Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já jsem myslel, že je jako blbost, nechat ho pohřbívat cigánama. Víš? Přece si nemůžeme naše lidi nechávat pohřbívat takhle pod nosem." Most skončil vážněji, než jsem chtěl, ale přesto jsem se dokázal pobavit. Samozřejmě při krádeži Čočkina z krematoria, při Žanetiných přesvědčovacích metodách a hlavně přitom, jak cigánská kapela originálně zahrála Outsider waltz. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to dokázali napsat a natočit tak, že je to strašně smutné, ale v zásadě i optimistické a taky neuvěřitelně vtipné?! Zásah přímo na komoru. Dycky Most. A dost. Ty vole. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedno z nejlepších českých serálových zakončení co jsem kdy viděl, klobouček. "On alespoň nějaký sny měl, my ne," Jen nevím, zda mám žádat o druhou sérku a nebo se na to vysrat a nebo to nechat ležet. V každým případě DYCKY MOST! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost možná jedno z nejlepších seriálových zakončení vůbec. Beze srandy. Cokoliv utahovat by automaticky znamenalo sklouznout ke klišé, ale tahle volně plynoucí rozlučka, která vrací do hry komediální podtón, jenž, ruku v ruce s funusovou atmosférou, nutně hořkne, ukazuje, že sebevědomá tvůrčí vize je víc, než laciná podbízivost tradičnímu publiku. Ty nedohrané party mě vůbec nemrzí, naopak připomínají, že někde plyne život i po osmi týdnech sledování dál, bez vůle to radikálněji změnit. Prušinovský je momentálně daleko nad tím, co jsem až doposud v tuzemsku považoval za vrchol. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šikovně otevřeno pro druhou sérii. Doufám, že Prušinovský už píše... Osobně si totiž myslím, že Česká televize tvůrcům udělá nabídku, kterou nelze odmítnout... :-) Takovýhle virál už tu neměla, ani nepamatuju... Je suis Čočkin! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu se podařilo chytit České televizi býka za rohy počínaje kvalitním scénářem, šťastnou režií pokračuje a dobrým hereckým obsazením vrchole. Hlavními hrdiny jsou tzv. obyčejní lidé (žádný člověk není jen obyčejný) z postiženého havířského města; nesou celou řadu znaků blízkých někdejší tzv. severočeské literární škole (Jiří Švejda). Jsou zachyceni ve své každodennosti okořeněné o transsexuála, Cikány-Romy i možnost zvládat obtížné situace a občerstvovat pozitivní komunitní zvyklosti. Střípkem jejich kosmu je závěrečná scéna Čočkinova pohřbu počínaje krádeží jeho zpopelněných pozůstatků a konče bezradností při zvládání pohřebních procedur. Tato hrabalovská perlička na dně zrcadlí stále lidský obsah jejich bytí i rány a šrámy, které jim uštědřuje současný život. Nemytosti a neučesanosti není v takových případech nikdy dost. Podobných počinů bychom se měli dočkat častěji. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najlepší samostatný diel hraného tv seriálu, nakrúcanom v produkcii štátov územia Česko-Slovenska, aký som mal tú česť vidieť. Samozrejme, Čočkin forever. Á, a ozik: ždycky Most! ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No, vidíš, nová zkušenost, půjdeš do cizího bytu s klíčema!“ Postavy zakotvené v nižším sociálním prostředí a prolezlé nejrůznějšími traumaty vstupují do závěrečného dílu, vše se tak nějak rozumně uzavírá. Na programu je pohřeb, na kterém se ve výtečně funusové atmosféře sejdou všichni outsideři, které spojuje postava ztroskotance Luďana. Dorazí i jeho exmanželka, ke které jsem se ještě nevyjadřoval, a nejpřesnější je zřejmě označení: lidský odpad. Absurdní situace zůstávají, chemie mezi herci je neuvěřitelná, stejně jako přirozenost většiny z nich (zejména Zdeněk Godla je skutečně přesný). Dycky Most! Díky za něj. