Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Martin Hoffmann mě baví, ale tohle už není Trpaslík, kde je fikce na první pohled zřejmá a patrná. A tak si říkám, jestli Most! není tak trochu vykrádačka rádoby vtipných životních osudů obyvatel Mostu? Možná si měl dát P. Kolečko obtížnější cíl a vytvořit sice satirický seriál, ale s pevnějšími obrysy skutečného místa, když už z něj alespoň co do názvu a některých reálií těží. Nemám představu jaká je životní úroveň obyvatel Mostu, ani jak to na místě samém chodí, ale je samozřejmě jasné, že seriál Most zrovna přesným sociálním portrétem nebude. A proto mě znovu napadá, jestli se tak trochu nebavíme nad nelehkým životním příběhem někoho jiného a ještě z něj děláme ukázkového hňupa? ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudeme chválit dne před večerní souloží, ale mám takový pocit, jako by pánové Kolečko s Prušinovským dostali od České televize požehnání vystrčit růžky, které u Trpaslíka (r.2016) zůstali schovány pod hodně silným kulichem. První díl jde za hranu, nekorektně glosuje, nemá strach, hrne to jako Jarda Jágr v nejlepších letech….Pošta pro tebe byla TOP. Když se znovu otřu o Trpaslíka, tak je super, že z něj byl draftován Martin Hofmann….to je pán. Navíc na rozdíl od něj funguje i omladina v podobě Filipa Františka Červenky. Skvělí je i Cyril „host vyhazuje vrchního“ Drozda a úplně geniální Vladimír Škultéty. Jak už jsem psal, počkáme, co přinese ráno, ale první krok byl rozhodně levou. ()

Reklama

Welulu 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle někdo "ze západu", tak jsme okamžitě jako celý národ ubičovaní do bezvědomí kvůli MEGA nekorektnosti a vržení někam do nápravných táborů. Jenže tahle tvrdá nekorektnost je ale přesně to, co teď potřebujeme. Ale jedná vlaštovka jaro nedělá, takže jsem zvědavá, jakým směrem se vydají další díly... ()

tehol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"dame ctyrku? jakou ctyrku, vzdyt nas je sest" komentar uzivatele honajz me rozesmal, zajimalo by me, jestli vi o tom, ze serialy jsou vetsinou smyslene a neukazuji skotecnost. jestli pochybuje, ze mostecaci budou radi, tak at se podiva na fanbase it's always sunny in philadelphia..... ps. hudba top ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první díl, údajně nejlepší, nebylo to vůbec špatně, na poměry české tvorby mě zaujala určitá folklórní realističnost, neboli prostě snaha o vyobrazení lehce podprůměrného života lehce podprůměrných lidí (a tedy pozvednutí jejich obrazu na průměr - normu). Odhalení postavy Dáši bylo docela nápadité a jako jo, oceňuju. Nicméně stejně jsem se rozhodl v seriálu nepokračovat, proč? Most je takový jednooký králem mezi slepými, je to krok dobrým směrem, ale v zahraniční tvorbě je řada lepších seriálu, tudíž nevidím důvod, proč s Mostem ztrácet čas. Neseděla mi jakási tupá snaha o humor, v tom mají češi hodně co dohánět. Mě opravdu nepřijde vtipné nějaké to sprosté slovo a neposadím se na prdel z prachobyčejné hlášky na cikány. Já vyrůstal v Karviné, v Mostu není nic, co bych stokrát neslyšel v běžném životě. Anebo možná přesněji - kolikrát i v tom běžném životě (v Karviné) to působilo méně násilně a o něco vtipněji než určité scény v seriálovém Mostu. 6/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama