Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk Říha sice nedostal nakládačku od Rómů, ale „Snědá tíseň“ se stala přes noc fenoménem. Navíc majitel Severky, Eda, má špatnou náladu. Do jeho hospody přicházejí Rómové. Všechno je špatně… (Česká televize)

Recenze (92)

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začíná tomu chybět nějaký silnější konflikt. To až moc chtěné směřování k nejpravděpodobnější variantě závěru (Padouch nebo hrdina, v Mostě jsme jedna rodina), s dost over-the-top záporačkou Čvančarovou (ty její repliky jsou tak umělé), mi začíná zážitek ze seriálu kazit. Ale snad se dočkáme ve zbývajících dílech nějakého twistu, či silnějšího momentu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozvolný pád se bohužel stále nedaří zastavit! Ba naopak, pátý díl černobílé story možná zatím nejsilněji tlačí na pilu řezající větev, na níž sedí pánové Kolečko s Prušinovským. Začíná to vypadat, že si duchovní otcové seriálu připravili pouze „A“ s tím, že zbytek už půjde sám a „B“ jim spadne z nebe. ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda mi naopak přišla lepší, než dvě předchozí, možná i kvůli menší míře někdy zbytečného násilí a také menší míře podbízivosti. I hudební doprovod mi přišel adekvátnější. Ale obecně vzato (i když to se může ještě ukázat, přece jen mě čekají ještě tři epizody) mi ten humor prostě není blízký. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší díl seriálu, který táhnou hlavně "cigorky" a jejich chování, ať už přenervóznělej cigoš v Chánově, který teda paradoxne odhaduje nejlépe Luďana :D Potažmo stará garda u Luďana doma. Ale linka okolo Dáši se dostává až do takové absurdní podoby, že jí chtěj úplně všichni. Sice pořád dobré, ale chybí tomu nějaká ikonická hláška nebo scéna, která by ten díl potáhla ještě víc nahoru. Uvidíme, kam to Klekí-petra nakonec se Snědou tísní dotáhne. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono se sice řekne lehce, že to je nejslabší díl, ale vzhledem k tomu, co zase zaznělo, si nejsem úplně jistý. Tempo a kadence vtipu je sice pomalejší, byť Chánov United, Kleki Petra nebo Bílej El Cigano vstoupí do dějin. Stále na výší. V kontextu české tvorby ovšem není co řešit. Kolečko a Prušinovský májí totální talent na to jak přenést, byť jenom dikci diaíogu na diváka. 85% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Cca v čase 16:04 připíjejí romové na Luďana (Martin Hofman), na jejich bílého otce, na Klekí-Petru. Klekí-Petra je postava z Mayových románů o Vinnetouovi, kde byl označován jako bílý otec Apačů. (Cenobita)

Reklama

Reklama