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdy mě přepadá (snědá) tíseň. Mám strach, že to jde s českou televizní tvorbou z kopce, předem se děsím každého dalšího seriálu ... Ovšem Prušinovský s Kolečkem zřejmě podobné starosti netísní, od Trpaslíka s lehce nadhozenou rasovou tématikou pořádně přitvrdili. Jsou vtipní, současní, nebojí se rozhrábnout témata se kterými si leckterý politik neví rady, prostě to divákům pěkně naservírují. A tak to má být! ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z některých velmi nejapných míst v 5. - 7. díle (i když tam bylo i dost velmi japných) jsem se o závěrečné vyznění dost bál, jenže poslední díl je sám o sobě i s ohledem k celku řešen dokonale, ať to beru odkudkoli. Na rozdíl od Radka99 mi to nepřipadá jako "šikovně otevřeno pro druhou sérii", ale naopak dokonale završeno. Právě i v tom, že jsou jednotlivé záležitosti jaksi nedořečeny. Díky příběhu posledního dílu není třeba je doříkávat. Lepší závěr seriálu prostě udělat nelze. Skvělý je už tím, že se celý točí výhradně kolem Čočkinova pohřbu, a to zdaleka nikoli jen proto, že jestli by se současná populace Čechů měla od zdejší populace Romů něco učit a v něčem si z ní vzít příklad, pak je to zcela jistě tohle. Pohřbívání svých mrtvých. Čímž nemá být řečeno, že je nutno přitom zpívat a tančit. Společnost, která tenduje ke "kremaci bez obřadu", je společnost nemocná. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečný díl je na tom v podstatě stejně jako celý seriál - asi ne úplně dokonalý, občas možná trochu neohrabaný, ale pořád neuvěřitelně svůj, plný významů, nápadů, vražedných hlášek (už jen ta o zarámovaných puzzlích mě málem zabila) a hlavně s tak VELKÝM srdcem, že se mi jen těžko hledá nějaké příhodné srovnání... Honza Prušinovský je definitivně naprostej král! V jeho případě se obávám snad jen toho, že po téhle novodobé klasice už možná ani nemá v rámci svého stylu kam dál růst. Ale on mě určitě zanedlouho vyvede z omylu - a já mu za to budu moc vděčný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní zakončení luxusního seriálu. Tohle se Prušinovskému a spol opět hodně povedlo. Nejlepší český seriál od dob Okresního přeboru. Tleskám a moc se těším na další projekt těchto šikovných pánů. Prušinovský a jeho tým se naprosto vymanili ze soudobého proudu českých sraček, kterými je zaplavována naše filmová scéna, za což pánům patří dík. Nezbývá než doufat, že tímto dílkem budou trošku korigovat směr české tvorby a povede to k lepším filmovým zítřkům. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Žádná třeskutá rozkravená finální fraška, ale uměřené, reálné a stále nadmíru vtipné rozloučení s více než zdařilým seriálem, přičemž "Journey" na závěr k celkovému vyznění sedli jako prdel na hrnec. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo. Souhlas. Sedlo mi to celé. Líbí se mi, co se kolem toho děje, líbí se mi články v Reflexu, ze kterých se prvně dovídám, jak hezké město to kdysi bývalo, co všechno se tam zplundrovalo a díky seriálu můžu vidět, co z toho dneska zbylo. Tady nejde jenom o mezilidské vztahy, rasovou otázku a ekonomickou situaci lidí v Mostě, tady jde i o to, že stačilo cca 50let a bylo "vymalováno". A přestože diskuze už se vede, bojím se bojím, že tady se řešení těžko najde.. Nebo snad někdo udělá velikášské gesto a postaví nové, přijatelně vyhlížející město? Tvůrcům gratuluji. Tohle se vám vážně povedlo, ať už mají lidé názory jakékoli. Tak Dycky Most ! A DOST! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fňuk fňuk – je tu konec. Nicméně i v samotném závěru si dokázali tvůrci udělat prdel i z takové věci jako je funus či kradení popela zemřelého. Netradiční vyvrcholení, ale nevadí. Pokud je tohle už vážně konec a žádná druhá série nebude tak OK, pobavil jsem se u toho – některé postavy byly super, rozhodně nelituji, že jsem se na to podíval. Takže uděláme pápá Čočkine, pápá Moste…nebo prostě jen „Dycky Most…“ ()

Reklama

Reklama