Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk se vypořádává se svými kamarády a zakazuje jim, aby se stýkali s Dášou. Přesto nezabrání romantické schůzce. Stará přátelství jsou ohrožena. Blanka slíbí Tondovi, že s ním půjde na rande, ale zadarmo to nebude. (Česká televize)

Recenze (77)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nejdřív vodky a pak volnej styl" , tak to se narodil další slovní kult. Finále v bordelu s ťapkama byla už jen třešnička na dobře uvařeným dortíčku. U této epizody jsem si uvědomil, že to není jen vtipný, ale především hodně chytrý. Jo a to haló co se bylo v mediích kolem seriálu minulý týden to nepamatuju. Jako kluci, fakt nechcete druhou sérii ? Halóó, jsme češi, potřebujeme se smát je to náš fet, tak doufám, že Honza s Petrem budou i nadále dealovat takhle kvalitní matroš. "Máš to tam dole, nějak udělaný a nebo to mám vzít od zadu" . ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"V mojí hospodě nebudete dělat nějakej procigánskej byznys a používat k tomu moji wifinu." Tak tohle byl nářez. Luďan válel v pozici vševědoucího při rozhovoru pro noviny, v pozici nechápavýho před svou ex i při závěrečný kalbě s Edou. Franta zase řádil na recepci hotelu i při předehře s Dášou. Já jsem se u toho hrozně bavil a taky jsem se poučil – Róm je nejlepší přítel člověka a propeč je prášek do pečiva. ()

