Komedie / Drama
Česko, 2019, 47 min
Jan PrušinovskýScénář:
Petr KolečkoKamera:
Petr KoblovskýHrají:
Martin Hofmann, Erika Stárková, Filip František Červenka, Michal Isteník, Zdeněk Godla, Cyril Drozda, Vladimír Škultéty, Jitka Čvančarová, Jiří Schmitzer, Taťjana Medvecká, Leoš Noha, Dominika Býmová, Magdaléna Kozáková, Jan Jankovský, Matúš Bukovčan, Petr Reif, Fred Müller, Karolína Zachová, Marcel Rošetzký, Denis ŽákProducenti:
Michal ReitlerStřih:
Lukáš OpatrnýZvuk:
Matěj Matuška, Michal ČechScénografie:
Jan Pjena NovotnýMasky:
Lukáš Král, Martin VětrovecKostýmy:
Ivan SteklaObsah
Luďka čeká pořádná kocovina. S novou realitou se ale smířit nehodlá. Z nouze začne lhát. Lže synovi Tondovi, své bývalé ženě Iloně, dokonce i kamarádům v Severce. Její majitel Eda také nemá dobrou náladu. Cítí, že v Mostě je něco jinak.(Česká televize)
- přehled
Epizoda 2 (E02) Photo © Česká televize / Michaela Buchtová
- Dáša (Erika Stárková) je milovnice kamionů. V této epizodě zazní celé jméno jejího pejska Lopyho – Loprais, zřejmě na počest Karla a Aleše Lopraisových, kteří se opakovaně zúčastnili rallye Dakar v kategorii kamionů. (melica)
- Druhý díl Mostu! měl na ČT1 vyšší sledovanost, než premiérový pořad vysílaný ve 20:00 (Rapl – Operace Ofsajd, 2019). Jedná se o unikát. (klukluka)
Prubner
Jako téměř všechny Kolečkovy scénáře - nudné, nevtipné a bez pořádného děje. Zato z toho trčí pražskokavárnická kritika údajného rasismu a xenofobie české společnosti a agitace ve prospěch transsexuálů. A hlavně je tu hodně oplzlosti a vulgarit, dokonce tolik, že to vadí i takovému nemravovi, jako jsem já. Kolečko psát scénáře neumí a nikdy neuměl. Taky mě baví to označování tohoto seriálu za kultovní, ještě než byl vůbec odvysílán. Kultovním se dílo stává časem, ne před premiérou. Nicméně herecké výkony slušné (hlavně Hofmann a Stárková). Nevím, nevím, jestli tomu seriálu dám ještě šanci. UPDATE: Tak po 3. dílu dávám seriálu definitivní sbohem. Takové dno kvality a vkusu se jen tak nevidí.(15.1.2019)
StudioKast
Hele já teď nevim, ale moc nechápu zdejší vyblité komentáře. ,,Proč se za naše poplatky veřejnoprávní televizi točí takový vulgární hovna?" - To, že bude seriál obsahovat humor tohohle typu už bylo jasný hned při prvním díle, tak proč takové poznámky, když se na to dívat nemusíte? Mě se tenhle díl líbil strašně a původně jsem dal 4/5, protože to není ještě absolutně dokonalý, ale vzhledem ke zdejším dementním komentářům dám 5/5!(15.1.2019)
Karp
Druhý díl byl podle mého o dost slabší než jednička. Jednička byla nekorektní a zesměšňující, ale v mezích mého chápání vyhrocené pokřivené reality a parodie. V podstatě jedinou spornou okolností byly ony karbanátky v Poště pro Tebe, pokud jde o hranici přijatelné uvěřitelnosti či spíše akceptovatelnosti. Ve dvojce už jsem měl potíže některé dialogy ocenit a to např. ten, ve kterém se J. Čvančarová bojí, co se stane s jejím synem, pokud bude číst... Stejně tak sexuální výchova Tondy od Luďanova bratra Pavla mě tahala za uši - taková nepovedená prázdná trans osvěta. Lidé jsou i hloupí, neznalí a dělají různé věci, ale najít tu správnou hranu mezi pubertálním školním humorem a vydařenou ostrou parodií není snadné. Ve dvojce se to úplně nedařilo. Nerad bych, aby se z Mostu stal Comeback. To by byla velká škoda, protože téměř všechny postavy jsou typově zvoleny výborně a mají značný potenciál. 50-60%(15.1.2019)
topi80
odpad!Zatímco promo materiály mluví o gejzíru politické nekorektnosti, výsledek je další naivňočkou převýchovnou propagandičkou, jak to umí dělat jen dnešní pokrokoví tvůrci. Víte, pokud by šlo o odvážný nekorektní seriál, sypal by hlášky všemi směry a s ničím by se nepátral. Tady nám ukazuje člověka chrlícího tyto hlášky nikoliv jako neutrální (či sympatickou) postavu, nýbrž jako někoho, nad kým by měl slušný pokrokový divák ohrnout nos a na veřejnosti se projevovat přesně opačně.(7.1.2019)
makakus
Jak jsem očekával, tak nesmyslný motiv genderové předělávky začíná hrát hlavní roli, což je obrovská škoda. Vše ostatní by k Mostu krásně sedělo, tohle je tvrdá pěst na oko, a to pokud jde o dialogy, vývoj motivu i herectví. Jinak - Čvančarová na rozdíl od prvního dílu dostala šanci začít "dramaticky hrát", čehož samozřejmě okamžitě zneužila. Tyhle herecké a scénáristické křeče bohužel posílají jinak slibně načnutý seriál do kopru, stejně jako druhý haha motiv této části - nestojí mu. Takže sexualita ovládla díl v roli lidově podbízivé i výstřední, to opravdu zajímavé "ze života" a nosné, třeba Schmitzerova linka nebo život místních postpuberťáků se nepochopitelně odsunulo do pozadí. Tedy - téměř všechno špatně.(28.1.2019)