Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blanka má potřebu říkat lidem pravdu. Hlavně těm v Chánově. Eda je k nepoznání. Roman se vrací a není sám. Chystá tvrdou pomstu Luďkovi a celé Severce. Nad Severkou se stahují mraky. (Česká televize)

Recenze (82)

Eleanor05

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do tohoto dílu jsem nebrala Most! jako nerealistickou "převýchovu" k lásce k Romům, ale teď už ano. Ať se přihlásí ti, kteří viděli Romy uklízet, třídit odpad a starat se o okolí svých obydlí. Ať se přihlásí ti, za které Romové bojují, když je někdo vydírá! Moc takových, ne romských obyvatel byste v ČR nenašli. Z komediálního seriálu se pomalu stává utopie... Update pro sharka68: To ovšem mluvíte o výjimce, která se zřejmě dokázala oprostit od životního stylu většiny Romů, něco jako postava Franty právě zde v Mostu, předpokládám, že nežijete na romském sídlišti, popř. opravdu v Chánově. ;-) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostrá oddechovka. Holt zřejmě už nesneseme vztahové seriály, které popírají realismus. Předmětem vtipů se stávají situace, které dobře známe: exekuce, lichvy, Romové, impotence, nezaměstnanost a hlavně obecně mezilidské vztahy, nebo témata, která se nás vesměs přímo netýkají, ale stále hlasitěji se ozývají: kupříkladu změna pohlaví. Tvůrci na to jdou nadále roztomile vulgárně, dění okolo ústředního křupana Luďana začíná houstnout a od šaškování přecházíme k vážnější poloze. Už jenom proto, že se vrací lichvář Roman a s ním potíže. Vynikající neokoukané herecké tváře dál zatraceně baví. ()

Reklama

Nessak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě mrzí, že předposlední díl je příprava na velkolepé finále - tedy nebyl to 100% nabitý samostatný díl jako ty předchozí. Ale o to víc se těším. Hvězdičku dolů za boj mezi romy - proč se najednou pustí do sebe před bandou holohlavců... to mi nesedělo a vysvětleno samo taky nebylo ... aneb to mi přišlo nelogické, zbytečné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mluvíme o tom, že kdybys věděla, že já jsem ta neziskovka, že zřejmě začneš srát atomový hřiby." Asi k tomu muselo dojít, takže nastal souboj "geneticky nadřazenejch" plešek se snědými příjemci dávek. Já tedy při těchto soubojích stojím stranou, takže jenom konstatuju, že návrat Romana mě nepotěšil a že vynervovaná Ilona je prostě boží. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty hlášky tam stále jsou, ale jak žijete s těma postavama už několik týdnů, tak je to spíš takový díl, ve kterém mi o ty postavy šlo, působil tak nějak naléhavě, obzvlášť se to týká postavy Luďana. Minochodem výborně zrežírovaný díl to je, opět má labužnicky využitou hudbu a celkově to bylo jako něco režírováné McDonaghem nebo Tarantinem. Navíc se objevuje bitka, kterou jsme naposled viděli v Nahotě na prodej, akorát zde to má svéráznou předehru. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Mosty“ od Lenky Filipové & Karla Zicha. Ve 12. minutě hraje „Born This Way“ od Maria Aragon. Na konci epizody hraje „Run To The Hills“ od Iron Maiden. (Duoscop)
  • Když Tonda (Filip František Červenka) oznamuje své matce (Jitka Čvančarová), že se vrátí do učňáku, její manžel Gerd (Fred Müller) to okomentuje slovy: „Tschechen brauchen doch keine Ausbildung, die sind eh faul.“ Volně přeloženo: „Češi stejně žádné vzdělání nepotřebují, vždyť jsou líní.“ (JariR)

Reklama

Reklama