Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kola vozu městských služeb zavezou Luďka do Chánova. Netuší, že ho tam čeká setkání se synem Tondou. Luděk Tondu zachrání a Luďka zachrání Franta. Kamarád Franta to myslí dobře, ale lež, kterou vymyslel, Luďkovi pořádně zkomplikuje život. (Česká televize)

Recenze (110)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já nemůžu do Chánova. Tam bílej nepřežije 10 minut." Tak to není pravda. Já jsem jednou byl v Chánově a … vlastně nebyl. Ale to je jedno, protože já bych tam přežil až do chvíle, kdy by v oranžovejch vestách přijel inkognito koordinát Snědé tísně Luďan s domestikovaným Frantou. V tu chvíli bych zemřel smíchy. To by mě ho snad musela Žaneta vykouřit, abych obživl. Mimochodem ta její nabídka byla skvělá a Luďan ten souhlas prodal taky luxusně. Ale to už píšu jenom nějaký ty český gádžoviny, takže konec a hurá zpátky do Mostu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snědá tíseň zachraňuje a súčasne prenasleduje Luďana a rovnako tak jeho sestru (ex bráchu Pavla) Dášu. Raz jedinečná občianska iniciatíva s geniálnym názvom zachraňuje zdravie a možno aj život Luďanovmu synovi, prechádzajúcemu momentálne skinheadským obdobím. Inokedy Snědá tíseň zasvrbí Dášinho nápadníka, ktorý si z dôvodu zbavenia sa tiesne vyholí okolie svojej kakaovej dierky. Raz záchrana, druhýkrát prekliatie. Plus mnoho iných, podarených situácií. Spolu s prvou časťou, zatiaľ najlepšie epizódy. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod na popelářském voze nebo v areálu gymnázia jsou naprosto skvostné. Luděk neměl na výběr a k městským technickým službám prostě musel. A hned se dostává do problémů, když se ocitne na romském sídlišti Chanov, který představuje spoustu neobyvatelných průsvitných skeletů a hlavně potíže. Potká se totiž s vylepaným synkem, zachrání ho až pořádná lež, která bude mít ještě následky. Snědá tíseň se stává facebookovým fenoménem. Komunita chce další nápady. Frantovy hlášky nebo Edova bizarní romance jsou výtečně uchopené, stejně jako autentická atmosféra daného města, civilnost, do toho výborně napsané a zahrané postavy, romská neherecká komunita. Mezilidské vztahy nebo rasová otázka se tady omílají pod rouškou strachu z vlastní nedokonalosti. A báječně se na to dívá. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zářný důkaz toho, že s poctivostí leda pojdeš a je třeba umět lhát a podvádět. Zřejmě nejlepší epizoda, kde se poprvé objevil pojem "Snědá tíseň", který nás jen tak rychle neopustí. Vydatná dávka rasismu. Cigáni znovu ukazují, jak mohou být přirození herci, protože v podstatě hrají celý svůj život. Luxus! Málem jsem se pomočil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luďan jde do sebe…Nejdřív Snědá tíseň, pak exkurze po Chánově a následně kuřba na zadním sedadle auta…tak to mě poser…Do těch míst bych nepáchl ani omylem, leda kdybych chtěl spáchat sebevraždu, ale jako nasmál jsem se. Konečně mám představu, jak vypadají „vybydlené byty“…Jinak ale opět páni tvůrci lehce přitvrdili, humorných situací tu bylo taky dost a ani finální rande Dáši nemělo chybu…Ač jsem svým způsobem rasista i xenofób, tak u tohoto dílu jsem se dokázal pobavit i já…hlavně u tvrzení, že se chtějí cikorky zlepšit a být prospěšní a uznávaní zbytkem společnosti... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to byl skok... Tentokrát jsem s hodnocením vůbec neváhal, čtvrtá epizoda mě pěkně rozsekala, to byla fakt síla. Domestikovaný Franta, Chánov, Snědá tíseň i Mostecký okruh mě donutily řvát smíchy a všechno ostatní fungovalo jako výborná podpora výše jmenovaného. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele

jj..tak kolečkovy kolečka do sebe začínají zapadat a díky tomu to chytá novou vlnu zábavnosti.. Zatím možná nejlepší díl ve kterém exceluje cigošská herecká elita (s Dudovou v čele). Jestli to v tomhle duchu dokáže duo Prušinovský/Kolečko udržet a dotáhnout do konce, tak by ten výsledný celek nemusel být vůbec marný..... Jsem zvědavý.. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal bych, že se něčeho takového na veřejnoprávní televizi dočkám. Nekompromisní humor s velmi hořkým podtónem, jako v divokých devadesátkách za časů České sody. ,,Koukáš, co? Naše lidová tvořivost. Podle mě bych to tak nechal. Jako kulturní památku, víš." Snědá tíseň má potenciál zapsat se do dějin českého seriálu. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý nejlepší díl. Vypadalo to na více skinheadské části, ale naštěstí ne a je to naprosto dokonalé. A navíc to znamená, že Tonda a spol. se vrací do normálu. Vztahy se uklidňují, cikán Franta válí a Snědá tíseň, tak to je bez debat. 85%. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Invence tvůrců je bezbřehá. Od začátku do konce jsem se bavil. Luďa je magor, ale chová se tak přirozeně, že ho musíte mít rádi. Chánov, okruh, domestikovaný Franta = skvělá zábava. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Von má teď skinhedský období. Tím si musí projít každej chlap. Tajnej agent Jack T., pičo. Kam se na Luďka hrabe Steven Segal a Chuck Norris. Ženská je tramvaj, která tě veze z Mostu do Litvínova. No, budu na to myslet cestou do práce...a možná i z práce, pokud myšlenka dovolí ;) zatím nejvtipnější díl, protože tady trans rodina netvoří hlavní část dílu. A hlavně bacha na gymp. Tam se dějou zvěrstva, která vedou k vejšce ;) ()

Reklama

Reklama