Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blanka má potřebu říkat lidem pravdu. Hlavně těm v Chánově. Eda je k nepoznání. Roman se vrací a není sám. Chystá tvrdou pomstu Luďkovi a celé Severce. Nad Severkou se stahují mraky. (Česká televize)

Recenze (82)

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolik názorů na seriál padlo (tady, na sítích, v klasických i toxických médiích). Dají se rozdělit do množin, které se, s mírnými obměnami a s různou mírou přesahu, opakují. Ať už má divák jakýkoli názor, nedá se seriálu upřít, že vyvolal hlasitou debatu. Trefil se do citlivého bodu, nebo spíše: do citlivých bodů. Vždyť se lidi hádaj i v komentech tady, místo jako obvykle na chatu. ___ No, k dílu, který byl víc dramatický než komediální: posuny charakterů jsou patrné ještě víc. V závěrečné bitce platí: "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel." A při výběru hudby se nedá zapomenout na píseň Mosty, ale hlavně, na tu zaprděnou domáckou dechovku ve scéně, kdy skíni táhnou zmlácené hrdiny do dodávky. Tímto se omlouvám Františku Kmochovi a jemu podobným nadšencům, ale v téhle ironické kombinaci působila ta hudba zle. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíš než žánrová proměna je na světě proměna hlavních hrdinů pod vlivem událostí, které sami spustili, z mého pohledu geniální scénář a práce s postavama, ale hlášky tam ještě taky byly ne že ne "......a protože pleška nechodí nikdy sama, tak je v Severce festival bosohlavů " , to fakt chutnalo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mluvíme o tom, že kdybys věděla, že já jsem ta neziskovka, že zřejmě začneš srát atomový hřiby." Asi k tomu muselo dojít, takže nastal souboj "geneticky nadřazenejch" plešek se snědými příjemci dávek. Já tedy při těchto soubojích stojím stranou, takže jenom konstatuju, že návrat Romana mě nepotěšil a že vynervovaná Ilona je prostě boží. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostrá oddechovka. Holt zřejmě už nesneseme vztahové seriály, které popírají realismus. Předmětem vtipů se stávají situace, které dobře známe: exekuce, lichvy, Romové, impotence, nezaměstnanost a hlavně obecně mezilidské vztahy, nebo témata, která se nás vesměs přímo netýkají, ale stále hlasitěji se ozývají: kupříkladu změna pohlaví. Tvůrci na to jdou nadále roztomile vulgárně, dění okolo ústředního křupana Luďana začíná houstnout a od šaškování přecházíme k vážnější poloze. Už jenom proto, že se vrací lichvář Roman a s ním potíže. Vynikající neokoukané herecké tváře dál zatraceně baví. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další luxusní epizoda. Prušinovský opět předvádí dokonalý situační humor a luxusní hlášky, které bych snad nevymyslel dokonce ani já. Napětí mezi černými a plešárdy dokonale vygradovalo. Prušinovský a Kolečko jsou mé nové modly. Dokonale napsané a naprosto přirozeně zahrané. Jen tak dál kluci. Úžasný svěží vítr na upadající české scéně. Děkuji za prodloužení života! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěrohodný on vskutku tento díl byl až moc a všichni ti uznavači „pravdy a lásky“ museli slintat blahem – vždyť z cigánů se tu dělají pomalu modly Mostu, ale zas na druhou stranu to byla prdel, tak vo co jde…Celý tento projekt beru s velkým nadhledem, ale většina dílů mě dokázala pobavit svým svérázným humorem i tvůrčím přístupem. Jasně celé je to jedna velká píčovina, ale jak už jsem řekl, pobaví (hlavně tedy většina postav) a Luďan tomu vévodí. Dáša moc prostoru nedostala, Eda v tangánčích, Čočkin coby Jidáš a hovna žeroucí Franta… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dění v předposlední epizodě jsem sice nadšením neskákal, ale nedá se říct, že bych se nebavil. Jenom mi už fakt hodně vadila postava Blanky, já prostě tyhle extrémně uvědomělé jedince, kteří jsou vždy čestní a nadšeně se přidávají ke Greenpeace nebo Lékařům bez hranic, moc nemusím. Pro mě to byl opět jen lepší průměr a jsem zvědav na závěrečný díl. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kurňa, to nabírá na obrátkách! Tenhle díl byl napjatý a skvěle vygradovaný na vážnou notu, samozřejmě vtipně hozený do černýho humoru. Zvolené písničky sedly perfektně, ostatně jako v každém dílu, tohle je dramaturgický zmáknutý na jedničku. ()

major.warren

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je nejdramatičtější díl. Návrat Romana a skinů. Z "Ády" se zapalovačem, jak mučí Frantu, z toho fakt šel strach. No a pak náběh na rozuzlení. Tonda s Blankou, cikáni zachraňují Severku, a Čočkin, tak to je kapitola sama o sobě. 90% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hergot, byť kratší epizoda, to připravila půdu hodně slušně na poslední díl. Takže se na to těším jak puberťák. A návrat Romana mě tak nepřekvapil, ale to v jakém stylu, to fakt síla. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, začínají se předvídatelně uzavírat dějové linky (Tonda a Blanka), ano, vše jede dle pravidel, a tak před závěrečnou katarzí přichází krize, ve které hrdinové musí poznat bolest, aby se dokázali skutečně změnit. Kolečko s Prušinovským neexperimentují, spíše kopírují styl Judda Appatova či Setha Rogena, tj. od hodně sprostých fórků na začátku k životní lekci a "dospělosti" na konci. Oceňuji tu českou stopu, ten odkaz na Karla Maye, na to, že jsou tu skuteční nepřátelé jako Roman (u Maye Rattler (Santer), vrah Kleki-petry). Čtyři hvězdy, i když jsem trochu zklamaný, že se skutečné násilí vždy odehrávalo mimo obraz. Občas by autorům jít víc proti srsti prospělo, ale chápu, že jde v prvním plánu o "něžnou" komedii na ČT. ()

Reklama

Reklama