Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Říha sice nedostal nakládačku od Rómů, ale „Snědá tíseň“ se stala přes noc fenoménem. Navíc majitel Severky, Eda, má špatnou náladu. Do jeho hospody přicházejí Rómové. Všechno je špatně… (Česká televize)

Recenze (92)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale jestli podzápletka se Snědou tísní nesměřuje k tomu, že gádžovský Klekí-petra povede Chánov United do dotacemi financovaného fingovaného přáteláku s SK Houslice, tak budu notně zklamán. Nesporně o něco slabší epizoda, ale zase zdaleka nejnahláškovanější. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mít vlastní názor v dnešní době, to je strašně nebezpečný." Baví mě ta hysterická linie, ve který se synek mohl vyučit a začít vydělávat, ale místo toho mu znepokojení rodiče asi budou muset platit vysokou školu. Hrůza. Jinak ustavující schůze pod taktovkou bílýho El Cigána byla skvělá a dotace pro Ave Roma se určitě budou hodit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pes na mede, očistná púť na vrchol Hněvína nad Mostom a cigánsky Klekí Petra Luďan. Stobodové. Poznámka: Klekí Petra bol v románoch Karla Maya postava, označovaná aj ako takzvaný "Biely otec Apačov". ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Majitel Severky Eda je na tom zle. Svěřuje se, že miluje Dášu. Navíc mu do knajpy přijdou Romové. Všechno je špatně a kampaň Snědá tíseň sílí. Luďa je ve všem až po uši („Já jsem se včera ožral s cikánama a jsem tak v kurzu, že mi říkají Klekí-petra!“). Jít v českých končinách takhle scenáristicky na dřeň si zaslouží velké uznání. Zdravě kousaví tvůrci i na malém prostoru vykreslují své postavy, nejsou tam pro nic za nic, mají své místo na slunci. Hofmann sice zosobňuje příkladného životního ztroskotance, ovšem autoři neškatulkují, nepoučují, nepodsouvají, nechávají na divácích, aby si vzali to své. Sociální stránku nezdůrazňují, prostě ji předkládají se vším všudy. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ještě se mi nasereš do kluka a dostaneš ho na gympl. Jseš ty vůbec normální?!" "Jakože Franta ho připravil na přijímačky?" "No nedokážu si to představit, ale nějak to dokázal ty vole." ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Romanticky nesmělá pusa je pořád romantická pusa, i když se netrefí přesně na rty. Tohle fakt nehodnotíme, když je to romanticky vcelovaná pusa. Naopak, tohle může být plus. A ještě s braním za bradičku, což už se dnes nedělá. Což už se zapomnělo, není to trendy - nechápu proč, je to sexy a milé gesto. Kytka v tu chvíli už je jen navíc. I když taky trochu potěší. A, ty v..e, ta písnička a ten hlas! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taky si myslím, že tentokrát to byl krok zpátky. Oproti minulým dílům mi to zas až tak vtipné nepřišlo a kromě cigánské párty u Luďana jsem se ani moc nepobavil. Jasně, trošku se zvážnělo, proběhla nějaká ta trefná hláška nebo humorná situace, ale nic extra. Každopádně to byl zajímavý pohled na uklízení Chánova a sběr odpadků. No nic uvidíme, co přinese další díl. Tento byl bohužel dost průměrný. Čekal jsem víc…50% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát to pro mě bylo o něco málo slabší, ale i tak jsem se výborně bavil. Seriál mě z počátku příliš nebral, ale s přibývajícími díly je mi jasné, že to pro mě určitě nebude ztráta času. Pokud mě v epizodě fakt dostalo, byla to určitě scéna s úklidem v Chánově:-) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černý tesák, Černý panter nebo Černá perla :D ano, přestává to být buranská komedie, ale stává se z toho docela dramatická satirická sonda na téma rasismus a xenofobie. Uvidíme, jestli namlsané Čecháčky udrží i další díly u televize. Ano, díl je trochu slabší, ale rozhodně to neztrácí grády! Ba naopak ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulý díl měl takový drajv, že muselo přijít zpomalení. Výborná zábava ovšem zůstala, byť byla proložena slabšími místy. Dialogy zůstaly nejsilnější zbraní tvůrců. Děj trochu poskakoval, ale ve finále vše vyvrcholilo povedenou pointou, ()

Reklama

Reklama