušinovského vidím, tím víc v něm vidím jednoho z nejodvážnějších, nejosobitějších a i nejzábavnějších současných českých filmařů. Jen tak dál... 80 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prušinovský je frajer a Kolečko má minimálně o kolečko víc. Skutečně úžasná záležitost. Zhruba polovinu dílu jsem si musel navyknout na humor a celkový styl, ale od jistého momentu moje bránice dostávala zabrat, za což pánům děkuji. Člověk je potom ochotný odpustit i reklamu, jakou si Česká televize nebojí udělat. Nicméně cením, že si ze svého vlastního pořadu dovolili pořádně vystřelit. Skvěle napsané postavy. Prušinovský patří k naprosté špičce současných tvůrců v naší malebné zemičce. S Kolečkem mají zvláštní nadání uchopit současné sociální problémy a nesmírně vtipně je zpracovat je na samé hraně divácké přípustnosti, takže se všichni náramně baví a nikdo není urážen. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Intelektuálská představa buranského humoru mi nikdy moc neseděla. Je určena jen určité vrstvě diváků, která většinou nezvedla zadky ze svých pražských bublin nebo i zvedla, a popisuje to, co viděla letem světem a má potřebu bez znalosti souvislostí to pobaveně komentovat a dělat si z toho prdel, protože chápejte, ti lidi nejsou tak intelektuálně na výši jako elita. Navíc se všechny charaktery postav u takových projektů ještě o něco přeženou, aby to jako fakt byla bžunda pro ty zasvěcené s nadhledem a na výši. Pro mne tedy po prvním dílu jde spíše o sci-fi z nějakého paralelního světa, která se skutečným Mostem nemá až tak moc společného, a docela by mě zajímalo, kolik skutečných obyvatel Mostu a okolí seriál ocení a bude za něj rádo. Jinak těch 47 minut je zbytečně moc, protože hluchých scén, zbytečné vaty a pasáží je hodně. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já na českou tvorbu koukám opravdu vyjímečně a MOST! měl obrovský ohlas, tak jsem se rozhodl tomu dát šanci. A hned první epizoda mě uchvátila, fakt parádní nekorektní humor (a hlavně pravdivý) a ta scéna z Pošty pro tebe, to je jedna z nejlepších scén z novodobé české seriálové tvorby. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad polovina mého nejbližšího okolí Most viděla v TV, jen já pořád nic…A tak nadešel čas, to napravit. Slyšel jsem o tomhle seriálu spoustu pozitivních věcí – hlavně to že si nebere žádné servírky, nadávky i ty rasistické a homofobní jsou tu na denním pořádku – tak inu proč ne. Mám rád věci, kde si tvůrci na nic nehrají a puritáni si můžou políbit prdel…První díl beru jako takové dobré zahřívací kolo a seznámení se s důležitými postavami. Žádná excelentní jízda, ze které bych se okamžitě posadil na prdel a vlepil tomu plný počet, se zatím neproběhla, ale bylo tu dost slibných momentů, humorných situací i hlášek. Návštěva Pošťáka i samotného pořadu byla vážně dobrá – stejně tak i začátek v kostele. Cyril Drozda zahrál slušně i v seriálu Rapl, takže se na něj těším i tady… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád se mě někdo ptal, jestli jsem už viděl Most!, takže jsem se do něj dnes pustil, ale úvodní epizoda mě dvakrát nepřesvědčila. Humor mi přišel místy až příliš laciný, doufal jsem, že bude ostřejší, ale potěšil mě vulgární slovník zúčastněných, od stálého osazenstva restaurace Severka bych určitě neočekával spisovnou češtinu prokládanou citováním klasiků. Navíc, buďme rádi, že jde o sever Čech, zdejší: "Ty vole!", by u nás ve Slezsku bylo nahrazeno typickým jadrnějším výrazem. ()

Reklama

Reklama