Radko

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hekej, jako když mrdáme. Připlatím." je, spolu s instatnými radami prostitútky, Zlatým klincom dielu. Zdalo sa, že - aj s následnou scénkou Luďana, počúvajúceho za dvermi naaranžovaný festovný mrd - tento diel viac pobaviť nemôže. No nasledoval dialóg: "Jé ahóoj Edo, co tady děláš?" "Já jsem tady mrdal. Jako fakticky.". ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Humor zůstává, dál jsou autoři zdravě kousaví, ale víc se projevuje (jak to nazvat) jistá lidskost. Luďa už věci nehází tak za hlavu jako v prvním díle zborcenou záchodovou mísu, krapet víc přemýšlí a své závazky tak nějak plní. Přesto je náš lidový rebel bez příčiny dál zatraceně trefný a vtipný – se zažitými předsudky obzvlášť („Zjistil jsem, že nejedí psy! Tuhle pomluvu bych vážně chtěl razantně vyvrátit. Nejedí! Aspoň ti, co znám, nejedí. Když se pak s Romem skamarádíte, tak je to ten nejlepší přítel člověka.“). Dáša dál motá hlavu několika postavám, ačkoliv spolu jako malí kluci čůrali sousedům přes plot. Tvůrčí dvojice, která poprvé zabodovala roku 2010 seriálem Okresní přebor, dominuje na několika úrovních, ale co těší nejvíc, je přirozenost. Za to prostě velký palec nahoru. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přerod hlavního hrdiny od buranství a hlouposti s xenofobií až k dospění v tolerantního zastánce ras a milujícího otce je překvapující, rozhodně jsem to nečekal a seriál velmi mile překvapuje! Obecně všichni hospodští hrdinové tohoto příběhu dospějí určitého sebepoznání a poznání světa okolo v pozitivním hledisku, ať už přes lásku, či pokoru...? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidět, že si Prušinovský tento díl náležitě užil. Sex tlustého cigána a bývalého muže byla skutečně laskominka, ze které se mi zvedal kufr. Trošku se ubralo humoru a Prušinovský to začal ladit na vážnější notu, která mu také jde, jen nemám pocit, že by sem tak úplně patřila. Záměr, se kterým diváci tento seriál sledují je zřejmý. Chceme se především bavit! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, kdy se odkopaly charaktery. Příjemné, že opravdu nic není černobílé. A slušný twist, který ale vychází víc z reality. SPOILER JAKO BLÁZEN! Opravdu se mi líbí posun a hra s divákovým očekáváním. Takže, když Luďan nechce, aby jeho ségra chodila s Frantou, co je to vlastně za scénu? Slyšíme homofoba a xenofoba, kterému se příčí, že by jeho přeoperovaný bratr Pavel chodil s cikánem? Nebo slyšíme realistu, který ví, že by jeho transsexuální sestra Dáša byla pro společnost ještě méně přijatelná a bylo by pro ni těžší, když by chodila s Romem? ___ Když křičí na Frantu, že k ní nemůže nic cítit – tak zase: o co jde? O rasistu, který si takový vztah v rodině nechce připustit? Nebo o pragmatika, který ví, jak vypadaly Frantovy předešlé vztahy, a že jeho romantická gesta jsou nejspíš jen taktika protřelého sukničkáře, takže před ním ségru chrání? Anebo taky nechce přijít o kamaráda? ____ Jo, dost dobrý. P. S. Věděla jsem to sice vždycky, ale takhle nahlas mě to dráplo do srdce. Tom Cruise sice není mým oblíbencem, ale jiní ano. Fakt si neumíte představit, že by slavný herec měl něco s knihovnicí? OK, asi ne. Ale možná jen neznáte dost knihovnic! :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár panáků a volná jízda (styl) na diskotéce i v bordelu – to byla prostě paráda, stejně jako ten konec rozhovoru mezi Luďanem a synovou kočičkou – jasně že by s cikorkou neprcala. Pobavil i příchod Franty do hotelu a cigánští skauti. Tento díl měl několik velice slibných momentů a určitě dokázal pobavit. Našlo by se tu však i několik slabších míst. Erika Stárková opět ukázala své poklady…I tak jsem však s tímto seriálem pořád velmi spokojen i tentokrát jde o trošku lepší průměr. 60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě to byl tentokrát trochu nevyrovnaný díl, určité pasáže mě velice bavily, jiné zase sklouzly svým humorem k nepříliš dobré kvalitě první epizody. Jestli jsem si něco fakt užil, tak to bylo stahování filmu v hotelu a Frantova zdržovací taktika, u toho jsem se bavil nejvíc. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se smát, když tady čtu komentář KyleReese, který vůbec nepochopil smysl seriálu. Hlášky jsou tam pouze prostředek k natáhnutí podobných deprivantů k televizorům a jejich pomalé, postupné a citlivé převýchově. Takže "cenzor" z ČT rozhodně neudělal žádnou chybu, protože to byl pochopitelně záměr. Na žádnou vlasteneckou notu se tu nehraje, ba právě naopak. Je opravdu veselé, jak se někteří snaží ve své pomatené mysli předělat seriál a jeho humanistické vyznění k obrazu svému. Kéž by to praštilo do palice co nejvíce "fobíků", to, že se jim seriál líbí ukazuje na to, že si uvědomují, jak jsou xenofobie, homofobie a rasismus negativní a že Rom může mít čistý charakter, nebýt buran a být lepším člověkem než mnoho tzv. vlastenců. Je to vpravdě geniálně vymyšlené, ještě to správně pochopit, KyleReesi a další. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehlídka grifů, jak ošulit gádže, jak se dostat k internetu, jak zakalit a k tomu trocha pokrytectví. Bavím se stejně jako Luďan, protože takhle pěkně vykreslit realitu a udělat si z ní legraci, umíme dobře. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ti skauti, to byl gól. Byť kroje skoro 20 let starý, ale nevadí. Pořád je potřeba to ocenit. A pak Franta v hotelu, to se povedlo. Ale jinak mi to tak dobré, jako minule nepřišlo. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vlastně uklidňující, jak MOST! dodržuje pravidla moderní, ale přesto do morku kosti konzervativní hollywoodské romantické komedie. Na začátku hodně sprostých slov, a cool hlášek, ale jak se mezi hlavními hrdiny začnou rozvíjet vztahy, komedie zvážní, nastává "coming-to-age" poznání, že vztahy přináší odpovědnost, a že lhát se nemá, a že pravda občas bolí... A jako v každé hollywoodské komedii tu máme vedlejší postavičky, které se nevyvíjejí, ale jsou tu proto, aby držely humornou linii (Čonkin a spol.). Máme být spokojení, že Kolečko s Prušinovským nám dodávají tradiční komedii v moderním "cool" balení, anebo bychom chtěli trochu toho experimentu, trochu toho hlazení proti srsti? ()

Reklama

Reklama